Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ještě k tomu dr. Nagymu - já jsem s ním loni neměla problém. Neměla jsem ho přímo u porodu (právě mu skončila směna), ale býval tehdy v ambulanci. Byl v pohodě, vstřícnej - do ničeho mě netlačil, spíš rozhodnutí nechával na mě. Když jsem byla v Bohunicích, tak tam mě hned po termínu nutili do vyvolávání a byli hodně direktivní.
Jinak na pokoji jsem ležela s paní, co měla Nagyho u porodu. Tehdy prý byl nevrlý, protože sloužil s PA, se kterou se nesnášel. Je to blbý, když tohle ovlivňuje jeho práci tak, že to vycítí i rodička.
Ahoj holky, ![]()
tak já byla v pátek na prvním monitoru u Miloušů a rovnou jsem tam zůstala i na poradny do porodu - nebyl absolutně problém i když jsem měla žádanku „jen“ na ten monitor. Ale pochopili, že nechci dojíždět ke svému gyndaři 100km daleko, kterého mám ve svém rodném městě každý týden a už si mě tam převzali do péče.
Jinak než jsem se stačila rozkoukat, už mě brali na monitor, opravdu snad sekundu po tom, co jsem zazvonila na porodních sálech. Takže žádné čekání, nic. Jinak přístup parádní, zrovna jsem natrefila na Dr.Nagyho a zatím na něj nemůžu říct špatného slova. Všechno mi vysvětlit, choval se ke mně absolutně normálně, dokonce se na mě při odchodu usmál. Dělal mi UTZ., náš chlapeček měl v 37.týdnu 3700g, takže sám mi navrhnul, že by bylo vhodné porod vyvolat před termínem, že je veliký a později by mohly nastat komplikace a rozčiloval se, že mi nikdo nepohlídal cukr v moči i přes to, že mi cukrovku neprokázali. Sám mi znovu nabral odběry a domluvili jsme se, že se v pátek domluvíme na dalším postupu. Že mi malého znovu přeměří a převáží, vyšetří mě a uvidí se, co dál se mnou. Nutno dodat, že mě absolutně do ničeho netlačil, zkrátka jsem byla spokojená. ![]()
Tak jsem dnes byla na KO u Milosrdných (jsem 41+3tt). Potkala jsem se Mudr. Nagym a dobrý.
Na to, že jsem ho dráždila řečmi o tom, jak se mi do vyvolávání moc nechce, že jsem otěhotněla později a další moje hlášky, které doktoři fakt tak milují, tak se držel statečně a nebyl nepřjemný.
(i když samozřejmě nadšenej ze mě nebyl
)
Dítko se prý nechystá, tak mě dnes nechal (sobota), ale v úterý mám přijít v 7h ráno s taškou na příjem (to budu podle nich 41+6). To už asi neukecám, ale ještě se tak tvářil, že kdyby to náhodou vůbec nebylo nachystaný, tak by to snad nechali ještě do středy. Ale pak už fakt ne… ![]()
Císařský řez je velice bolestivý. První týden po operaci je každý pohyb dost šílený.
Ahoj holky tak uz to mam taky za sebou 1.7.2011 se nam u Milosrdnych narodila krasna zdrava holcicka 3100g 49cm.A musim rict ze uplne super pristup doktoru i por.asistentek,krasny rodinny prostredi proste super.Holky kterou ten krasny den ceka preji jen to nejlepsi.
Ahoj holky, jsem zoufalá a potřebuju radu. Měla jsem rodit v Praze Podolí, ake zkomplikovala se nám situace s bydlením tam a tak je pro mě nejblíže Brno. Nevím, ale kterou z nemocnic vybrat. Jsem z toho uplně mimo, zoufalá a chce se mi brečet. Strašně špatně snáším prostředí kde to neznám, neznám doktory, sestry a ještě víc jejich péči a odbornost. Můžete mi napsat vaše nejčerstvější zkušenosti s tou kterou nemocnicí? Dodám, že jsem loni rodila s preeklampsií a teď píchám inzulín, takže trochu rizikový porod a ráda bych opravdu spolehlivé odborníky a lidský přístup. Je mi z toho uplně zle a nevím co si počít. Poradíte prosím, děkuju moc. ![]()
Tak jestli potřebuješ špičkové odborníky, protože počítáš s rizikovějším porodem, tak Bohunice nebo Obilňák (je to vlastně jedna instituce FN Brno, jen na 2 místech).
Z výběru ti vypadává měststká Nemocnice u Milosrdných bratří, která je méně vybavená a v případě vážných problémů se mimina stejně převáží jinam (což z Bohunic nebo Obilňáku ne). Jen u Miloušů je to víc takové komorní, menší, max. 25 mamin na šestinedělí, to ty druhé 2 jsou „fabriky na děti“.
Já rodila u Miloušů, takže s výběrem mezi Bohunicemi a Obilňákem moc neporadím. Ale co se týče personálu, tak doktoři se tam „točí“, tedy slouží tam i tam, takže je to podle mě jedno, záleží na náhodě, zda natrefiš na někoho lidského či blbce. Bohunice mají poměrně čerstvě opravené šestinedělí, takže jsou tam hezké jak porodní boxy, tak pobyt potom. Obilňák má super pokojíčky na porod, ale šestinedělí bylo vždycky otřesné (staré).
No, asi bych hlasovala pro Bohunice.
ahoj katy,já rodila v bohunicích,oba kluky a mužu vřele doporučit ted se snažíme o třetí a pokud to vyjde pujdu rodit tam tak držím palečky
at je vše o.k.
Ahoj já rodila ted v červenci v Bohunicích a musím říct,že na porodním příjemný,vřelí a profesionální přístup byla jsem nadšená.Na šestinedělí už to taková pecka nebyla,ale kdybych to měla zhodnotit celkově,tak jsem tam byla moooc spokojená ![]()
Holky, moc děkuju. No Bůůůh ví, jak to s náma dopadne a kde budeme rodit. Mám z toho nervy v kýblu. ![]()
Caty píše:Holky, moc děkuju. No Bůůůh ví, jak to s náma dopadne a kde budeme rodit. Mám z toho nervy v kýblu.
Klííd. Koukám že jsi druhorodička. Zvládla jsi to jednou, zvládneš to podruhé. Napodruhé už dokonce víš, do čeho jdeš, to bude dobré… ![]()
Wiollo: No právě protože vím do čehu jdu
tak se trochu bojim, aby bylo hlavně o malýho dobře a včas postarán kdyby něco. V 37tt měla dcerka zkaženou plodovku,tak aby to byli fakt profíci kdyby něco.
Caty píše:
Wiollo: No právě protože vím do čehu jdutak se trochu bojim, aby bylo hlavně o malýho dobře a včas postarán kdyby něco. V 37tt měla dcerka zkaženou plodovku,tak aby to byli fakt profíci kdyby něco.
Hele, zkaženou plodovku jsem teď měla taky. Rodila jsem u těch Miloušů a vše naprosto bez problému - agpar 10-ky, infekci nechytil, žádný zákrok nebyl třeba… ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.