Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na www.chytrakarta.cz je v oddělení Ostatní informace k Chytré kartě Brožura Chytré karty, kde je všechno popsané, také v Cenových pásmech je odkaz na Sazebník, takže člověk zjistí za kolik to je. Mně končila klasická platební karta u ČS, tak mi dopisem nabízeli, že na pobočce mám krom klasické, připravenou i Chytrou kartu. Ale na místě mi jí nenabízeli, nemyslím, že je to nějak extra výhodné. Třeba garance nejnižší ceny je na věci zakoupené ne přes internet /zaplacené Ch.kartou/ a když v nějakém jiném krámě mají ten výrobek levnější, tak pojišťovna vrátí peníze, ale nevztahuje se to na akce. Dnes snad nikdo nekupuje drahé věci jinak než přes internet nebo aspoň v akci, takže těžko to v běžném obchodě seženete levněji. Dobré je zaplacení opravy, když si zboží koupené Ch.kartou rozbijete nebo ho někdo ukradne, ale zase kolikrát se mi tohle v životě stane? No a ostatní výhody si člověk zaplatí + musím každý měsíc převést peníze na kartový účet, aby to nebylo úročené. Limity nějaké budou, protože nabízejí info přes sms, kolik na kartě zbývá, ale už jsem neměla sílu to studovat, protože jsem se utvrdila v tom, že si jí pořizovat nebudu.
Nicméně jsem taky zvědavá na názor někoho, kdo jí používá.
No právě, mě dochází karta a nabízeli mi tuhle, tak mě zajímá, co je to zač.
No právě, mě dochází karta a k ní mi nabízeli tuhle, tak mě zajímá, co je to zač.
Já ji mám a je tu pár užitků co se docela hodí - kdykoliv sebou nosím v peněžence 40 tis. navíc - to se hodí když třeba bouchne pračka nebo potřebuju něco koupit, nejlepší je na té kartě podle mě služba splátkové prázdniny - na dva měsíce si půjčíš a nic nesplácíš - ani úrok ani splátku, prostě pohoda, pak je tam pár dalších - třeba příspěvek do PF ČS - za každou tisícovku je to 10 kč, tudíš když si spořím 500 měsíčně tak mi dá stát 150 a spořka dalších 50 kč, příspěvek do bonus programu, vlastní design na kartu - já tam mám palmy a sluníčko:), jo a ještě je dobré bezúročné období - až 60 dní - takže to co koupím platím třeba až z příští vejplaty… kartu doporučuji:)
Holky mě jí taky nabízejí, dali mi nějakou brožuru, ale nechápu jednu věc, vyčerpám nějakou částku třeba 5000,–kč, z té částky se mi strhne po měsíci minimální měsíční plnění, ale co se stane, když to třeba do toho měsíce nevrátím- prostě mi to nevyjde, jakým procentem se ta nevrácená částka úročí, to jsem nikde nenašla.Nebo jaký je tam postih.Myslím, že paní v bance mě vůbec nepochopila, jen pořád říkala, že se mi strhne pokud to nezaplatím minimálně 3,2% z té vyčerpané částky. A to já chápu.Doufám, že mě chápete. Děkuji.Bára. ![]()
Dobrý den, chci se zeptat, potřebuji rychle půjčit 4000 kč, mám založenou chytrou kartu české spořiteny, schválenou na 10 000kč, paní na přepažce jsem nerozuměla. Chci se zeptat tedy-pokud si z karty půjčím ty 4000 kč a do třiceti dnů je vrátím, neplatím žadný urok?
Dobrý den, zajímalo by mě, co je to chytrá karta české spořitelny a jak funguje, nemáte ji někdo, byla jsem se informovat na pobočce, ale paní jsem moc nepochopila. Chápu to správně, že budu mít třeba limit 40 000,– tisíc, za 1 měsíc vyčerpám 4 000 a do 2. měsíce to tam musím vrátit? Úročí se to nějak? Taky mi říkala, že musím měsíčně protočit 5000,– pokud to nestihnu, je tam nějaký poplatek? No prostě jestli Vás cokoli napadne, tak mi prosím napište, děkuji. Bára. Na jejich int. stránkách jsem toho moc nenašla. A ještě jak dlouho trvá, než mi ji vyřídí?