Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Nebylo by lepší se rovnou zeptat v CARu?
Tady ti může napsat kdokoliv cokoliv, ale předpokládám, že odborníků tady moc nebude… ![]()
Šla bych do MACS, nebo PICSI, podke toho, jaký budete mít aktuální spermiogram a co vám doporučí doktor (embryolog, androlog)
@jamik1416 jj, taky se tam zeptám, ale chtěla jsem aspoň před tím něco vědět od někoho, kdo to třeba podstoupil a má s tím osobní zkušenosti..
@Anonymní píše: Šla bych do MACS, nebo PICSI, podke toho, jaký budete mít aktuální spermiogram a co vám doporučí doktor (embryolog, androlog)
Ok díky za odpověď ![]()
Chtěla bych se zeptat, kdo máte zkušenosti.. Nechci se dlouze rozepisovat, tak se budu snažit popsat to důležité, co mě zajímá.. Máme dvouletého syna z IVF metodou ICSI. Partner teď spermiogram ok, ale měl teratozoospermie. Dva roky se nedařilo, pak bylo to IVF. 15 vajíček, oplodnilo se jich cca 7 jen metodou ICSI, postupně se všechna embrya přestala vyvíjet až na jedno, syn se zázrakem povedl. Teď to opět nejde, 2× IUI, teď nevyšel nativ- nejdřív pomalejší embryo s drobnými fragmenty, pak se vzpamatovalo, ale druhý den zpomalení a větší počet fragmentů- nevhodné pro transfer. Po vyšetřeních jsme v pořádku. Problém by mohly být ty spermie.. Tak mě zajímá, zda nepoužít nějakou lepší metodu, ICSI je samozřejmostí i dle Dr., Ale než tam půjdeme, chci se zeptat, i když vím, že je to CAR od CARU různé, ale přesto.. Co myslíte, že by bylo lepší, IMSI nebo MACS? A kolik jednotlivá metoda cca stojí? Děkuji moc za odpověď.