Porodnice Kladno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
603
29.4.11 16:49

Porodnice Kladno

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli některá z vás nerodila v poslední době na Kladně. Mě čeká v červnu druhý porod, poprvé jsem rodila taky na Kladně před 2 lety, ale byla jsem na nadstandardu, tak jsem toho od ostatních moc nepochytila. Stalo se některé z vás, že nevyšel např. alternativní porodní box, můžu vzít pro prcka dudlík, ještě platí, že dávají pouze 7 plínek na den a už si nepamatuju, jestli jsem tam brala vlastní ubrousky nebo jsme dostávali. A ještě jedna věc - dopředu vím, že nebudu kojit, tak jestli si mám v poradně říct o recept na zástavu laktace nebo mi po porodu něco dají, popř. zda nevíte co? Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
73
29.4.11 17:13

Ahojda. Já rodila na Kladně v listopadu. Na alternativním porodním boxu jsem byla, ale jen díky tomu, že byl volný. Rodily jsme v tu samou dobu jen dvě. Plínek se dává pořád je 7 na den. Ubrousky jsme dostaly papírové, takže si určitě vezmi svoje. Jinak o víkendu jsem nedostala vůbec nic … plínky, ubrousky … nic. Dokonce byl o víkendu nedostatek košilek, zavinovaček a všeho na převlečení. Látkovou plenu vůbec nedávají. Dudlíček jsme sebou měli a použili jsme ho :-) S kojením jsem měla velké problémy a musím říct, že denní směna sester u miminek byla pěkně nepříjemná :( Dost prudily a tvářily se nechutně :( Hlavně ta jedna. Musely jsme si nechat pořídit vlastní odsávačky mlíka. Ač jsem neměla pocit, že by byly nedostatkové zboží na zapůjčení, než se člověku rozjede laktace, ale pro ně to byl děsný problém :( Stejně jsem si ji tam nakonec půjčovala celou dobu, protože se sestrama na noční směně se dalo dobře domluvit :-) Takže se obrň trpělivostí a vem sebou co můžeš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
29.4.11 17:30

Ahoj, tak koukám, že se za tu dobu celkem nic nezměnilo :roll: To je právě jedna z věcí, proč už nechci podruhý kojit vůbec. Přístup tam vyloženě hnusný, odsávačku mi sice půjčili, ale jaksi jsem jí zavařila nebo co, beztak jsem z toho steresu nic nenakojila, takže protivný ještě víc.....
Nemá ještě někdo zkušenosti s tím, jestli si mám vzít vlastní lahvičky a mlíko? Poprvé mi vše dali, ale to jsem ještě měla snahu kojit, takto nevím......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
29.4.11 17:56

Nevím, zda víš informaci o přestavbě, aby tě pak nepříjemně nepřekvapila. Cituji z emailu na mouo ótázku o tom, kdy bude probíhat přestavba:
Rekonstrukce porodnického oddělení se plánuje na měsíc červen a červenec a po celou tuto dobu bude péče o budoucí maminky zajištěna v dočasných prostorech v monobloku B.
Jinak pokud nechceš kojit (i když si říkám, jestli to není škoda, když to vypadá, že ti to znechutily sestry v nemocnici, tak se vykašlat na sestry a zkusit to, ale tvoje věc :-) ), tak bych požádala o léky na zastavení laktace svého gynekologa. Jsou to v podstatě jen dva prášky. Ať pak nemáš nějaké nepříjemné pocity z toho, že budeš žádat v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.11 20:06

Minulý týden tam rodila švagrová, dnes kamarádka.. rodí se pořád na stejném místě, pokud bude volný nadstandart box tak tam budes rodit v případě že máš k porodu partnera. Je to stejné jako před 15ti měsíci kdy jsem tam rodila já.A já si teda stěžovat nemůžu,,mě teda s kojením radili,,vse na co jsem se zeptatla,to mi zodpověděli.. tak nevím,asi záleží jakou sestru chytíš. a jinak „jen“ 7 plínek na den dávají pořád.Ale nepsala bych „jen“ pac jinde ti nedaj vůbec žádnou.Těch 7 je až až myslím :wink: :roll: Dostaneš vše co potřebujeě,jen ty vlhčené ubrousky chybí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
29.4.11 20:22

Ahoj, rodila jsem tam před 7,5 měsíci. Byl to vel mi rychlý porod, zazvonili jsme a za pár minut byla malá venku. Jelikož to byla rychlovka byla jsem na boxu II. Tam jsem rodila i syna, tak to bylo nostalgické. Bohužel nebyla pro mě volná postel, tak jsem na tom boxu strávila ještě dalších 12 hodin po porodu. Holčičku mi donesli jen jednou, ale to je jiná, měla jsem víc bojovat.O nadstandartu jsem si mohla nechat zdát, prostě nebyl. Uvolnil se až v pondělí pokoj za 900,–, ale já měla na úterý slíbený odchod domů, tak už jsem to vydržela a za tu ticku si pak koupila novou podprdu :wink: Šestinedělí vypadá furt stejně, kvůli stavbě nového bloku do renovace staré porodnice neinvestují. Jen škoda, že neinvestují víc do úklidu…Záchody a sprchy jsou fakt :poblion: Pleny nám stačily, ještě mi nějaké zbyly. Ubrousky a oblečení jsem měla svoje a půjčovala jsem si jen zavinovačky. Ale můžeš mít i jejich, jen toho mají někdy málo. Odsávala jsem si mlíčko a lahvičku mi půjčovali, protože je pro ně snadnější sterilizace(nemusejí hlídat kde je ta tvoje) nehledě na to, že to nesterilizují na oddělení, ale posílají jinam. Jen jsem měla ten vršek s kloboučkem svůj. Dali mi na něj barevnou gumičku abych si ho poznala a ten mi teda vždy převařili.Dudlík jsem si vzala, zachránil mi nervy. Víc jsem napsala v hodnocení porodnice zde na eMimi a v mém deníčku. Když jsem ho psala, bylo vše ještě čerstvé, teď už to tak hrozně nevidím :wink: Jestli chceš ještě něco vědět, napiš. Pa a přeji rychlý porod, pevný nervy a zdravé miminko :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.11 21:32

Jo jo - nazor na sprchy kdyz nemás nadstandart porád stejny: :poblion: :poblion: hnusss…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
29.4.11 22:13

Tak díky za odpovědi. Já si na porod taky stěžovat nemohla, sice jsme tam byli skoro 20 hodin, ale s tím by mi stejně nikdo nepomohl :lol: Poprvý jsem byla v nadstandardu, pokoj dobrý, sprcha a wc sice straý, ale udržovaný, sestry na šestinedělí příjemný a poradili, ale ty od miminek fakt hodně nepříjemné, ale spíš ty starší, mladší byli v pohodě. V závěru spíš spokojenost, jinak bych sem podruhý nešla, jen mě dost zarazili ty sestry ohledně kojení.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.11 20:29

Ahoj, teď je tam moje známá. Je na nadstandardu. Velmi si stěžuje a už nikdy na Kladně rodit nechce. Protože je prvorodička, pořád se musí na všechno ptát a jde vidět, že tím některé sestry obtěžuje. Porod měla komplikovaný, na žádost a dlouhodobé prosby ji stále odmítali dát Epidural. Nakonec ji ho dali, ale už ji nezabral. Lékařka u porodu hrozná, sestra vynikající. Když byla několikrát v noci za sestrama, že malý pláče, vyhazovali ji. Nakonec druhý den zjistili, že malý zhubnul, neboť ještě neměla matka mléko…nikdo jí nic neřekl. Příkrmy ji dát nechtěli, až večer, když přišla jiná sestra, tak jí řekla, ať si přijde pro příkrmy.
Jinak, před 7 měsíci tam rodila kamarádka a ta mi řekla, že kdyby u porodu nebyl manžel, neví, jak by to dopadlo. Když tam je manžel, přístup je úplně jiný.
Záleží asi hodně na konkrétním personálu, slyšela jsem i velmi pozitivní věci ohledně Mudr. Brádkové a Mudr. Farajpoura. Ale po tomto jsem se rozhodla, že na Kladně nikdy rodit nebudu. Takže to shrnu, jestli můžeš, vem si tam chlapa, Epidural moc nečekej a přeju ti, abys narazila opravdu na dobrý personál a měla jsi velice hladký porod.

• Citovat
  • Upravit
603
3.5.11 13:14

Já jsem teda epidural dostala, ale až po 10 hodinách. Rodila jsem skoro 20 hodin a bohužel na mě jedna dávka působila tak hodinu a půl a prý můžou dát max. 3 dávky. Ale nabídli mi ho sami. Manžela jsem měla s sebou, tak si vyloženě na porod stěžovat nemůžu. V jiný nemocnici jsem nikdy předtím nebyla, takže srovnávat těžko můžu. Akorát mi vadili některý sestry co se týče kojení a na ty můžeš narazit asi všude. Registraci v Praze už asi těžko stihnu a zase do Slanýho se mi vyloženě nechce, když už jsem jednou na Kladně byla, přežít se to tam dá........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
31.5.11 11:59

děvčata, prosím Vás kdo rodil letos na Kladně, kolik platil tatínek za přítomnost u porodu?
Nějak sem to z těch jejich stránek nepochopila.

Blízká osoba u porodu
Přítomnost blízké osoby u porodu je podmíněna absolvováním přednášky (1 a 2 část) a zaplacením poplatku 600 Kč (přednáška 400 Kč + náklady spojené s účastí 200 Kč).
Blízká osoba, která neabsolvuje žádnou přípravu, zaplatí za přítomnost u porodu 1200 Kč.

Tak nevím jestli je to 600 za kurz + 600 za porod. Nebo když absolvuje kurz tak za něj zaplatí 600 a už nic jinýho neplatí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
31.5.11 12:37

Pokud si u metal aliance tak se platí taky jen 600kč i bez kurzu.Já to tak tedy měla-loni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
31.5.11 12:46
donaga píše:
Já bych to pochopila za 600, které zaplatíš na kurzu a na sále pak už nic neplatíš. A nebo 1200 na sále, když kurz neabsolvuješ.

jj presne tak to je, kdyz tatinek prijde na kurz tak da sestricka razitko do prukazky, ze otec byl na kurzu a plati se 600kc, kdyz razitko v prukazce neni tak se plati 1200

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.11 12:46

Ahoj,ja teda nerodila letos,ale pred skoro 3lety,ale je to porad stejne.
Na kurz jsem nechodila,manzel u porodu byl,ale nebyl primo u toho,kdyz lezlo dite ven :oops: ,nechtela jsem to ja,aby to videl,tak platil 600kc.Kdyby tam byl po celou dobu,platil by 1200kc.
Metalka neco proplaci,ale nevim kolik,nestala jsem o to,aby mi to proplatila.

• Citovat
  • Upravit
1475
31.5.11 12:48

nikdo Nám nic neproplácel,jen se zeptali jakou mám pojišťovnu,řekla jsem aliance a oni tedy že to bude jen 600kč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková