PC-úprava fotky

Anonymni
5.4.09 22:12

PC-úprava fotky

Ahojky,
potřebovala bych poradit s úpravou jedné fotky.
Mám fotku naší malé, a chtěla bych jí dát na svatební oznámení, ale tak aby byla fotka oválná a nejlépe, aby tam to pozadí co na fotce je, nebylo a aby to bylo jakoby v pozadí toho oznámení.....nevím, zda jsem se vyjádřila jasně, asi moc ne, ale kdo by s tím měl náhodou nějakou zkušenost, prosím poradte, děkuju moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1752
5.4.09 22:21

Zkus GIMP - je to freeware. Umí i vodotisk :D , to bude asi to co potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
6.4.09 10:14

jj stáhni si program GIMP

budeš k tomu potřebovat - fotku, kterou hceš upravit a taky to oznámení, nebo aspoň barvu pozadí z oznámení

první si otevři to pozadí a pak si dej: otevřít jako vrstvy a zvol fotku s dcerou
vpravo budeš mít čtverečky (vrstvy), tak si zkontroluj, že jsi ve vrstvě fotky dcery a v levé části najdeš nástroj „Inteligentní nůžky“, zvětšíš si obrázek na velké rozlišení a pak „oklikáváš“ to, co chceš vyjmout, nůžky ti samy orámují hranu (jdou po kontrastu, takže někdy jim musíš pomoc tím, že dáš body hustěji za sebou.
když vybereš co potřebuješ, klikneš dovnitř toho vybraného a linka začne jakoby problikávat, pak přes pravý tlačítko zvolíš Vybrat - Zaoblení (rozostří hranu ořezu) a zvolíš hodnotu (já dávám obvykle 3)

Pak zvolíš Vybrat - Invertovat výběr a následně na to Upravit - Vymazat
Pokud zůstalo pozadí bílý, tak na něj klikni pravým, dej Vrstva - Průhlednost - Barva do alfy (v políčku barvy bys měla mít barvu pozadí, tj bílou) pak odklikneš

Pak si můžeš posunovat vrstvu s dítkem do místa jak potřebuješ, taky samozřejmě jde zvětšit/zmenšit apod.

Když tak návod je i tady:
http://www.gimp.cz/…-fotografie/
nebo http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová