Obilní trh Brno - zkušenosti

789
29.4.11 09:43

Obilní trh Brno

Ahoj všem,
chystám se rodit v porodnice Obilní trh v Brně. Jaké máte zkušenosti s touto porodnicí? Bydlím v okrese Blansko, ale do Vyškova nejdu, ani kdyby mi zlatem platili a Boskovice mi přijdou nevybavené pro případ nějakého problému. Tudíž mi zbývá pouze Brno. Kam by jste šli rodit? Obilní trh, MIlosrdní bratři nebo Bohunice? Díky za odpovědi a Vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
29.4.11 09:47

Zalezi jestli mas radsi domaci prostredi atd. Obilni trh a Bohunice jsou defakto jedna a tez porodka.Takova velko vyroba.
Rodila jsem u Milosrdnych a kdybych mela rodit znova jdu tam zase i kdyz ted mam asi 8 minut Bohunice tak jdu znova k Milosrdnym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
29.4.11 09:52

no já mám trošku obavy, jak je to tam teď s těmi anesteziology. První porod jsem měla císařským řezem-malá měla 5 kg, a potom měla dýchací potíže, takže bych ráda někam, kde by to zvládli, kdyby byl zase nějaký problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
29.4.11 09:54

právě, jde o to, co potřebuješ… já rodila u Milosrdných, bez sebemenších komplikací, takže mi to vyhovovalo, že to bylo takové domácké… ale jestli máš víc strach a bojíš se nějakých komplikací u miminka, možná bych volila ten Obilňák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
29.4.11 09:55
luckyhorse píše:
no já mám trošku obavy, jak je to tam teď s těmi anesteziology. První porod jsem měla císařským řezem-malá měla 5 kg, a potom měla dýchací potíže, takže bych ráda někam, kde by to zvládli, kdyby byl zase nějaký problém

tak to tedy nevim jak je to kdyz maji problemy.Ale me u Milosrdnych nechali rodit normalne a mala mela 4620 g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
29.4.11 10:06

Já jsem měla původně vybrané Buhince, měli ale plno, tak jsem skončila na Obilňáku. A nelituju a příště půjdu jen tam. To, co mě původně přišlo jako nevýhoda (např. návštěvy na chodbě) mě nakonec vyhovovalo - na pokoji jsem měla vždy svoje soukromí a neotravoval tam nikdo cizí. Když jsem poslouchala paní, kterou na pokoj přivezli poslední noc, nedovedu si představit, že by na našem pokoji měla být jen polovina jejího nejbližšího příbuzenstva (ona už sama paní byla případ sám pro sebe :kytka: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.4.11 10:19

Příspěvek upraven 19.06.16 v 21:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.11 10:25

Ahoj, celá naše rodinka rodila na obilňáku a nemohli si stěžovat..až na to, že v době porodu jednémé sestry měli všecky lůžka obsazeny takže trochu čekala něž ji někam dali, ale jinak péče a všechno uplně v pořádku. Pokud jsi z Blanska, tak proč nechceš roit přímo tak, kamarádka rodila myslím přímo něke v Blanskuobě děti a byla moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
29.4.11 10:42

Tak já jsem 100% pro Obilňák, rodila jsem tam nejen proto, že ho mám asi 300m od domu, ale i kvůli tomu, že poporodní péče o děti je tam na nejlepší úrovni. Sice zase nemáš tak pěkný prostředí třeba na sociálkách a pokojích, ale to podle mě za tu jistotu, že se ti o dítě výborně postarají stojí. Jako upřímně nechápu jak někomu může záležet na tom jak vypadá pokoj, když je tam člověk stejně jen pár dní a péče o mimčo je tam nejlepší. Jasně, že třeba sprchy tam nejsou nádherný, ale do sprchy jsem se nevyzouvala, na záchod jsem si nesedala a přišlo mi to celkem v pohodě. Toť jen můj názor. Je to sice stará nemocnice, ale podle mě jsou tam doktoři nejlepší a vybavení mají taky výborný. Bohunice mi nejsou sympatický už kvůli tomu jaká je nemocnice, velká, neosobní, hlavně člověku nasypat prášky a nazdar, měli jsme tam babičky a ze strany doktorů mi přišel absolutní nezájem :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
29.4.11 10:49

V sousední diskuzi psala jedna holčina, že má zrovna na dnešek naplánovaného císaře u Milosrdných (https://www.emimino.cz/…dnice-68443/) Před cca 3 týdny jsem byla na předporodním kurzu a také se ptala na situaci s anesteziology. Bylo mi řečeno, že se rodí normálně, bez omezení, že anesteziolog je vždy k dispozici jak k CS tak k epidurálu atd.

Ale jinak je pravda, že Milosrdní jsou malá domácká porodnice pro spíše bezproblémové porody, kdežto Bohunice či Obilňák jsou mega fabriky zato se špičkově vybavenou JIPkou. Takže zvol podle toho, co potřebuješ.

(Já rodila první dítko u Milosrdných a spokojenost. Teď s druhým jsem váhala, ale po uklidnění PA, že pokud je těhu OK, tak ať jdu tam kde to znám, že Milosrdní fungují standardně jako kdykoliv jindy, jsem přikloněná k tomu tam rodit znovu.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
29.4.11 11:44

ahoj, Obilňák a Bohunice jsou velkovýrobna dětí, Bohunice jsou modernější a hezčí,,,,, ale já měla strach o dítě, byla jsem epileptička, a moje dr. mi doporučila Obilňák, že tam jsou líp vybavení…a to samozřejmě vyhrálo. Nemůžu si stěžovat. Porodní pokoje nádherné, nové, oddělení šestinedělí tedy už staré, ale byla jsem spokojená a šla bych tam zas. Jo a výborně vařili, fakt mi tam moc chutnalo. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1720
29.4.11 14:05

Já taky váhala, kterou ze tří brněnských porodnic si vybrat a nakonec jsem šla do Bohunic - od 29. dvakrát pobyt v nemocnici a když už to vypadalo všechno bez problému, tak se malý narodil císařem, protože přestávala fungovat placenta. Normální porod by nepřežil. I u normálního bezproblémového těhotenství se může cokoliv zvrtnout, takže za mě radši velká a dobře vybavená nemocnice (tzn. buď Obilňák nebo Bohunice).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
29.4.11 14:27

v Blansku porodnice není, jenom Vyškov nebo Boskovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
29.4.11 15:38

Osobně jsem rodila na Obilňáku, poslal mě tam můj dr. (původně jsem chtěla k Milosrdným), protože mají nejlepší intermediární jednotku v Brně. Celou dobu, co jsem tam byla (14 dní) jsem poslouchala, jak odtud doktoři odcházejí do Bohunic a že už tu nikdo dobrý nezůstal. Já byla spokojená až na pár maličkostí, ale ty nejsou důležité :-D
Podruhé bych přesto raději volila ty Milosrdné nebo Bohunice :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
29.4.11 21:15

Já jsem taky původně slyšela, že doktoři odcházejí do Bohunic, proto jsem si vybrala Bohunice. Nakonec jsem ale zjistila přes moji kamarádku, že její výborná kamarádka gynekoložka byla právě z Obilňáku převelena nedobrovolně (a vím i o dalších případech) - takže to není tak, že by doktoři z Obilňáku chtěli a odcházeli „za lepším“, prostě je točí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková