Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, my jsme u Věrky nechávali píchat ouška až v půl roce (myslím, že naše MUDr. ani dřív nedoporučuje
). Ahoj, M.
My teda holčičku teprve čekáme, ale když jsem se byla dolouvat u naší dr. na registraci a ptala jsem se na píchnutí oušekt tak mi řekla, že ouška píchá ve 14 dnech v poradně!
Prý záleží na mě jestli jí je nechám píchnout v porodnici nebo až u ní - nechám to až k naší dr., aby měla malá už ouško takové trošku pěkné - miminka je mají ještě sležené a navíc co jsem viděla ouška píchlé z porodnice tak nic moc
![]()
Ale co jsme to řešily s holkama tak každá dr. to má jinak a doporučuje jinou dobu píchnutí (nastřelení) naušniček.
Tady je odkaz ještě na jednu diskuzi:
http://emimino.cz/modules.php?…
Ahoj,já mám dvě holky a naušnice jsem jim nechala nastřelit,ne píchnout!To bych v životě neudělala,je to určitě hodně bolestivé.U nastřelování obě holky spali,nijak to ani s jednou nepohnulo.
Naše dr. nastřeluje naušnice ve 3 měsících,kvůli očkování.
Já jsem Anežce nechala náušnice taky nastřelit. Bylo jí asi půl roku, dřív to doktorka nedoporučovala, říkala mi, až bude mít pauzu mezi očkováními. Nastřelila jí je paní doktorka, která má ordinaci vedle naší, ta to tenkrát ještě nedělala, ale domluvila nám to. Anežka nespala, ale myslím, že o nastřelení vůbec nevěděla, protože plakat začala až v okamžiku, kdy bylo vše hotovo a doktorka ji chválila, jak byla statečná, že vůbec neplakala.
malé píchli naušnice v porodnici, má je píchlé „normálně“, byla na sesterně cca 5 minut a když ji přivezli , tak už usínala..
asi bych to moc nedramatizovala. ![]()
Nám dr. řekla po prvním očkvání…já počkám ještě na druhé očkování a pak je nechám nastřelit , ne píchnout (to bolííí).
Většinou jsem četla, že minimálně jedno očkování by měly mít.
ja nechala sve dceri propichnout ouska v 5 mesicich a vubec neplakala.Meli jsme v planu s muzem nastreleni,ale ma mama nas premluvila na klasiku.Ouska nehnisala a mala netrpela coz bylo pro me dulezity ![]()
Já je malé nechala píchnout u známe dr. v 2měsících,naše dr. to nedoporučuje až od půl roka.....to mě přišlo dlouho,čím menší mimi tím lepší…neměla žádný problém,nehnisalo,píchlé je má rovně,souměrně......myslím,že se to ted trošku moc dramatizuje než dříve,ostatně to přežila každá ![]()
Nam take dr. doporucovala az po druhe hexavakcine (takze cca v pul roce, uz si to nepamatuju presne
)… Tak jsme pockali… No, jesteze jsme se rozhodli pro nastrelovani, pac pichnout ji do ucha by bylo asi nemyslitelne
Stacilo, kdyz si chtela sestricka udelat fixou znacku na ousko
Anja byla podobana cela
![]()
No a pak hysterak
ne ze by ji to tak bolelo, to vubec, ale ze jsme si dovolili ji omezovat v pohybu!!
Nechávaly jste si některé z vás, co tvrdíte, že nastřelování nebolí naušnice nastřelit? Vyvedu vás z omylu, bolí to jak prase. ![]()
Sunnyside píše:
Nechávaly jste si některé z vás, co tvrdíte, že nastřelování nebolí naušnice nastřelit? Vyvedu vás z omylu, bolí to jak prase.
Naprosto souhlasím!!!
Já jsem si nechala nastřelit 3 naušnice a vždycky to pěkně štípalo a ucho jsem měla jako rajče a to nemluvím o tom, že jsem si min. 2 dny na něho nemohla lehnout!
Já teda nejsem žádná posera - mám i piercing, ale to nastřelení fakt bolí!
Nevím jestli je třeba rozdíl si nechat nastřelit naušničky normálně do boltce a nad něj (možná je to tou chrupavkou), ale že to vůbec nebolí to bych asi fakt netvrdila!
Mě příjde propíchnutí daleko šetrnější
![]()
Sunnyside,já mám nastřelené náušnice,nemůžu říct,že to nebolí,není to tak zase hrozné,rozhodně podle mě méně bolestivější a drastičtější naž píchání naušnic dutou jehlou.Byla jsem na tom píchání se ségrou,proto jsem nechala svým holkám naušnice nastřelit.Možná to je o přístupu a šikovnosti,ale nebýt nastřelování naušnic,píchat bych holkám uši nedala.
Sunnyside píše:
Nechávaly jste si některé z vás, co tvrdíte, že nastřelování nebolí naušnice nastřelit? Vyvedu vás z omylu, bolí to jak prase.
Ano, mám srovnání. 4× mi uši píchali a 7× nastřelovali.
Jestli nastřelování bolí, tak nevím, co bych řekla o píchání, to je hnus ![]()
Nastřelení je sekudová tupá bolest, o který za chvilku nevíš.
Ale pokud někomu uši hnisají, tak hnisají ať už po píchnutí nebo nastřelení.
Já si sama píchla uši čtyřikrát a dobrý, s nastřelením zkušenost nemám… ![]()
Dorce jsem dala uši píchnout po šestinedělí (pravda, nechtělo se mi), plakala asi tři vteřiny, doktor byl moc šikovný (na tom určitě hodně záleží) a pak hned přestala…Hojilo se bez problémů…Ale fakt chápu, že to někdo odloží nebo nechá nastřelit, ono to člověka děsí…Ale podle našeho zážitku zbytečně…
Ale nejsme všichni stejní..
My jsme nechali píchnout hned v porodnici, byla jsem u toho, žádné drasťárny se nekonaly, za minutku to bylo hotovo, dírky má stejné, jedno ucho trošku hnisalo, ale fakt jenom trošku.To u nás bylo delší hojení pupíku, než dírek na náušnice. Nastřelené náušnice osobně nemám, ale kamarád ano a bolelo ho to taky. Myslím, že čím dřív tím líp, pokud teda miminko není nějak oslabené.