Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
K čemu tahle diskuze?
Předháníte se s kamarádkou, kdo to má lepší/horší? ![]()
@tamata asi jo, je to poměrně dost vyhrocené:-) (ale my opravdu bydlíme téměř „v lese“, spíš víc na samotě
) Já jsem za Bé.
Je tady taková vzdálenější sousedka a ona je A. Já jsem se párkrát zastihla jak jí „závidím“ právě ty kamarádky. Pořád má nějakou návštěvu a v podstatě není sama, pro děti taky stálý program. Já jsem zas celé dny sama. Ale večer když k nám přijede manžel, tak se uklidním a naprosto ujistím, že jsem fakt strašně šťastná. Jí ty kamarádky odjedou a má doma jen toho morouse… tak si říkám, kdo je šťastnější. Jasný, že to nejde říct jednoznačně, ale jen mě to tak napadlo ![]()
@veveronik Tak radši s hodným manželem sama v lese než s de.ilem v civilizaci ![]()
Mám B s kamarádkami a známými… a stýkám se s nimi… variantu B s takovou izolací bych rozhodně nesnesla…
Jen bych nesoutěžila, co je víc… tak se to přece říct nedá, každému vyhovuje něco jiného… otázka měla spíš znít, co se vám víc zamlouvá…
nebo co máte doma vy…
My máme B a jsem spokojená. Akorát teda kamarádek mám i tak dost. Nemám pocit, že by se to muselo vzájemně vylučovat.
Proč se ptáš?
Za mě rozhodně B, žiju v něčem hodně podobném, chlap chodí nejdřív v šest. Mám 2 dobré kamarádky, které o mně ví všechno, s jednou se vídám sem tam, s druhou co týden.
Leží na mně hodně práce kolem domu, zahrady, zeleninové zahrádky.
Ale miluju je oba, muže, který je báječný a milující, i dítě, které je zlaté a tak mi nepřidělává práci a starosti.
Jsem šťastná jako nikdy v životě (Bože děkuju).
@veveronik Žijem variantou B a ne proto, že musíme, ale proto, že chceme. ![]()
Přátele máme, ale vídáme se značně sporadicky. Jsme ráda jen spolu
S malým pochopitelně.. Ještě pes a Karel = králik
Ještě dodávám, že o víkendech návštěvy nevyhledáváme, cítíme to stejně, jak @Brooucinda
. Chceme si užít rodiny, dítěte, sami sebe.
Jednoznačně B, ale myslím, že není nutné se i v tomto případě vzdávat kamarádek.
@Brooucinda OT - ani nevíš, kolik pravdy se skrývá ve tvém podpisu
.
Za mne rozhodně B. první možnost mám doma, až na ty kamarády, těch mám pár mamin z našeho okolí.
Za B. S tím, že bych se snažila najít si svoje zájmy a koníčky, abych si nepřipadala tak sama. K tomu sem tam návštěva nějaké té známé.
Na palici je oboje. Ale mít doma debila a průchoďák pro návštěvy bych asi nesnesla.