Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtěla bych požádat maminky, které v poslední době rodily ve Vítkovicích nebo v Porubě o názor na tyto porodnice. Stále se rozhoduji a pořád nevím, jakou zvolit. Před rokem a půl jsem rodila ve Frýdku a už bych tam rodit nechtěla, Fifejdy nechci a zbývají tyto dvě. Chtěla bych vědět kolik je maminek na jednom pokoji, jak je to se soc. zařízením, jaké jsou sestry, doktoři,.....vše na co si vzpomenete
Díky ![]()
Ahojek, já rodila ve Vítkovicích a byla jsem spokojena, podruhé tam půjdu zase.
Záchod a sprchy jsou tam pro dva společné pokoje, nebyl nikdy žádný problém.
A personál? To víš, byly tam naprosto suprovní sestřičky a našla se tam i jedna „z přežvýkavců“, ale člověk se nesmí nechat a byla pak i ona jako beránek. ![]()
Na Fifejdy bych taky nešla, tam jsem ležela na rizikovce a měla jsem z toho trauma.
V Porubě zrovna rodila jedna známá, včera pravděpodobě jela domů, tak od té informace ještě nemám…
Mahjo, to jsme se ve Vítkovicích minuly koukám=)
Já tam taky byla spokojená.
Ty záchody a sprchy a celé šestinedělí už je rekonstruované, ne? Takže to nevím, jak tam vypadá aktuálně. Švagrová byla dvakrát v Porubě a taky spokojenost.
Řekla bych, že je to skoro i jedno. Poruba je fakultka, větší, budou na tebe mít méně času, ale zase lepší vybavení v případě koplikací…
Vítkovice menší, víc času, pokud budeš potřebovat pomoc.
Já si na podruhé ještě počkám, ale jako ideální případ vidím ambulantní porod v Porubě
, ale to má ještě čas…
ahoj, já ve Vítkovicích rodila obě dítka. Tentokrát jsem byla moc spokojená s personálem. Měla jsem nadstandard ale normální pokoj je pro dvě a mají dva pokoje myslím společnou socku. ..jedna důležitá věc mi ale vadí a na to jsem přišla až po několika měsících. Malá šla hodně těžce raminkem a nenamáhali se jí prohlídnout. Měla pravděpodobně zlomený klíček, což vyústilo s v problémy s psychomotorickým vývojem a predilekci hlavičky ale všude se může najít jedinec který zkazí pohled na celé oddělení.
A ještě bych se chtěla zeptat, kde při porodu pomůžou. Syn měřil 55 cm a vážil 4500 g, neměla jsem sílu ho vytlačit a kdyby mi PA nepomohla, tak ho fakt nevytlačím.
Ahojky,já rodila před dvěma měsíci ve Vítkovicích vyvolávaným porodem a za mě mohu říci,že díky Vítkovicím byl pro mě porod nejhezčí zážitek na světě,na porodním jsou sestřičky i asistentky vyloženě andělé,na šestinedělí taky personál super a novorozenecké taktéž
krom jedné staré sestry,která už přesluhuje a kterou jsem volala ať mi pomůže s přiložením malé asi potřetí tak na mě vrkla,že se mnou nepůjde domů a že se musím snažit..no ale víš jak..všude je někdo protivný.O Porubě jsem od kamarádek slyšela jen kritiku a hlavně 4 z 5 kamarádek musí jít kvůli špatnému sešití hráze v Porubě na plastiku
takže asi nic moc..ale záleží na tobě, je to tvá volba.Lékaři ve Vítkovicích jsou odborníci tak jako v Porubě ![]()
Malá mla jen 3150 g a doktor mi pomáhal tlačit stlačením břicha..určitě bych to zvládla i sama,ale takhle to bylo rychlejší a já mu byla teda hodně vděčná..rodila me PA.
Ahoj,
já jsem rodila loni v červnu v Porubě (+ 3 dny ležela na čekacím pokoji, protože mi odešla polodovka a čekalo se), spokojenost naprostá jak na porodním, tak i na šestinedělí, sestry všude velmi ochotné, pomáhaly s kojením, kontrolovaly, trpělivě vysvětlovaly (byla jsem prvorodička), no úplně pravý opak toho, na co jsem byla podle diskusí na netu připravená.
Navíc jsem byla podvědomě víc v pohodě, když ležíš na nejlépe vybavené nemocnici pro mimina a případné komplikace v celém kraji.
Známá rodila 2× ve Vítkovicích a taky spokojenost.
Jo - snad jediné mínus - návštěvní doba jenom hodinu, další hodinu můžeš být s blízkými, ale na chodbě před oddělením, ale novorozené mímo nebudeš tahat ven a samotné ho v pokoji nenecháš, že.
Já rodila v Porubě obě děti a spokojenost největší, jinam bych nešla
Syn je narozený ve čtyři ráno, celou noc jsem tam měla rožnutá jen slabá světla, dokoce ani na samotné vytlačení nepustili to světlo nade mnou, bylo to takové komorní, úžasný zážitek
Na šestinedělí byl nátřesk a do toho tehdy audit, takže pár hodin rán o trvalo, než mě hodili na pokoj, ale pak se vylidnilo, byly jsme tam tři a pak dvě, sešly se tam fajn rodičky, soc. na pokojích, malého jsem první dva dny (necelé) měla na novorozeneckém, protože blinkal zkaženou plodovku, ale supr přístup, sestra mi řekla doslova, že za ním můžu kdykoli přijít, i kdyby mi bylo po něm jen smutno ![]()
Tiera Kdy přesně v červnu? Já nastoupila 28. na vyvolání! I když, se mnou na všech pokojích byly vícerodičky, tak jsme se asi nějak nepotkaly. Jo a nám návštěvy nechali normálně i ty dvě hodiny, nikdo nepindal, když tam zůstali.
Maritnko88
Já před třemi měsíci rodila v Porubě. Pokud máš riziko těhu, jako já měla, pak jedině tam
Chování občas nepochopitelné, ale makají na 100%
Šestinědělí katastrofa - sestry se chovají jako by je člověk těžce obtěžoval, když něco nevíš a neporadí ti spolubydlící, máš smůlu… Jak se kojí tě nenaučí - pustí ti instruktážní dvd, ze kterého by se nenaučil kojit nidko,natož prvorodička
Ovšem pokud by bylo tvoje mimi nějak nemocné, určitě musím do nebes vychváli zdejší OPN -oddělení péče pro nedonošené
Jsou úžasní - doktorky i sestřičky, zachránili mi malou, naučili mě o ní pečovat, jak držet, jak kojit, jsou trpěliví, učí tě jednu věc tak dlouho pořád dokola, až si nejsi jistá, že to ovládáš. Velice milí a vstřícní
S nimi jsem byla velice spokojená ![]()
Pokud ale ty ani tvé malé nemáte nějaký zdr.poblém, jdi určo do Vítkovic - ještě jsem neslyšela maminu, která by si na ně nějak výrazně stěžovala, spíš naopak, jen samá chvála ![]()
No Haninka - nechali si mě tam v sobotu, 26.6. a zadařilo se až v noci 29.6.!!! Tak to jsme se někde potkaly, ale tam byl hroznej nával ty dny, dokonce měli stop stav, co říkaly sestry.
Ale teda nás nechali jenom hoďku, pravda je, že já jsem to ani nepřetahovala, páč mamina, co ležela se mnou, měla malou v inkubátoru, tudíž návštěvy neměla a mě bylo trapný, aby musela naše kvákání poslouchat dvě hoďky, chudera.
Tiera - taky jsme měly na pokoji maminku, co měla nedonošeňátko, ale návštěvy měla taky.
Já rodila z 29. na 30. Na pokoji jsem měla jednu, co jí vyvolávali od pátku a nakonec jí museli udělat ve středu císaře, celou dobu měla bolesti a nechali ji trápit.
Ahoj, já rodila v Porubě a už bych tam nešla. Jak psala PeťaPeťa nic tě nenaučí a když něco chceš, taxe tváři, že obtěžuješ. Když se nás ptali první den na pokoji, které máme dítě, tak spolubydlící uvedla 5. To vyhovovalo personálu, rovnou mi řekli, že když budu chtít něco vědět, tak ať se ptám jí. A přesně podle toho se řídili celý můj pobyt, sem tam mě seřvali, že něco nevím nebo jsem neudělala. Už mě tam neuvidí. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.