Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
špenát byl dnes,
jinak rajská pol. s rýží
různé variace na zeleninové polévky
kus kus, pohanka, rýže, těstoviny a pod s různou zeleninou
zapečené brambory např. s květákem, brokolicí, hráškem, dost kupuji i mraženou zeleninu
do toho porůznu přidávám žloutek nebo maso (občas koupím čistě masovou skleničku a domíchám do zeleniny - např. moc nevařím hovězí a králíčí, tak ho koupím ve skleničce)
tak jednou za 14 dní už přidávám šunku (kvalitní)
JaSa píše: špenát byl dnes,
jinak rajská pol. s rýží
různé variace na zeleninové polévky
kus kus, pohanka, rýže, těstoviny a pod s různou zeleninou
zapečené brambory např. s květákem, brokolicí, hráškem, dost kupuji i mraženou zeleninudo toho porůznu přidávám žloutek nebo maso (občas koupím čistě masovou skleničku a domíchám do zeleniny - např. moc nevařím hovězí a králíčí, tak ho koupím ve skleničce)
Jak děláš prosímtě ty zapečené brambory s květákem? ![]()
nika.green píše:
Ahoj, ja uz mam dvouletyho kluka, ale kdyz mel rok, varila jsem hodne polevky, zeleninove, masove, proste co jedl, jestli ti to pomuze, tak ja sepisuju nase vareni na web http://papam.cz/…ji-deti/12m/ rozdelila jsem to podle mesicu, zacala jsem to psat pro sebe a pro kamaradky
jeee super uz je v oblibenych ![]()
Dnes měla malá cuketu s bramborem.
Zítra asi bude mít rajskou - tzn. povařím ve vodě rajčata, zcedím, rozmixuju, a zjemním zakysanou smetanou. K tomu těstoviny a maso, anebo bez masa.
JaSa píše:
Jakou prosím tě? Dá se sehnat všude anebo je to nějaká z masny u vás?
nika.green píše:PetkaK píše:Takhle varime my:-)nika.green píše:
Ahoj, ja uz mam dvouletyho kluka, ale kdyz mel rok, varila jsem hodne polevky, zeleninove, masove, proste co jedl, jestli ti to pomuze, tak ja sepisuju nase vareni na web http://papam.cz/…ji-deti/12m/ rozdelila jsem to podle mesicu, zacala jsem to psat pro sebe a pro kamaradkyNečetla jsem všechny ty recepty, ale co mě zarazilo je česnek v mnoha receptech pro 12+ to se mi teda nezdá.
Jinak pro zakladatelku - já vařím zeleninu v páře, maso v papiňáku, a dávám přílohy jak se mi zlíbí - rýže, kuskus, těstoviny.
kazde ditko je jine, je potreba to samozrejme prizpusobit. Od kdy jakou potravinu, treba censek? Inspiraci jsem brala na kojeni.net. Cesnek by od roka nemel byt problem, ve vyvaru strouzek cesneku ani nepoznas.
Cibuloviny do dvou let by prý být neměly, zřejěm co odborník, to názor.......
Náš mladej miluje mrkev, petržel, květák a cuketu. Řepa a brokolice mu nejely.
Zkoušela jsem tu rajskou a ta mu taky nejela, vajíčko taky nee.
Dnes měl kuřecí, mrkev, cuketu, petržel s rýží…
malymu je 5 mesicu zatim ji mrkev s bramborem a celerem, nebo uberu mrkev dam jen jednu a do toho dam brokolici a to vse rozmixuju po uvareni
kdy jste zacali davat maso po jake dobe prikrmu? a testoviny a kus kus?
nejak v tom aztim tapu, malej mi toho zni dost prikrmuju 14 dni a po tom oc sni vsechno (dnes jsem dala vic nez jindy a pak uz nechtel) jeste kojim tak nevim jestli od toho dokojovani uz uplne upustit a dat caj po tom obede nebo ne ![]()
odpoledne mu davam jeste pulku presnidavky
kdy jste zacli davat kase na noc? ja na noc kojim a nekdy to nestaci a dam nutrilon
jejda, nejsem žádná přebornice ve vaření, normálně do pekáčku naskládám brambory na plátky, lehce povařený květák, zakapu olivovým olejem a peču, dá se zalít smetanou nebo vajíčkem, ale to už zase není pro malé děťáko (já teda smetanu dávám, doufám, že mne ukamenujete), malýmu to pak jen pomačkám vidličkou
šunku kupuju od známých, kteří ji sami dělají doma v šunkovaru, dávají velice málo soli a je fakt úžasná, v masnách málokdy narazím na nějakou dobrou, většinou jsou šíleně přesolené a to i ty dětské
holky jak často by měli mít děcka maso k obědu?
nemusí být každý den ne?
oblacek píše:
holky jak často by měli mít děcka maso k obědu?nemusí být každý den ne?
Já ho dávám tak třikrát za týden.
Maso každý den nemusí..My jsk kdy, ale já už malé vařím s náma, žádná věda, nic se moc nesolí, nekoření, já totiž takto vařím normálně. Cibuloviny do dvou let, proč ne? Porek v polévce si můžu jen vynachválit, maso bez cibule není ono…do pomazánky cibulkovou nať…nevím, kde je problém.
Nesmíte holky tolik číst knížky, dneska se zaobírá s prominutím, už na tři stránky jen blbý hov..
ahoj, já díky za tento dotaz. Také jste mne inspirovaly. U nás porék do polévek jednoznačně a maso jíme tak 5× týdně. Syn má rád těstoviny, ty polévky a omáčky. Dělám i pečené kuře a knedlíky už jsme také zkusili. Jo a dneska jsem mu dala lívance. Teda ten mlaskal, dala jsem do nich samozřejmě trošku cukru, ale ne moc ![]()