Co háčkovaného prcek opravdu využije?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43035
11.1.23 18:17

Hackovany material je diraty a moc nehreje. tahne skrz. A taky je ten vzor takovy hruby, mozna by to slo osetrit hodne jemnou prizi, nevim. Takze za me backory, hracky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
11.1.23 18:29

@Pudloslava nemusí být. Třeba tahle čepice je fakt velmi teplá i z tenké příze, jde to tam vlastně ve třech vrstvách.
Edit - reakce na to, že to nemusí být nutně děravé a táhnout tím. Hrubší ty vzory jsou.

Příspěvek upraven 11.01.23 v 18:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
11.1.23 18:31

Ale jinak souhlas, pletení umí být plošší. Pokud ale zakladatelka (stejně jako já :) ) plést neumí, i tím háčkováním se dají vytvořit zázraky. Akorát to není jenom o řadách stejnoměrných dlouhých sloupků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
11.1.23 18:47

Mám toho spoustu od kamarádky. Moc hezká je i teraktivni kostka s vyndávání včelkou na provázku. Je tam kytička a medvídek, korálky, knofliky(je to teda kamarádky ale moc mě to zaujalo. ) To vydrží dlouho. Jako nepraktické jsem dostala chrastítko na kroužku, je to věc e ocucane, ušmudlané… To nee. Svetříky, čepičky, capáčky a ponožky používáme často. Taky deka do autosedačky byla fajn. Hračky, no jako máme ale zase ocucany, ušmudlané otrhaným oči, škoda.
Kdybych si já mohla vybrat tak bych ji požádala o fusak do autosedačky, nepadají deku nebo tak něco. To je celkem praktické, na dlouho, deka se dá použít i v létě do trávy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31289
11.1.23 20:54

Uhackovala bych hračku, nějaký kapsář, drzatko na lahvičku na kocarek ;) obleceni je tak nejak naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
11.1.23 21:06

Měli jsme krásná háčkovaná kousátka (amigurumi) a to se využilo na 100 %. Ještě jsme měli asi spíš pletenou deku od mamas&papas, ta byla taky od jara do podzimu v permanenci. Všechno to bylo z bavlněné příze, nemám ráda umělé materiály.
Z oblečení bych šla do svetriku na zapínání. Čepici a capáčky spíš ne, protože to profoukne, takže to je jen ozdoba bez funkce. Jinak plno inspirace najdete na instagramu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
11.1.23 21:41

Když byla dcera malá, tak na jaro/podzim mívala čepky. Jinak nic, kluk vůbec. Akorát si ještě pamatuju capáčky, které měla jako maličkatá od babičky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
8302
11.1.23 21:48

Za sebe vůbec nic. Dokonce ani tu deku ne. Hračky vůbec, to děti nezaujme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76951
11.1.23 21:50

Háčkované věci se mi moc nelíbí, připadá mi to staromódní - máme doma fotky dnes padesátiletých sestřenice a bratrance a ti nosili háčkované čepice a svetříky, a když už něco háčkovaného podědíme po dceři kolegyně a dám to mojí dceři - tak moje mamka vždy padá do mdlob, proč jí dávám nemoderní a neslušivé čepice, že vypadá jak z azyláku - a většinou pak jde a koupí nějakou novou hebkou čepici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.1.23 21:58

Já jsem dělala hajánka, chobotničku, svetříky, čepičku, deku, rukavičky, spací pytel. Měla jsem jak háčkované, tak pletené. Ale počítej, že je to od dost dražší, než jít nakoupit do obchodu
Botičky mi přijdou nepraktické, děti je vždycky rychle zkoply

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.1.23 22:01
@stinga píše:
Háčkované věci se mi moc nelíbí, připadá mi to staromódní - máme doma fotky dnes padesátiletých sestřenice a bratrance a ti nosili háčkované čepice a svetříky, a když už něco háčkovaného podědíme po dceři kolegyně a dám to mojí dceři - tak moje mamka vždy padá do mdlob, proč jí dávám nemoderní a neslušivé čepice, že vypadá jak z azyláku - a většinou pak jde a koupí nějakou novou hebkou čepici

Naopak háčkované/pletené věci se do módy vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
749
11.1.23 22:09

Deku a spinkáčka, později čepice z merina, reliefními sloupky, takže pružné a bez děr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.1.23 05:55
@ugluk píše:
@Pudloslava nemusí být. Třeba tahle čepice je fakt velmi teplá i z tenké příze, jde to tam vlastně ve třech vrstvách.
Edit - reakce na to, že to nemusí být nutně děravé a táhnout tím. Hrubší ty vzory jsou.Příspěvek upraven 11.01.23 v 18:32

kdyz das tri versty upletu pres sebe, tak se asi dirky zacpou a je pak treba tepla stejne jako nejaka slaba žerzej, ale z teplotního hlediska to bude znouzecnost pro hackovaci srdcare.

Me se hackovane veci libi, sama bych chtela hackovany letni kloboucek pro sebe. Ale vidim je spis jako ozdobne, nez funkcni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
12.1.23 07:38
@Pudloslava píše:
kdyz das tri versty upletu pres sebe, tak se asi dirky zacpou a je pak treba tepla stejne jako nejaka slaba žerzej, ale z teplotního hlediska to bude znouzecnost pro hackovaci srdcare.Me se hackovane veci libi, sama bych chtela hackovany letni kloboucek pro sebe. Ale vidim je spis jako ozdobne, nez funkcni.

Já i děti máme háčkované čepice a v zimě nám v nich zima není :nevim:
Prostě jen zvolím správnou velikost příze. A jednu čepici mám i děrkovanou schválně a zima mi. V ní ještě nebyla :nevim:
Někdo háčkované čepice podšívá, ale v tom se míň dětem potila hlava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17008
12.1.23 07:45

Moje děti dostaly tohle od kamarádky a bylo to lepší než plastové :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...