Co jste dnes uvařili - pro dítě do 1 roku?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
50
16.8.11 21:35

Co jste dnes uvařili - pro dítě do 1 roku?

Dochází mi inspirace co vařit pro moji malou 10m. dcerku, mám pocit, že vařím pořád to samé. Můžete prosím napsat, co jste „dnes“ uvařili pro podobně staré dítě? a přidat i krátký návod? Třeba rajskou a jak jste ji udělali nebo zeleninovou polévku a jak jste ji udělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44
16.8.11 21:38

Ahoj, ja uz mam dvouletyho kluka, ale kdyz mel rok, varila jsem hodne polevky, zeleninove, masove, proste co jedl, jestli ti to pomuze, tak ja sepisuju nase vareni na web http://papam.cz/…ji-deti/12m/ rozdelila jsem to podle mesicu, zacala jsem to psat pro sebe a pro kamaradky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
16.8.11 21:42

my jsme vzdycky uvařili v páře jen čistou zeleninku, namíchané různé druhy, obden s masem a tohle dohromady rozmixovat (nebo rozmačkat, podle toho jak už je dítko zvyklé a má zuby:) a pak se do toho může zamíchat buď rýže, kuskus, těstoviny, jednou týdně vejce… obměna je v druzích zeleniny, masa, příloze. Žádné speciální recepty nejsou potřeba :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1366
16.8.11 21:48
Allee píše:
my jsme vzdycky uvařili v páře jen čistou zeleninku, namíchané různé druhy, obden s masem a tohle dohromady rozmixovat (nebo rozmačkat, podle toho jak už je dítko zvyklé a má zuby:) a pak se do toho může zamíchat buď rýže, kuskus, těstoviny, jednou týdně vejce… obměna je v druzích zeleniny, masa, příloze. Žádné speciální recepty nejsou potřeba :-)

naprosto souhlasím, jedeme podle stejného scénáře  :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
16.8.11 21:51
nika.green píše:
Ahoj, ja uz mam dvouletyho kluka, ale kdyz mel rok, varila jsem hodne polevky, zeleninove, masove, proste co jedl, jestli ti to pomuze, tak ja sepisuju nase vareni na web http://papam.cz/…ji-deti/12m/ rozdelila jsem to podle mesicu, zacala jsem to psat pro sebe a pro kamaradky

Nečetla jsem všechny ty recepty, ale co mě zarazilo je česnek v mnoha receptech pro 12+ to se mi teda nezdá.

Jinak pro zakladatelku - já vařím zeleninu v páře, maso v papiňáku, a dávám přílohy jak se mi zlíbí - rýže, kuskus, těstoviny.

• Citovat
  • Upravit
44
16.8.11 22:00
PetkaK píše:
nika.green píše:

Nečetla jsem všechny ty recepty, ale co mě zarazilo je česnek v mnoha receptech pro 12+ to se mi teda nezdá.

Jinak pro zakladatelku - já vařím zeleninu v páře, maso v papiňáku, a dávám přílohy jak se mi zlíbí - rýže, kuskus, těstoviny.

Takhle varime my:-)
kazde ditko je jine, je potreba to samozrejme prizpusobit. Od kdy jakou potravinu, treba censek? Inspiraci jsem brala na kojeni.net. Cesnek by od roka nemel byt problem, ve vyvaru strouzek cesneku ani nepoznas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
16.8.11 22:05

Holky díky. Jsem nikdy moc nevařila, zvlášť polévky, takže je to pro mě fakt docela těžké.
Píšete zeleninu, zkusila jsem mrkev, kedlubnu, červ.řepu, cuketu, dýni, květák, pastiňák…je toho nějak málo… je ještě nějaká, kterou bych mohla zkusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.8.11 22:06
Eldzejka píše:
Dochází mi inspirace co vařit pro moji malou 10m. dcerku, mám pocit, že vařím pořád to samé. Můžete prosím napsat, co jste „dnes“ uvařili pro podobně staré dítě? a přidat i krátký návod? Třeba rajskou a jak jste ji udělali nebo zeleninovou polévku a jak jste ji udělali.

Mým holkám je 13. měsíců, dneska měly svíčkovou a kuskus a teda vůbec jim to nejelo… :mrgreen:
Takže zítra zase bude zeleninová polévka to je jistota. Zelenina co dům dal a zahustit jíškou. To jim chutná. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
16.8.11 22:07

nika.green píše:

Díky díky, vypadá to super. Určitě něco využiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
16.8.11 22:13
peggy.sl píše:
Eldzejka píše:
Mým holkám je 13. měsíců, dneska měly svíčkovou a kuskus a teda vůbec jim to nejelo… :mrgreen:
Takže zítra zase bude zeleninová polévka to je jistota. Zelenina co dům dal a zahustit jíškou. To jim chutná. :palec:

a jak si dělala tu svíčkovou, prosímtě?
uff, polévky a omáčky, to bude moje maturita, ale budu se to muset kvůli malé naučit..

Dělala jsem mrkvovou polévku - mrkev jsem osmahla na trošce olivového oleje, zalila jsem to vodou, přidala brambory. Pak jsem to zahustila kukuřičnou kaší Mišutka. Má se to takhle vařit nebo jsem něco udělala špatně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.8.11 22:15

ahoj mrnous mel dneska zeleninovou polivku (mrkev, kousicek celeru, cuketa a fenykl) se zloutkem a zahusteny jahlovymi vlockami a detskou krupickou.
jinak ma rad jeste brokolici, cervenou cocku (delam ji s kuretem a mrkvi).

• Citovat
  • Upravit
1772
16.8.11 22:16

Co třeba fenykl, brokolici, řapíkatý celer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.8.11 22:19
Eldzejka píše:
peggy.sl píše:
Eldzejka píše:
Takže zítra zase bude zeleninová polévka to je jistota. Zelenina co dům dal a zahustit jíškou. To jim chutná. :palec:

a jak si dělala tu svíčkovou, prosímtě?
uff, polévky a omáčky, to bude moje maturita, ale budu se to muset kvůli malé naučit..

Dělala jsem mrkvovou polévku - mrkev jsem osmahla na trošce olivového oleje, zalila jsem to vodou, přidala brambory. Pak jsem to zahustila kukuřičnou kaší Mišutka. Má se to takhle vařit nebo jsem něco udělala špatně?

Nějaká mamina mi tady poradila na cibuli hodit kuřecí maso a zeleninu pod svíčkovou, podusit a rozmixovat. Já jsem jim to lehce zahustila a zjemnila smetanou, ale jak říkám - výsledek deset procent… :mrgreen: :mrgreen:
Když dělám polévku tak zeleninu nastrouhám nahrubo, k tomu podle nálady vločky, kuskus, těstoviny, rýži, pohanku a zahustim jíškou. Vodový taky nejí… Někdy přidám maso, někdy žloutek, občas špenát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
16.8.11 22:26

Ahoj, dneska měla malá brokolici+ brambor+ mrkev. Často dávám cuketu, a teď nově květák. Jinak pořád dokola používám většinou tyto suroviny : brambor, mrkev, cuketa, brokolice, květák, špenát, celer, maso kuřecí, jehněcí, hovězí, těstoviny, rýži, pohanku. To je asi všechno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
16.8.11 22:31

naše holky naprosto milujou brokolici s bramborem…rozmixuju na hladkej krém…hodně vody z vaření…je to taková polívka a do toho dávám těstoviny. rajskou jim dělám tak, že rozvařím oloupaný rajčata s trochou tmavýho cukru…rozmixuju, do toho maso a těstoviny…a taky třeba milujou zapečenej květák s bramborem…zalejvám žloutkem s troškou vody a po dopečení dám trochu másla, aby jim to klouzalo do krku… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí