Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosim vas, ktere mate doma teenagera, muzete se ho zeptat, proc je ted takova moda poslouchat hudbu z telefonu nahlas?
Kdyz jsem byla teenage ja, tak jsme meli walkmana, mp3ku apod…ale tohle mi fakt vrta hlavou, proc to? Mijela jsem totiz dneska s kocarem skupinu 7 nactiletych a hralo jim tam tak 4 az 5 skladeb najednou…
Tudiz z toho asi moc nemaji, ne? Prijde mi to vtipne
, ale popravde tomu nerozumim, ze by se vracela moda magnetaku na rameni?
![]()
Já sice nemám teenagera, ale teenagery učím. Myslím, že je to tím, že ve sluchátkách se tím moc nemůžou chlubit. Oni si to rádi pouštějí jeden druhému navzájem a myslím, že jim ani tak nejde o hudbu. Navíc aby mohli poslouchat ve sluchátkách, musí je mít s sebou. Nahlas to hraje i bez nich. To je ale jen můj názor, možná je důvod někde jinde.
No já sice nechápu proč, ale u nás na dědině mám pocit, že si připadají strááášně důležitý, když kolem nich chodí lidi, kteří se po nich otáčejí právě kvůli tomu, že jim buší kdesi v kapse „hudba“. Přijde mi to stejný jako když mlaďáci jezdí v autě se staženým okýnkem a auto se jim klepe a burácí pod „tuc tuc tuc“
.
Já si spíš tak občas říkám, jak budou „blbnout“ moji kluci, až jim bude těch nějakých „náct“
![]()
Taky mi to prijde trochu „trapny“. Nejlepsi je, kdyz si to poustej treba v autobuse plnym lidi, vracejicich se z prace
Mne osobne to teda dost leze na nervy… ![]()
Tak ja zrovna dnes potkala cestou z parku asi dve particky s mobilama
U nas na Zizkove se roji, je jich hodne ![]()
Nekdy mi prijde, ze jdou treba 3 holky a pousti si to jako „na cestu“ pri chuzi, jojo, temer kazetaky na rameno
![]()
Treba moje nejmladsi segra (a to ji ted bylo uz 22 let) zase praktikuje s kamaradama to, ze se prozvani. Jen tak, kdyz jsou kazdej sam doma nebo ve skole, tak nekdo nekoho prozvoni, jako ze o sobe vedi a mysli na sebe
Doba se meni, zaliby a blbiny se meni… ![]()
Zelvo, to s tim prozvanenim, to je taky megakravina…doucuju jednoho klucika AJ a musim mu vzdycky zabavit telefon na tu hodinu, protoze mel 30 zmeskanych hovoru!!!!! Za 45 minut. Az je mi jich lito.
Apropo, kdyz si vzpomenu na to, ze jsme zboznovali Nirvanu, nosili mansestraky, Martensky a odrbany svetry…maximalne zkusili jak chutna marihuana. A ted slysim o rezani se, sebevrazdach, pratelstvi vyhradne po AJSKU a vystylovanym profilu na facebooku…jak to bude, az budou nasi broucci v tom hnusnym pubertalnim obdobi…ach jo, kez by to nikdy nebylo. ![]()
Ale no tak, je to vývoj. Prostě muzika na mobilu je hustá, prozvánění je taky hustý, ICQ nebo Facebook je taky hustej
Emo je out a snad to pochopí i ty s patkou a proužkovanym trikem ![]()
Ja vim…ale mam dneska takovy nejaky melancholicky nalady…jak bude nase beruska rikat basnicky ve skolce, jak pojedeme do zoo, jak…vsak to znate:-) Ja se tak tesim!!!!!!!!
Já myslím, že to tak poslouchají, páč to chtějí poslouchat spolu - a tolik sluchátek tam zapojit nejde… Aspoň teda většinou, co jsem tak vypozorovala. Když jde 5 lidí a každý má něco svého nahlas, tak nevím
Mě by to třeba bez sluchátek v autobuse nenapadlo, asi už jsem stará
![]()
Prozvánění - to se ještě dělá? Taky jsme měli takové období, hlavně kdo měl nový mobil, tak prozváněl všecky ostatní, ale vzhledem k tomu, že časem to začlo všem lézt na nervy, tak jsme toho nechali
Ale ve 22 letech mi už přijdou lidi na prozvánění velcí
Nás to pustilo tak kolem 17-18 - to už ti, co prozváněli, byli trapní - jak malí
![]()