Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dochází mi inspirace co vařit pro moji malou 10m. dcerku, mám pocit, že vařím pořád to samé. Můžete prosím napsat, co jste „dnes“ uvařili pro podobně staré dítě? a přidat i krátký návod? Třeba rajskou a jak jste ji udělali nebo zeleninovou polévku a jak jste ji udělali.
Ahoj, ja uz mam dvouletyho kluka, ale kdyz mel rok, varila jsem hodne polevky, zeleninove, masove, proste co jedl, jestli ti to pomuze, tak ja sepisuju nase vareni na web http://papam.cz/…ji-deti/12m/ rozdelila jsem to podle mesicu, zacala jsem to psat pro sebe a pro kamaradky
my jsme vzdycky uvařili v páře jen čistou zeleninku, namíchané různé druhy, obden s masem a tohle dohromady rozmixovat (nebo rozmačkat, podle toho jak už je dítko zvyklé a má zuby:) a pak se do toho může zamíchat buď rýže, kuskus, těstoviny, jednou týdně vejce… obměna je v druzích zeleniny, masa, příloze. Žádné speciální recepty nejsou potřeba ![]()
Allee píše:
my jsme vzdycky uvařili v páře jen čistou zeleninku, namíchané různé druhy, obden s masem a tohle dohromady rozmixovat (nebo rozmačkat, podle toho jak už je dítko zvyklé a má zuby:) a pak se do toho může zamíchat buď rýže, kuskus, těstoviny, jednou týdně vejce… obměna je v druzích zeleniny, masa, příloze. Žádné speciální recepty nejsou potřeba
naprosto souhlasím, jedeme podle stejného scénáře ![]()
nika.green píše:
Ahoj, ja uz mam dvouletyho kluka, ale kdyz mel rok, varila jsem hodne polevky, zeleninove, masove, proste co jedl, jestli ti to pomuze, tak ja sepisuju nase vareni na web http://papam.cz/…ji-deti/12m/ rozdelila jsem to podle mesicu, zacala jsem to psat pro sebe a pro kamaradky
Nečetla jsem všechny ty recepty, ale co mě zarazilo je česnek v mnoha receptech pro 12+ to se mi teda nezdá.
Jinak pro zakladatelku - já vařím zeleninu v páře, maso v papiňáku, a dávám přílohy jak se mi zlíbí - rýže, kuskus, těstoviny.
PetkaK píše:nika.green píše:
Ahoj, ja uz mam dvouletyho kluka, ale kdyz mel rok, varila jsem hodne polevky, zeleninove, masove, proste co jedl, jestli ti to pomuze, tak ja sepisuju nase vareni na web http://papam.cz/…ji-deti/12m/ rozdelila jsem to podle mesicu, zacala jsem to psat pro sebe a pro kamaradkyNečetla jsem všechny ty recepty, ale co mě zarazilo je česnek v mnoha receptech pro 12+ to se mi teda nezdá.
Jinak pro zakladatelku - já vařím zeleninu v páře, maso v papiňáku, a dávám přílohy jak se mi zlíbí - rýže, kuskus, těstoviny.
Takhle varime my:-)
kazde ditko je jine, je potreba to samozrejme prizpusobit. Od kdy jakou potravinu, treba censek? Inspiraci jsem brala na kojeni.net. Cesnek by od roka nemel byt problem, ve vyvaru strouzek cesneku ani nepoznas.
Holky díky. Jsem nikdy moc nevařila, zvlášť polévky, takže je to pro mě fakt docela těžké.
Píšete zeleninu, zkusila jsem mrkev, kedlubnu, červ.řepu, cuketu, dýni, květák, pastiňák…je toho nějak málo… je ještě nějaká, kterou bych mohla zkusit?
Eldzejka píše:
Dochází mi inspirace co vařit pro moji malou 10m. dcerku, mám pocit, že vařím pořád to samé. Můžete prosím napsat, co jste „dnes“ uvařili pro podobně staré dítě? a přidat i krátký návod? Třeba rajskou a jak jste ji udělali nebo zeleninovou polévku a jak jste ji udělali.
Mým holkám je 13. měsíců, dneska měly svíčkovou a kuskus a teda vůbec jim to nejelo… ![]()
Takže zítra zase bude zeleninová polévka to je jistota. Zelenina co dům dal a zahustit jíškou. To jim chutná. ![]()
nika.green píše:
Díky díky, vypadá to super. Určitě něco využiju.
peggy.sl píše:Eldzejka píše:Mým holkám je 13. měsíců, dneska měly svíčkovou a kuskus a teda vůbec jim to nejelo…
Takže zítra zase bude zeleninová polévka to je jistota. Zelenina co dům dal a zahustit jíškou. To jim chutná.
a jak si dělala tu svíčkovou, prosímtě?
uff, polévky a omáčky, to bude moje maturita, ale budu se to muset kvůli malé naučit..
Dělala jsem mrkvovou polévku - mrkev jsem osmahla na trošce olivového oleje, zalila jsem to vodou, přidala brambory. Pak jsem to zahustila kukuřičnou kaší Mišutka. Má se to takhle vařit nebo jsem něco udělala špatně?
ahoj mrnous mel dneska zeleninovou polivku (mrkev, kousicek celeru, cuketa a fenykl) se zloutkem a zahusteny jahlovymi vlockami a detskou krupickou.
jinak ma rad jeste brokolici, cervenou cocku (delam ji s kuretem a mrkvi).
Eldzejka píše:peggy.sl píše:Eldzejka píše:Mým holkám je 13. měsíců, dneska měly svíčkovou a kuskus a teda vůbec jim to nejelo…
Takže zítra zase bude zeleninová polévka to je jistota. Zelenina co dům dal a zahustit jíškou. To jim chutná.a jak si dělala tu svíčkovou, prosímtě?
Dělala jsem mrkvovou polévku - mrkev jsem osmahla na trošce olivového oleje, zalila jsem to vodou, přidala brambory. Pak jsem to zahustila kukuřičnou kaší Mišutka. Má se to takhle vařit nebo jsem něco udělala špatně?
uff, polévky a omáčky, to bude moje maturita, ale budu se to muset kvůli malé naučit..
Nějaká mamina mi tady poradila na cibuli hodit kuřecí maso a zeleninu pod svíčkovou, podusit a rozmixovat. Já jsem jim to lehce zahustila a zjemnila smetanou, ale jak říkám - výsledek deset procent…
![]()
Když dělám polévku tak zeleninu nastrouhám nahrubo, k tomu podle nálady vločky, kuskus, těstoviny, rýži, pohanku a zahustim jíškou. Vodový taky nejí… Někdy přidám maso, někdy žloutek, občas špenát.
Ahoj, dneska měla malá brokolici+ brambor+ mrkev. Často dávám cuketu, a teď nově květák. Jinak pořád dokola používám většinou tyto suroviny : brambor, mrkev, cuketa, brokolice, květák, špenát, celer, maso kuřecí, jehněcí, hovězí, těstoviny, rýži, pohanku. To je asi všechno ![]()
naše holky naprosto milujou brokolici s bramborem…rozmixuju na hladkej krém…hodně vody z vaření…je to taková polívka a do toho dávám těstoviny. rajskou jim dělám tak, že rozvařím oloupaný rajčata s trochou tmavýho cukru…rozmixuju, do toho maso a těstoviny…a taky třeba milujou zapečenej květák s bramborem…zalejvám žloutkem s troškou vody a po dopečení dám trochu másla, aby jim to klouzalo do krku… ![]()