Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
zapeklitá situace.. osobně, sama za sebe? nebyla bych schopná mu ty prachy brát, já jsem poctivej blbec ![]()
Tak to jsem zvědavá, čeho se ti tu dostane, většinou je tu takový chování dost odsuzovaný v jiných případech, ale třeba bude použitej jinej metr ![]()
Teda ale bacha aby na to neprisel a nevyhodil vas hned…tezko radit, ja bych svymu prachy brat nemohla, ale proto, ze se nerozchazime a tohle neresim. kdovi, jak bych jednala, byt s nekym jinym a uplne jinak…
Myslím, že by bylo fifty fifty, kdybys občas vytáhla…
zní to tvrdě, ale chápu tě.
zoufalé ženy dělají zoufalé věci a pokud se cítíš tlačená ke zdi?
I když lepší by bylo si s ním na rovinu promluvit - rozvedeme se, vyhodíš nás?
Co s náma bude, kam půjdu s dcerou, za co budu žít - pokud se nebude umět k této situaci a budoucnosti nějak postavit jako chlap, tak bych se nerozpakovala k řešení, které navrhuješ. Někdy se holt musí postarat ženská a kdyby se náhodou stalo, že ty peníze sama mít budeš, dostaneš nebo vyděláš nebo cokoliv, můžeš mu je pokorně vrátit ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, dostala jsem se do takové situace, kdy vím že se manžel bude chtít brzy rozvést. vyplynulo to z několika hádek i jeho chování ke mě. nespíme spolu už asi 2roky, ale to převážné z jeho viny, má problém s erekcí, který nijak nehodlá řešit. a celkově jsme se odcizili, tedy on se odcizil. z mé strany snaha je. máme spolu dvou a půl letou holčičku. zrekonstruovali jsme jeho byt, na který jsem přispěla dost vysokou částkou, kterou on teď nemá z čeho vrátit a ani nevím jestli by mi peníze vůbec dal. několikrát mi už řekl, ať se zabalím a s malou se odstěhuji. nemám ale kam, RP už neberu a jiné peníze také nemám. začala jsem tedy tajně šetřit z toho co mi dává na domácnost. ale moc toho zatím není, potřebuji k přestěhování alespoň 20tis, ale to našetřím kdoví kdy. do té doby mě může vyhodit.on vydělává něco kolem 50tis měsíčně, stará se o nakup zboží do několika prodejen. pořád má u sebe dost peněz a nemá je pod kontrolou. napadlo mě, co kdybych mu občas něco vytáhla z peněženky? ale jsem poctivka a svědomí mi to nedovolí, na druhou stranu si zase uvědomím, kam půjdu až nás vyhodí? co byste dělali vy?
Manželé musí mít stejný životná standart, pokud vydělává 50tis a ty máš třeba 5tis., tak ti má doplatit peníze, aby jste měli stejně. Totéž platí i po rozvodu. Má na tebe a na malou vyživovací povinnost. Udržet už to manželství nejde? Vy nemáte společné peníze? Nemá jinou, když spolu nespíte?
Peníze bych mu určitě nebrala!!! Vy jste manželé? Tak to má manžel vyživovací povinnost, ne? Přece Vás jen tak nemůže vyhodit na ulici, ještě když má navíc takový příjem…Poradila bych se s nějakým odborníkem.. ![]()
Já bych si o ně řekla. Kdyby mi je nechtěl dát, tak bych si je prostě vzala. Nejsem žádná zlodějka, ale jde přece hlavně o Vaši dceru, která je snad i jeho, ne? ![]()
@Ve-ru píše:
A co třeba si najít práci?
A není jednodušší něco loupnout chlapovi? ![]()
A když vydělává tolik, proč tě nevyplatí z bytu? Jaktože nemá? A pokud tam máš trvalé bydliště, tak to nebude mít tak jednoduché, i když je byt jeho. Jen mi příjde hnusné, že tě chce jakoby vyhodit a nezajímá ho, co s vámi bude nebo alespoň s dítětem. Normální by bylo, hele dám ti teď nějaké peníze, postav se na vlastní nohy, zbytek budu splácet.
@monika999 píše:
Peníze bych mu určitě nebrala!!! Vy jste manželé? Tak to má manžel vyživovací povinnost, ne? Přece Vás jen tak nemůže vyhodit na ulici, ještě když má navíc takový příjem…Poradila bych se s nějakým odborníkem..
to zni rozumnejs, nez brat prachy z penezenky
Zakladatelka : já jsem mu nikdy nevzala ani korunu. ale teď prostě žiju v neustálém strachu co bude. peníze nemám svoje žádné, všechno jsem mu dala a on mi je prostě vrátit nemusí. nemám na to žádný doklad. když jsem mu řekla, kolik potřebuji na přestěhování, tak se mi jen vysmál. do práce nemůžu nemám pro malou hlídání a školka je tu jen státní, tam ji nevezmou…rodina mi nepomůže, rodiče mají malý byt. tam jít nemůžeme
on ty peníze co vydělá nepřizná. vyměřili by mi tak 1500 alimenty. on přiznává jen minimum co musí
Ahoj, dostala jsem se do takové situace, kdy vím že se manžel bude chtít brzy rozvést. vyplynulo to z několika hádek i jeho chování ke mě. nespíme spolu už asi 2roky, ale to převážné z jeho viny, má problém s erekcí, který nijak nehodlá řešit. a celkově jsme se odcizili, tedy on se odcizil. z mé strany snaha je. máme spolu dvou a půl letou holčičku. zrekonstruovali jsme jeho byt, na který jsem přispěla dost vysokou částkou, kterou on teď nemá z čeho vrátit a ani nevím jestli by mi peníze vůbec dal. několikrát mi už řekl, ať se zabalím a s malou se odstěhuji. nemám ale kam, RP už neberu a jiné peníze také nemám. začala jsem tedy tajně šetřit z toho co mi dává na domácnost. ale moc toho zatím není, potřebuji k přestěhování alespoň 20tis, ale to našetřím kdoví kdy. do té doby mě může vyhodit.on vydělává něco kolem 50tis měsíčně, stará se o nakup zboží do několika prodejen. pořád má u sebe dost peněz a nemá je pod kontrolou. napadlo mě, co kdybych mu občas něco vytáhla z peněženky? ale jsem poctivka a svědomí mi to nedovolí, na druhou stranu si zase uvědomím, kam půjdu až nás vyhodí? co byste dělali vy?