Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
llllucka píše:
Tak já rodila první dítě u Milosrdných a druhé v Bohunicích.Za mě vedou jednoznačně Bohunice.
Ja jsem jednoznacne pro Milouse.Proc teda nenapises co je tam tak strasny..
..Dit tam veskery vybaveni maji.
Přesně,taky čekám na odpověd!!! ![]()
Je to tvůj názor,nikdo tě za něj neukamenuje,jen nás zajímají důvody a razdíli ![]()
Ahoj holky,
Wiollko a Kvaky, my jsme se už někde v diskuzích potkaly. ![]()
Já jsem chtěla jít rodit do Bohunic, včera jsem byla v poradně u svého lékaře a vypsal mi žádanku na monitor. Počítala jsem s tím, že půjdu do Bohunic, ležela jsem tam v 13.týdnu po autonehodě na rizikovém oddělení, byla jsem spokojená, tak jsem chtěla do známého prostředí. Ovšem dneska ráno mě sestra v Bohunicích do telefonu řekla, že mě na monitor nevezmou, že mají plno, ať si zavolám na Obilňák, když tam nechodím do poradny a tak nějak mi slušně dala najevo, že jsem prostě vetřelec. No a nakonec jsem zavolala k Milošům, protože na Obilňák nechci. Tak jsem se rozhodla, že nakonec budu rodit i u Milošů. Snad budu teda taky spokojená. Sestřička tam mě objednala na monitor příští pátek, tak uvidíme jaké to tam bude.
100jinych lidi 100jinych nazoru,taky znam lidi kteri by k Milousum nesli ale taky me rekli proc,treba proto ze kapli na protivnou uklizecku ale to je vsude a kvuli tomu to nezavrhnu ale ty napises ze tam nepujdes ale proc tak to myslim sama nevis.Tak pak se teda nezapojuj do diskuze kdyz ze vseho napises pulku.ja tam pujdu treba proto ze je to tam takovy domacky mamina se tam citi dobre a hlavne ti lidi co jsou tam zamestnani nejsou jen doktori ale jsou lidsti… ![]()
ahoj Gabi,my se jeste nezname ale to je fuk
rozhodla si se dobre ja tam porodila dve deti za mesic tam jdu porodit i treti a byla jsem uplne spokojena ![]()
stastna mamca píše:
ahoj Gabi,my se jeste nezname ale to je fukrozhodla si se dobre ja tam porodila dve deti za mesic tam jdu porodit i treti a byla jsem uplne spokojena
Ahojky, to jsi mě uklidnila, my taky rodíme za měsíc.
Mně z toho telefonátu do Bohunic bylo fakt do breku. Sice by mě na ten porod do Bohunic vzít museli, ale vnucovat se nikam nebudu, opravdu mě to docela dost odradilo, bych si opravdu připadala jak nevítaná. Takhle budu chodit na ten monitor k Milosrdným a pak tam snad v klidu porodím. Budoucí taťka je spokojený, kousek bydlel v pronájmu, tak prý to tam zná a trefí tam bez problémů. ![]()
A jinak mám otázečku: co s sebou všechno k Milošům?
Příspěvek upraven 04.11.18 v 11:48
Ahoj Gabi, ![]()
to jsou mi věci. V Bohunicích narváno a u Miloušů to jde?
To tedy žasnu… Termín máš chvilku přede mnou, tak pak dej určitě vědět, jak to tam vypadalo, budu ráda.
Snad budeš spokojená a nenarazíš na žádnou „blbou“ směnu (takovou může člověk potkat, ať už je kdekoliv, že). Já si tam vybavuji jen 2 sestřičky, které se mi nelíbily a ty byly z novorozeneckýho (malej byl na fototerapii, tak jsem s nimi přišla do styku, jinak bychom se nepotkaly). A z diskuzí mám načteno, že není dobré se potkat u porodu s Mudr. Nagym.
(ale to jsem četla až zpětně, tenkrát jsem to nevěděla a asi jsem se s ním ani nepotkala, nevzpomínám si). Žádná jiná nepříjemná překvápka by tam snad neměla být… ![]()
gabi.design píše: …A jinak mám otázečku: co s sebou všechno k Milošům?
Gabi, naštuduj si to tady: http://www.nmbbrno.cz/…-vitejte.pdf
Je to přímo z jejich webovek.
Wiolla píše:
Ahoj Gabi,
to jsou mi věci. V Bohunicích narváno a u Miloušů to jde?To tedy žasnu… Termín máš chvilku přede mnou, tak pak dej určitě vědět, jak to tam vypadalo, budu ráda.Snad budeš spokojená a nenarazíš na žádnou „blbou“ směnu (takovou může člověk potkat, ať už je kdekoliv, že). Já si tam vybavuji jen 2 sestřičky, které se mi nelíbily a ty byly z novorozeneckýho (malej byl na fototerapii, tak jsem s nimi přišla do styku, jinak bychom se nepotkaly). A z diskuzí mám načteno, že není dobré se potkat u porodu s Mudr. Nagym.
(ale to jsem četla až zpětně, tenkrát jsem to nevěděla a asi jsem se s ním ani nepotkala, nevzpomínám si). Žádná jiná nepříjemná překvápka by tam snad neměla být…
Toho Dr. Nagyho už jsem taky četla, taky študuju, na co se mám vlastně připravit.
Je fakt, že člověk si moc nevybere, všude bude něco a někdo, kdo není zrovna ideální, ale to nejsem ani já.
Tak snad to nějak zvládneme. Určitě dám pak vědět.
Příspěvek upraven 13.05.11 v 10:35
Wiolla píše:gabi.design píše: …A jinak mám otázečku: co s sebou všechno k Milošům?Gabi, naštuduj si to tady: http://www.nmbbrno.cz/…-vitejte.pdf
Je to přímo z jejich webovek.
Jé, moc děkuji, toho jsme si ani nevšimla. ![]()
Ahoj Gábi,zdravím tě
![]()
Wiolla i já děkuji za tento odkaz,hned si to jdu proštudovat ![]()
Kvaky píše:
Ahoj Gábi,zdravím tě![]()
Wiolla i já děkuji za tento odkaz,hned si to jdu proštudovat
Není zač. ![]()
Snad jen tam není uvedeno kolik čeho (třeba těch vložek do podprsenky, porodnických vložek atd.). Pro případné prvorodičky bych to tedy doplnila o svoji zkušenost:
A super věc: nafukovací kruh na sezení.
(ve zdravotnických potřebách, něco málo přes 200 Kč už si nepamatuji)
Safra, tak si tak říkám, jestli bych si náhodou tu tašku taky neměla pro jistotu už sbalit…
![]()
Wiollko jsi moc hodná a díky za doplnění ![]()
Jen se ještě zeptám ty porodnické vložky myslíš,že postačí třeba takový ty z DM drogerie nebo spíš nějáký lepší??
![]()
Kvaky píše:
Wiollko jsi moc hodná a díky za doplnění
Jen se ještě zeptám ty porodnické vložky myslíš,že postačí třeba takový ty z DM drogerie nebo spíš nějáký lepší??![]()
Jo, já mám taky tyhle. A kupovala jsem je v lékárně. Tam jde o to, aby byly z buničiny (či čeho) a hlavně neměly žádný igelit (proto se nedoporučuje používat žádné „normální“ vložky, tam je igelit vždy a zhoršuje to hojení). A spotřeba je veliká, protože si dáváš ty porodnické 3 zaráz.
Holky jenom k těm hygienickým potřebám, doporučuju antibakteriální gel na ruce, ruce se myjete pořád, vy i návštěvy, tak ať si je nemusíte mýt sprchovým gelem. Jinak já jsem rodila v Bohunicích před 2 lety, porodní sál super, i když se na mě nedostal nadstandart, ale šestinedělí nic moc, měla jsem teda nadstandart, ale jesiný plus bylo v tom, že jsem měla pro sebe kopelnu a záchod, mohla jsem si dát svoje věci, kam jsem chtěla. Hlavní mínus vidím v tom, že tehdy v Bohunicích téměř neřešili kojení, hodili mě do vody a plav, malej hodně zhubnul, takže mu frkly už třetí den Nutrilon stříkačkou, pořád jsem je chodila otravovat, ať mi s kojením pomůžou, ale jediná pomoc byla, že mi sestra narazila malýho na prso
. Odcházela jsem na prášky s flaškou a rozkojila jsem se pak až doma, ale pak už dobrý, odstavovala jsem před měsícem a melj bude mít v červnu dva roky
. Takže komu hodně záleží na kojení, tak bych možná volila jinak, ale nemám zkušenost, jak je to jinde.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.