Co háčkovaného prcek opravdu využije?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
c4lifornia
11.1.23 15:36

Co háčkovaného prcek opravdu využije?

Ahoj, ráda hackuju a chtěla bych se pustit do nějakých věci pro prcka. Na druhou stranu to ale bude můj první a vůbec netuším, co to mimino reálně využije a co jsou úplné zbytečnosti, nebo co by bylo v háčkované formě příliš nepraktické a bylo by to prostě lepší z obchodu z nějakého obyč materiálu. Kdo už máte zkušenost, můžete mi poradit, co bych mohla opravdu využít? Udělám cokoliv od oblečení po hračky. Mám představu že třeba svetřík by novorozenec obliknul dvakrát a vyroste z něj, takže to asi úplně ne. Čepičky? Botičky? Deka? Hračky na hrazdičku nebo k postýlce (jako kolotoč nebo tak)? Diky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35559
11.1.23 15:41

Za mě nic. Jednak se mi to nelíbí. Měli jsme od babičky plno plyšáků, akorát lapač prachu, čepičky mě připadaly že profukuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.1.23 15:43

Mi se líbí a měla jsem pro holky háčkované šaty od narození. Teď kolegyně dostala háčkované boty pro novorozence. Ještě deka může být hezká, ale to je spíš pletená? Takové ty velké, tlusté vlny. Nic jiného se mi nelíbí. Ani ty svetry se mi nelíbí. Tahle móda jde mimo nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
11.1.23 15:49

Maximálně deku.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68914
11.1.23 15:53

Čepičky dělám dětem pravidelně, ne teda takový ty klasický děrovaný nebo jednoduchý barevný řady, ale zrovna jsem školkovému dítěti udělala jednu, které pubertální dítě prohlásilo za cool a musela jsem ji dělat (teda ve více cool barvách) i ve větším provedení. Čepičky pro mrňata jsou rychlé, mají minimální spotřebu materiálu a jak dítko roste, dají se prodlužovat.
Mám ráda baby merino, je to tenké, ale hezky teplé.
Dečka do kočárku je klasika, taková na parádu, ale využila jsem dosti. Jen počítej s tím, že nad tím strávíš dost času a z kvalitního materiálu tě vyjde dráž než kupovaná.
Hračky mi k srdci moc nepřirostly, dítě to žužlá…
Svetřík jsem dostala, nádherný (pleten teda), ale mělo ho dítko párkrát na sobě a vyrostlo z toho, navíc to oblékání je vopruz.
Pro starší chodící dítko se dají šály nebo nákrčníky.
Ale co si budeme… stejně jsou všecky ty věci hlavně pro tvou potěchu a ten pocit, že tys sama svému dítko něco vytvořila, protože dneska seženeš spoustu krásných a praktickch věcí mnohem levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
11.1.23 15:53

Ségra upletla (nebo uháčkovala :lol: ) deku a čepičku. Čepička je moc roztomilá, ale dlouho ji neteř neměla. Vyrostla z toho. Deka je super, tu měla v kočárku celou dobu co byla v korbě a pak i ve sporťáku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11641
11.1.23 15:55

Háčkovanou deku nebo čepici či bačkůrky.
Ale spíše je lepší pletené.
A taky s jakého materíálu.

Prvorozenému jsem třeba upletla přízový overal a byl super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
11.1.23 15:56

Ja jsem nekolikrat davala jako darek k narozeni miminka decku do kocarku z zinylkove prize (dolphin baby). Barva aby sedela ke kocarku, nejaky pekny vzor a vzdycky meli obdarovani radost. Paradoxne pro svoje dite jsem zadnou neudelala, porad jsem nemohla rozhodnout barvu. :lol: Ostatni veci jako svetriky a tak si necham na pozdeji, az to i chvilku unosi. Asi na jare zacnu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.1.23 15:56

Háčkovaný capáčky pro miminka byly super, jako hračka pro novorozence háčkovaná chobotnice, ta se dává i nedonošencům. Svetříky byly fajn pletený, dobře se to oblíkalo. Deka apod ne, každou chvíli to pereš, páč je to zeblitý a deky berou rychle za svý.

• Citovat
  • Upravit
1977
11.1.23 16:05

Mně by se líbila deka z té příze dolphin baby :) a kdybych háčkovala, určitě bych vyrobila jednu hračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
11.1.23 16:20

Dek mám spotřebu velkou, tak hlasuji pro tu :lol: Jinak asi svetřík nebo třeba kalhoty s laclem nebo overal na spaní by se jistě užil taky :mavam: moje batole má třeba jedny pletené kalhoty z Lidlu a miluje je úplně nejvíc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
c4lifornia
11.1.23 16:23

Dekuju :) tak zatím to vypadá na deku, cepku a třeba jednoho usinacka :) a možná ty boticky

• Citovat
  • Upravit
16381
11.1.23 16:34

Dělala jsem deku z příze s velkým podílem vlny. Vzor byly vlnky a byla moc hezká a nadčasová. Oblečení záleží asi na pohlaví, u kluka tak možná botičky, případně kabátek. Skvělý nápad jsou hračky, konkrétně chobotnice, podle vzoru pro nedoklubko. https://www.nedoklubko.cz/chobotnicky/ Má osvědčený tvar a je pro malé miminka opravdu funkční. Pak jsem viděla třeba obháčkované dřevěné koule v barvách duhy, jen tak do ruky nebo na zavěšení. Pak si umím představit sadu košů z tlusté příze na potřeby na přebalovák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
11.1.23 16:38

Měla jsem dečku, spoustu čepiček, ale ne na miminko, spíš až na předškolkáčka. Ve školce to nenosil, spíš jen na parádu při návštěvě babičky. Uháčkovala jsem pár hraček. Jednu má v posteli doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
11.1.23 16:45

Nevím, mě osobně přijdou háčkovaný věci příšerný - v životě bych to svému miminu neoblíkla, takže jedině deka nebo nějaký ten háčkovaný plyšák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí