Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, chci se pozeptat, nemáte s tím vy, nebo někdo z Vašeho okolí zkušenost? Má drahá polovička se nechala slyšet, že prý k narozeninám, jestli nevím, co mu koupit… ještě jsem o tom moc nezjišťovala, ale napadlo mě zeptat se tady Vás ![]()
dík Vlaďka
chteli jsme to koupit mamce, ale je to pekelne drahe, zvlaste ty naplne do toho - ale reference jsme slyseli dobre…
Viděla jsem, je to drahé, ale snad účinné pro postupné odnaučování. Měl by to být čistý nikotin a chuťově podobné. Zatím to oba známý kombinují s normálními cigaretami a zatím jsou na 1/3 původní dávky. Po 2 měsících.
Moje kolegyně z práce jí používala několik měsíců a říkala, že to není ono. Takže kouří dál. ![]()
Ahoj a odnaučit se kouřit bude chtít zvládat sám? Ono to má totiž dost malou úspěšnost, tak si myslím, že když mu to pořídíš, je to vyhazování peněz. Doporučuju se obrátit na nějakou poradnu pro odvykání kouření, je to bezvadný, fakt to strašně moc pomůže. Sice člověk musí občas zajít, ale ty rady tam mají fakt vymakaný a úspěšnost je potom mnohem vyšší, plus náklady nižší.
Já se dokonce dočetla, že to není na odnaučování kouření, je to o tom, že se do těla dostává jen nikotin bez ostatních škodlivin, takže spíš náhrada…Zdravé to teda samozřejmě taky není, ale zdravější varianta pro kuřáka, který nedokáže přestat.A náklady v porovnání s normálními cigaretami vychází nízké…
Děkuju za názory, v mé „rodné“ diskuzi se taky už pár holek vyjádřilo.. zas tak drahé to není, teda údajně. Ještě jsem se nedokopala k tomu, to pořádně pozjišťovat. Ono je to u mého milého tak, že když maká (fyzicky), tak hulí jak fabrika, ale zároveň mu nedělá problém si celý den nezapálit, tak si myslím, že by mu to mohlo pomoct. O víkendu, kolikrát kouří malinko, jen venku, večer jeden dva večery z týdne si dá i doma na balkonu, v hospůdce samozřejmě taky jede… no nevím, štve mi, že nepřestane sám, když nemá problém vydržet den i víc nekouřit!!!
každopádně to zvážim a možná koupím, náplně si pak dokoupí sám, když mu to bude vyhovovat, ne? ![]()
ještě jednou dík a klidně přidávejte další názory ![]()
Ahoj, jaké máte zkušenosti s elektronickou cigaretou? Je opravdu méně škodlivá než běžná tabaková? Někde jsem slyšela že je pro tvorbu rakoviny více riziková, já si to nemyslím. Prosím o vače názory. Díky
@Jana.49 :
Těžko říct. Návykový nikotin obsahují taky, ale dehet prej ne. Ohledně rakoviny, to mi přijde, že riziko je ve všem a ne jen cigaretách. Může být člověk, který kouří celý život a nic a naopak..
Přítel si ji teď koupil a je spokojený (ušetří)a já taky (nesmrdí)
Tak když pominu nikotin tak se jiné škodlivé látky do liquidů nepřidávají, alespoň podle nezávislých laboratorních testů, které obvykle dělá výrobce nebo dodavatel. Samozřejmě celá situace se komplikuje jednak tím, že tabákové společnosti budou lobbovat za to, aby se v médiích vytvářeli takové informace a různými padělky, ve kterých opravdu nikdy nikdo neví, co tam je.
Tím nechci říci, že liquidy v elektronických cigaretách škodlivé nejsou, protože nikotin prostě obsahují, ale za mě rozhodně méně než klasické cigarety, které navíc obsahují dehet, benzopyren a další rakovinotvorné látky…
Ahoj holky,
dostala sem od přítele el. cigaretu kterou sem si přála ( přesně tu co je na obrázku), koupil mi k tomu i liquid, tak jsme ho dali na určené místo a ejhle, funguje, ale je to hrozně silné
dvakrát si potáhnu a mám pocit že mi to urve plíce, nevíte jak ten liquid z toho dostat?? jak ho vylít nebo něco takového? nebo jde třeba naředit vodou??
asi koupil moc silný a my to naplnili v zápalu skoro plné a jako to rozhodně nevykouřím…
Můžete mi prosím poradit??
případně jaké liquidy kouříte??
Děkuju ![]()
Vylít asi stejnou cestou, jako jste ho nalili?
Sundáš ten černý náústek a je to… Chlap má stejnou, ale není doma…
Liquidy má nejraději ovocné, 6mg nikotinu. Značky různé, co je zrovna v akci třeba.
@B.O.K. Team Sice nejsem holka, ale el. cigaretu taky používám. Vylít to jde stejně jako nalít, pak jdou ty liquidy míchat. Koupíš si stejnou příchuť slabší nikotin a ty dva smícháš, ať ten silný nemusíš vyhodit. Měl jsem také stejný typ, ale teď používám Evod Bcc - knoty dole, neteče a má takovou čistší chuť.
@jipo @Pipet moc Vám děkuju, akorát teda nevím no, nalili jsme to tam přes takovou lahvičkou (viz. obrázek) tím že jsme odšroubovali náustek a ta jehlička se zabodla jakoby do kraje (který vypadá jak z nějaké „membránky, gumy(?) ) a ten liq. se nalil do té průsvitné části, když tu cigaretu "otočím vzhůru nohama“, tak to neteče ven…
sem asi úplný pako, ale fakt nevím ![]()