Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky jen jsem se chtela vyjadrit k tematu porodnice u Milosrdnych bratri…porodila jsem tam dve krasne a zdrave deti a za mesic tam jdu porodit i treti..z doktory i ze sestrickama mam jen vynikajici zkusenosti,nikdy bych nemenila.Ahoj mamca
tak to je super že jsi spokojená
tvá připomínka se bude více hodit do hodnocení porodnic
tady je odkaz kde můžeš přidat své zkušenosti s porodnící
Ahoj
Jé to jsem ráda,že to tu píšeš,já sice rodím až v červenci,ale stále se rozhoduji mezi Milosrdnými a Bohunicemi a tyhle slova mi pomáhájí k rozhodnutí ![]()
ahoj,poradim rada kdyz to tam znam a je to tam super.At ti to z mimcem dobre dopadne.papa
Já jsem tam rodila před 2,5 lety a byla jsem spokojená.
Teď trošku váhám, jak to tam mají s těmi anesteziology a tak vůbec (snad i nějaké sestřičky prchají, protože je tam toho na ně moc a nestíhají…). Údajně porody fungují bez omezení a operační sály (2 ze 4, ostatní jsou prý zavřené) jsou přednostně k dispozici právě gynekologicko-porodnickému oddělení. No ale stejně, co když nakonec budu potřebovat císařský řez a bude problém s anesteziologem? Nebo budou CS právě proto příliš oddalovat?
Ale do těch „fabrik“ Bohunice či Obilňák se mi teda taky nechce, tak teď babo raď… ![]()
Btw, já tenkrát rodila hrozně rychle (za necelou hodinu), takže jsem porodní sál/box ani moc nevnímala. Jen zpětně vím, že jsme byla v tom bílém kachličkovém, který je považován za nejhorší (ale mně to v tu chvíli vůbec nepřišlo a bylo mi to upřímně úplně jedno). Šestinedělí tam mají moc fajn, je to takové malé, komorní, já dokonce od 2.dne získala nadstandard, což už byl úplný „hotel“.
A novorozenecké je hned na konci chodby šestinedělí, takže žádné složité chození do jiných pater či budov za dítkem, pokud je třeba na fototerapii (vím, že na Obilňáku bylo jednu dobu (nebo pořád?) šestinedělí a novorozenecké přes dvůr
).
Takže, šťastná_mamčo, jsou tam i jiné a hezčí sály než ten bílý kachličkový?
ahoj Wiollko,ja jsem teda rodila asi 18hod.ale jiny saly jsem tam nevidela a to ze jsem mela dobre projity za tu dobu,ale na kachlickach nezalezi hlavne kdyz to dobre dopadne.Jo a nejaky anesteziolog tam byt musi pro vsechny pripady… ![]()
Kvaky na Bohunice jsem neslyšela moc chvály já osobně bych tam nešla ![]()
stastna mamca píše:
ahoj,poradim rada kdyz to tam znam a je to tam super.At ti to z mimcem dobre dopadne.papa
Děkuji moc,jsi hodná
![]()
Sabrine píše:
Kvaky na Bohunice jsem neslyšela moc chvály já osobně bych tam nešla
V Bohunicích rodili před třemi lety moje dvě kamarádky a byli docela spokojené,ale já tam byla vloni na operaci a bylo to děsný jak chování a ochota sestřiček,tak celkově fakt děs.Jediná výhoda je,že by jsme to měli blízko,jsme z Kohoutovic… A další známá rodila ted vloni v říjnu u Milošů a byla moc spokojená a dle toho co čtu,tak asi i vyhrají Milosrdní ![]()
Ona každá porodnice má něco. V těch Bohunicích jsou pěkné porodní boxy a teď nově krásně opravené šestinedělí. Ale je to „fabrika“, porodů hodně, pak i maminek a dětí hodně, prostě ta oddělení jsou veliká a nemusí na tebe personál mít čas.
U těch Milorsdných je max. kapacita šestinedělí myslím 26 maminek. Takže je to takové menší, komorní. Jako sestřičky tam taky běhají semo-tamo (já jsem jim říkala „trysko-sestry“), ale prostě je to takové celkově menší. Na druhou stranu není to tak špičkově vybavená porodnice, takže kdyby se něco vážného dělo a dítko potřebovalo extra speciální péči, tak ho budou převážet do Bohunic (nebo možná i na Obilňák, to teď nechci kecat…).
Btw, mmně kachličky neva, ale ten sál byl hodně maličký a v podstatě tam byla jen ta koza, nic jiného. Na ostatních sálech to vypadá stejně? Nemají tam ani třeba míč nebo porodní pytel, či tak něco? Já totiž v porodnici rovnou tlačila, takže pro mě ta koza byla ok, to „hekací“ období jsem si odbyla v klidu doma.
Ale co když tam teď pár hodinek pobudu? Já totiž ty sále u Milosrdných nikdy neviděla, protože v té době, když jsem měla první porod byl boom a oni prohlídky nestíhali dělat…
Wiolko,ja jsem poprve rodila pred 6rokama a naposled pred 4rokama,jsou tam 4boxy a uz tenkrat tam v kazdym boxu maminka mela sama pro sebe wc,sprchu,skakaci balon,postel a kozu a pro manzela ci pritele kreslo a pro novorozene prebalovaci pult ze ho prohlidnou tam a nikam ho neprenasi.Samozrejme je to na kazdym ale ja jdu za mesic zase rodit k overenymu a urcite se to tam zase trochu za 4roky zmenilo
![]()
Ahááá, tak to já byla asi na nějakém nouzovém/přiručním sále…
![]()
Já tam měla jen kozu, židli pro manžela (pod oknem u topení) a pult k ošetření dítěte. Na záchodě jsem byla na chodbě a postel či sprcha tam nebyla ani náhodou (balon taky ne, to by se tam nevešlo). Když o tom tak přemýšlím, tak to bylo hned vedle místnosti sester (vyšetřovny): sestra seděla u sebe za stolem u PC, já už ležela na koze na 9cm otevřená a ona se mě skrz otevřené dveře ptala na nějaký praštěný otázky a vyplňovala papíry… ![]()
Ale tvůj popis sálů je pro mě zcela OK, to se mi líbí.
A vůbec stejně mám v plánu opět porodit do hodinky, takže je to vlastně jedno…
![]()
tak to ti moc preji abys mela porod zas tak dobrej
ja tam litala jak postrelena koza xhodin jen ve sprse z manzelem jsme stravili asi 4hod.Mamino tys podle psani byla jen na prijmu a ne v boxu,na sale mas totiz soukromi jen tam chodi sestra a obcas doktor ale i kdyz toho sem tam videla jen na siti ![]()
ahoj holky, za chvíli se odvleču směr porodnice v Nemocnici Milosrdných Bří, tak vám poreferuju. Zítra se nám plánovanou sekcí narodí miminko, tak nám držte palce. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.