Co k snídani pro dvouleté dítě

100
23.1.11 15:36

co k snídani pro dvou leté dítě

prosím o tipy co podáváte svým prckům k snídani podotýkám mám doma zlobivku co sní třeba jen plátek sýra a kousíček chleba kdyby jste přidaly i tip na večeři budu vděčná protože s nejedlíky je to těžké co vymyslet díííky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
699
23.1.11 15:44

také to pořád řeším, mě začal snídat kuličky s mlékem, ty ho moc bavili :mrgreen:
Když je u babičky pokaždé musí mít chleba s marmeládou, to je jejich rituál. Ještě jsem nezkoušela např chleba s medem to my měli rádi jako děti. Jinak pečivo s paštikou, sýrem jak taveným tak plátkovým, jo a koupila jsem nutelu, že mu ji zkusím dát na housku, já vím možná moc sladké, ale ráno mi moc snídat nechce a pak si v krámě vyknučí koblihu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
23.1.11 15:45

Ahoj, zkoušela jsi cereálie?? Hodně jim chutnají Dobrá vláknina od Emca. U nás zabere chleba s marmeládou - jahodovou. Je sladká, tak to jim jede. Nebo čerstvý housky s dobrou šunkou, lučinou. Nebo tousty s marmeládou. K večeři dělám i se salámem, sýrem a kečupem zapečený tousty. Někdy palačinky.
Ale jinak u nás kluci jedí skoro všechno. Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
23.1.11 15:47

A dlouho kupuju i tavený sýr Matador od Madety se šunkou. Dozvěděla jsem se, že je to nejzdravější tavený sýr na trhu. Má takovou nešťastnou krabičku. Ale sýr je to fakt mňam. Tavený moc nekupuju, ale tenhle jo. Strašně dobře se natírá a chuť je fakt dobrá. A když k tomu nakrájím salátovou okurku, tak se oblizujeme všichni!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
23.1.11 16:17

Ahoj, tak k snídani jsem dávala přesnídávky, jogurty atd. ale měl pak řídkou stolici, tak dáváme na střídačku. Někdy jogurt, nebo pribiňák a někdy rohlík s lučinou, chleba se šunkou atd.

Večer dělám buď mléčnou kaši od myšičky nebo opět nějaký ten chleba, rohlík, popřípadě zbytek od oběda, když tomu v poledne moc nedá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
23.1.11 16:29

Moje děti mají rády třeba Cottage sýr s nakrájenou okurkou, ale dvouletý syn často snídá jen UM, pak má až svačinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
23.1.11 18:58

Moje dcera taky snídá jenom UM a potom má až svačinu. Po mléku nic nechce, až tak za 2 hodiny. To má většinou jogurt, pribiňáka, chleba s něčím nebo banán…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
23.1.11 19:06

Tak tohle mě taky zajímá. Holky ráno vypijou cca 120-160 Sunaru a pak nechtějí nic. Někdy sní kousek chleba s marmeládou, někdy kousek chleba s Ramou a tvrdým sýrem. Když mám pečeno tak dostanou kousek buchty, ale to jim moc nejede.
V posledních pár dnech mi ráno už nevypily ani UM a o snídani se nedá říct, že by je zasytila :-?
Cottage nejí, kefír do nich nedostanu, kaše jakbysmet. Šunku jim většinou dávám na chleba k večeři, to jsou schopný sníst každá 1,5 krajíce :roll: Taky mají rády pažitkovou pomazánku (tvaroh, rama, kousek taveňáku, mlíko, pažitka), Lučinu a rybičkovou pomazánku (tuňák - kupuju Rio mare, máslo, rozmixuju a mažu). Taky jí zapečený tousty s tvrým sýrem a šunkou.

Zkusím ten šunkový Matador, jak píše Grumlik. To by jim mohlo chvíli chutnat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3735
23.1.11 19:09

díky za tuto diskuzi…protože posledních 14 dní je to u nás s jídlem hrůza a děs, dceři je čerstvých 24 měsíců a ideálně by jedla jen nějaké mňamky, které ode mě stejně moc nedostává, ale babičky :cert: .....namažu jí chleba, tak slíže jen máslo přip. sýr, k obědu sní pár lžit, mezitím sní ovoce a zeleninu, ke svačině jí jen kakaového tvaroháčka, pak žvejká suchý rohlík, k večeři má zbytek od oběda a nebo chleba s něčím, ráno i večer pije 250 ml mléka…je to nějaký vzdor??Upraví se to? Přemlouvám, smlouvám, ale prostě nic…tak už prostě ignoruju a talíř odnáším…Jak tyto situace řešíte případně vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
23.1.11 19:12

Marty, já se občas rozčílím, ale vím že je to zbytečný! :cert: Odnáším talíř od stolu. To občas zabere a holky sní ještě pár lžic :roll:
My máme jedící a nejedící období. To nejedící období je čím dál tím delší :roll: momentálně ho máme i s tím, že nechtějí ráno UM, což mě teda štve víc, než když mi odmítly oběd :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3735
23.1.11 19:22

mě to úplně vytáčí :cert: do vánoc jedla ceklem OK, až na výkyvy, ale teď se to už nějak táhne…člověk neví, co by jí už dal, ale madam prostě nechce, ale křupku nebo bonbonek to jo :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
23.1.11 19:39

čoveče, mě ti včera nechtěly ani křupku!! 8-o
Naštěstí mají rády ovoce a zeleninu, tak dostávají ještě po večeři a vykoupání do misky co mám doma. Nejvíc frčí ředkvičky a hroznový víno :)
Mě to taky strašně s..e, pořád mám pocit, že musí mít hlad :nevim: já vim, že asi ne, že kdyby ho měly, tak se nají, ale prostě nervy mám někdy na prasknutí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3735
23.1.11 19:42

Cipisku, chápu tě.....opravdu, ani nevíš jak :wink: poslední dny mám nervy na pochodu…a ještě kecy tchýně, že Terezka málo jí, že má málo živin :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7247
23.1.11 19:48

Jo tak to bych taky vraždila. Mě v tomhle spíš „trápila“ moje mamina. Ale už je v klidu a sama poznala, že někdy jim domluvit ohledně jídla je těžký. Navíc jak oni jsou dvě a když nechce jedna, nechce druhá.
Ještě ke všemu ty dvě nevěří ničemu novýmu. Jakmile jim chci dát něco novýho, tak na to koukaj a hned necíííí aniž by to ochutnaly :cert: Nefunguje ani to, že to jím já. Prostě NE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
23.1.11 19:51

Ahoj pravidelně snídá sladký kefír + čaj k tomu namazaný chleba - nakrájený na proužky, případně doma upečené koláče s tvarohem, poslední dobou i vajíčko ( jedno vejce dám na máslo a do hotového nadrobím chleba) to fakt miluje :palec:
Na večeři zbytky od oběda (maso, rýže, zelenina, polévka), nebo opět chleba, nebo pár plátků šunky + čerstvá zelenina, nebo bílý jogurt trochu oslazený.
Někdy taky tousty (chlebík potřu máslem z obou vnitřních stran, do toho plátek dobré šunky a kvalitního tvrdýho sýra - a zapeču).
Během dne pak jablka, , banán, rýžové chleby s jogurtovou polevou, tvaroh s pudinkem, malý kelímek kvalitní smetanové zmrzliny (trochu roztečené) - v kauflandu mají takový pidikornoutky. Často dělám pomazánky - jemnou česnekovou, vajíčkovou, bylinkovou (jako základ používám plnotučný tvaroh + zakys. smetanu nebo lžíci dobré majonézy), občas taky pár bebesušenek s kakaem.
Na večeři je taky dobrá bramborová kaše s kousky šunky + zelenina.

atd.. snažím se o pestrý jídelníček, vyhýbam se taveňákům, paštikám, párkům apod..

Nejvíc ze všeho ovšem miluje kyselé okurky (emco+ znojmia dělají dětské varianty) :roll:

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko