Dva nejedlíci - co mám dělat?

1760
21.1.11 13:24

Dva nejedlíci - co mám dělat?

Už začínám být fakt zoufalá, ale ty moje dcerušky prostě nejí. Ne, že by nejedly vůbec, ale nejedí normální jídlo. Mladší má 2 roky, starší 4 roky a denně máme potíže s jídlem.
S mladší jsou problémy od malička, příkrmy začala „jíst“ až skoro v roce. Masozeleninu jsem do ní dostala asi 10 x za celý její život. Starší jako maličká jedla dobře, ale poslední zhruba rok si začíná vymýšlet, že to a ono nebude.
Hlavně nevím, jak do nich mám dostat zdravé nebo aspoň normální jídlo. Mladší mi z jídel mi jí jenom vývar (jinak vůbec žádnou polévku), krupici a nudle s mákem. Jinak občas vezme na milost holou rýži (bez masa), holé maso (bez zeleniny či přílohy), výjimečně si dá kousek vařeného bramboru. Samozřejmě jen holého, bez ničeho. Zbytek tvoří holé rohlíky a chleba. Jakmile je něco s něčím smícháno (např. zapečené brambory s masem) nebo pečivo namazané, už to nedá do pusy.
Starší občas vezme nějakou polévku na milost a stojí mě to značné úsilí. I z druhého jídla většinou něco sní, ale vesměs pod pohrůžkou zakázání oblíbených čiností.
V létě je to o něco lepší, to mi jedí čerstvý hrách ze zahrádky nebo maliny či jahody, ale to je jen sezónní krátkdobá záležitost.
Co mě ničí nejvíc, že obě převelice ochotně konzumují různé sladkosti a klobásy či jiné uzeniny. Já jim to nekupuju, ale občas hlídá mamka nebo přijede tchýně a pak to jede. Mají to samozřejmě obě zakázané, ale asi se bojí aby ty nebohé děti nepomřely hlady, a když nechtějí jíst normální jídlo, tak jim pdstrkují sladkosti a uzeninky. Když se k tomu přidají občasné návštěvy jiných příbuzných a kamarádů, tak výsledek je ten, že přísun sladkostí je bohužel téměř neustálý.
Doma pak pořád poslouchám jen řev, protože normální jídlo nejedí, asi mají hlad, dožadují se mlsků, ale ty jim nechci dát.
Omlouvám se za román, ale dnes obě prakticky nesnídaly (cottage, müsli + mléko), oběd roznimraly (pórková polévka, zapečené brambory, pro mladší rýže), takže jsem zase vytočená a zoufalá a muselo to ven.
A jestli máte někdo nějakou radu, budu moc vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13300
21.1.11 13:37

Za prvé bych si důkladně promluvila s tchýní a maminkou a velmi podrobně bych jim vysvětlila možné zdravotní důsledky konzumování takového množství uzenin v nízkém věku-včetně statistiky zdravotních následků. Jinak bych kamarádům řekla, ať přinesou ovoce a sladkosti jen vyjímečně.
Já teda nejsem moc příznivcem toho, cpát tak malým dětem jídlo proti jejich vůli.
Ale pokud to dosáhne takového rozsahu, jaký popisuješ, tak bych prostě jídlo sebrala a další by dostaly až ve chvíli, kdy to já uznám za vhodné a takový druh, který já vyberu.
Tohle už nemá nic společného s chuťovými buňkami, to už prostě jen zkouší, kam až můžou zajít.
Pokud samozřejmě něco nesní nikdy, tak bych jim to nenutila, ale když budou mít hlad, tak něco sní, a pak rozlišíš, co jim fakt nechutná a co už si vymrčují. A neboj, jestli jsou jim dva a čtyři, tak jim den s málem jídla nebo bez neuškodí. Hlavně když budou pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
21.1.11 13:39

Etosho, já bych to viděla jednoduše. Uzeniny a sladkosti (včetně sladkého pití) bych zakázala. Rodičům, tchýni i kamarádům bych řekla, že holky tohle nesmí, dokud nezačnou pěkně jíst normální jídlo a pokud by to stejně přinesli, s díky bych to vrátila. Pokud chtějí něco přinést, ať přinesou zeleninu, ovoce, dětský sýr… Musíš být důsledná, jinak svého nedocílíš.
No a na stůl bych dala jídlo, vymezila dostatek času do kdy musí být dojedeno a jez nebo nejez, je to tvoje věc :nevim: Nedávej najevo, že tě tím vytáčí, ať samy poznají, že pokud nebudou jíst, budou mít hlad a že to bude pouze a jenom jejich problém. Pokud nesnědí hlavní jídlo, k svačině bych dala jen kus okurky nebo rajče, jídlo by se nemělo vynechávat, ani když prckové nejedí, ale neměly by dostat smetanový jogurt, pamlsek nebo něco co je k té svačině hodně nasytí. Až budou mít hlad, snědí všechno, co jim dáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
21.1.11 13:46

Etoscho, já tě zklamu. Recept nemám. Oba mí kluci jsou jedlíci k pohledání, ale už dneska je zjevné, že jsou rozhodně nadtabulkoví a že taky budou. Nejsou tlustý ve smyslu tlustý, spíš chlapáci - zadečky jak když komár srazí paty, ale ruce, krky, ramena a hrudníky jak Schwarzenegger. On táta je taky „velikej“ a asi před třemi lety předvedl v mých očích neskutečnej výkon - během roku zhubl dvacet kilo (které měl opravdu hodně navíc … ). od té doby se drží zuby nehty, to já teda nedokážu.

Halina P. jednou říkala, že hubenost a tloušťka souvisí jednak s přístupem k jídlu v rodině, ale zejména povahou. Jsou lidé, kteří se „prostě zapomenou naobědvat“, protože mají jiné věci na práci, a přesto hlady neumřou. A jsou lidi, kteří by taky neumřeli, kdyby si to polední jídlo nedali, ale budou z toho otrávený ještě za týden. Jako já :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A tak si říkám, jestli tvé dcerušky nebou právě z těch, kterým jídlo zas tolik neříká. Otravuje je, že musí jíst. A tak protože maminka řekla, dělají jen to nejnutnější. Jí rohlíky. Průser akorát je, že jsou to děti, a ty prostě jíst musí.

Takže zatnout zuby a všechno ostatní a nabízet, nabízet, nabízet. Něčeho už se nemusí dotknout do konce života (jako já masa - taky mi ho tak nutili, že když ho nebudu jíst, že budu nemocná, cpali mi ho násilím do pusy!!!, že jsem se zařekla, že se ho v životě nedotknu) - hrášek, brokolice a další oblíbená jídla. A v něčem možná časem povolí …

Ale i když kluci jedí hezky, tak taky mají věci, které prostě nesní. Za žádnou cenu. Třeba jen a pouze lipánek duo, žádný jiný podobný výrobek!!! Ale když už , tak by snědl i pět denně … Tak se snažím prostě kombinovat ten zbytek …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
21.1.11 13:47
to jsem řesně měla s prvním synem :zed: :zed: jedl snad 3 jídla mohl to jíst dokola :roll: ,no u nás se to moc nezlapšilo ano ted a to je mu 12.jako zeleninu to sní tak 2 druhy o ovoci ani nemluvím.aspon,že už jí maso.takže vím co je to za peklo.a druhy 5 měsíců to ještě nevím :lol: :lol: zítra začínáme s příkrmem,tak jsem zvědavá :lol: :lol: .zatím jsem mu zkoušela dávat kaši a tu teda nééééé :lol: :lol: ,tak uvidíme…
etosha píše:
Už začínám být fakt zoufalá, ale ty moje dcerušky prostě nejí. Ne, že by nejedly vůbec, ale nejedí normální jídlo. Mladší má 2 roky, starší 4 roky a denně máme potíže s jídlem.
S mladší jsou problémy od malička, příkrmy začala „jíst“ až skoro v roce. Masozeleninu jsem do ní dostala asi 10 x za celý její život. Starší jako maličká jedla dobře, ale poslední zhruba rok si začíná vymýšlet, že to a ono nebude.
Hlavně nevím, jak do nich mám dostat zdravé nebo aspoň normální jídlo. Mladší mi z jídel mi jí jenom vývar (jinak vůbec žádnou polévku), krupici a nudle s mákem. Jinak občas vezme na milost holou rýži (bez masa), holé maso (bez zeleniny či přílohy), výjimečně si dá kousek vařeného bramboru. Samozřejmě jen holého, bez ničeho. Zbytek tvoří holé rohlíky a chleba. Jakmile je něco s něčím smícháno (např. zapečené brambory s masem) nebo pečivo namazané, už to nedá do pusy.
Starší občas vezme nějakou polévku na milost a stojí mě to značné úsilí. I z druhého jídla většinou něco sní, ale vesměs pod pohrůžkou zakázání oblíbených čiností.
V létě je to o něco lepší, to mi jedí čerstvý hrách ze zahrádky nebo maliny či jahody, ale to je jen sezónní krátkdobá záležitost.
Co mě ničí nejvíc, že obě převelice ochotně konzumují různé sladkosti a klobásy či jiné uzeniny. Já jim to nekupuju, ale občas hlídá mamka nebo přijede tchýně a pak to jede. Mají to samozřejmě obě zakázané, ale asi se bojí aby ty nebohé děti nepomřely hlady, a když nechtějí jíst normální jídlo, tak jim pdstrkují sladkosti a uzeninky. Když se k tomu přidají občasné návštěvy jiných příbuzných a kamarádů, tak výsledek je ten, že přísun sladkostí je bohužel téměř neustálý.
Doma pak pořád poslouchám jen řev, protože normální jídlo nejedí, asi mají hlad, dožadují se mlsků, ale ty jim nechci dát.
Omlouvám se za román, ale dnes obě prakticky nesnídaly (cottage, müsli + mléko), oběd roznimraly (pórková polévka, zapečené brambory, pro mladší rýže), takže jsem zase vytočená a zoufalá a muselo to ven.
A jestli máte někdo nějakou radu, budu moc vděčná.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21941
21.1.11 14:02

No ja se po pravde az tak nedivim,ze nejedi a dozaduji se sladkeho,jsou zvykle,ze dostanou,tak proc by jedly „normalni“ jidlo,ze..

Mam taky nejedlika,ted uz to teda jde..ale u nas neexistuje,aby se dozadovala sladkeho.Dostane,ale jen v pripade,ze sni plnohodotne jidlo nebo valnou vetsinu.
Rodina to vi,s tchyni trochu bojujem,ted je ale ve veku,ze kdyz ona ji da,dcera mi to vykeca a ja udelam halo,takze radeji uz nedava :mrgreen:
Pokud ty razne nezakrocis a nenastolis v jidle jasna pravidla,pochybuju,ze se neco samo zlepsi.
Ja jsem jidlo nenutila,nechces,nejez,ale zadna nahrada za odmitnute jidlo nebude,zadny rohlik,nic.Bojovaly jsme dlouho,ale vyplatilo se,ted ji,da se rict uplne normalne a jsem si sebevedomne jista,ze je to ma zasluha :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
21.1.11 14:03

Tak bohužel rodině jsme to vysvětlovali, opakovaně a nepomáhá. Nevím, co si babičky musí dokazovat, že jim to dají. Asi je to dobu nebo co, ony vždycky řeknou, že my (já i manžel) jsme to též jedli jako malí a vyrostli jsme, že to budou jíst za pár let stejně a pak z toho bude mít tělo „šok“, protože ty sladkosti nebude znát, atd… :roll:
Navíc ty sladkosti kolikrát dávají holkám potají :zed: a my se to dozvíme, až se hoky pochlubí, že měly čokoládu či lízátko nebo někde od toho najdeme obal. Nebo příjdou a sladkost strčí do ruky rovnou dětem :cert: , protože vědí, že když to dají mě, tak to schovám a dětem nedám.
Mám už skoro pověst extrémistické matky, jenom proto, že odmítám dětem dávat jako běžné jídlo sladkosti, opatky a klobásky.
Se bojím, že u nás už asi nezbývá nic jiného než se rozhádat s rodinou a přerušit kontakty. S tchýní by ještě možná byla řeč, ale svoji mamku znám a ona si vždycky bude dělat co chce.
Značně mi v tomto komplikuje život to, že stavíme dům a prostě občas potřebuju děti pohlídat, většinou soboty, kdy jdu manželovi pomoct nebo musíme k domu něco vyřešit.
Asi by bylo nejlepší se odstěhovat někam hrozně daleko, aby jsme viděli příbuzné tak jednou, dvakrát ročně a nemusela bych takové věci řešit.
Takže hlídá děti mamka a krmí je vším možným. Když dovezu s sebou nějaké normální jídlo a ovoce pro holky, tak ho skoro vždy vezu zpátky domů, protože děti to samozřejmě nechtějí jíst a mamka jim dá radši oplatek, aby nemusela poslouchat ten řev a aby nebyly chudinky hladové :zed: :cry: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
21.1.11 14:10

Radim co holky: zakazat sladke a uzeniny, nechces jist normalni jidlo, tak nejez, dalsi bude az svacina. A vytrvat.
Pokud babicky neposlouchaji nezbyva ti nez zatnout zuby nez dostavite dum a nebo prerusit kontakty. :nevim: Ono kdyz jim deti nebudes vozit, podle me si to rychle rozmysli. :-)
Jeste me napadlo aby hlidali u vas doma, kde nebudes ty sladkosti a uzeniny mit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
etosha píše:
Tak bohužel rodině jsme to vysvětlovali, opakovaně a nepomáhá. Nevím, co si babičky musí dokazovat, že jim to dají. Asi je to dobu nebo co, ony vždycky řeknou, že my (já i manžel) jsme to též jedli jako malí a vyrostli jsme, že to budou jíst za pár let stejně a pak z toho bude mít tělo „šok“, protože ty sladkosti nebude znát, atd… :roll:
Navíc ty sladkosti kolikrát dávají holkám potají :zed: a my se to dozvíme, až se hoky pochlubí, že měly čokoládu či lízátko nebo někde od toho najdeme obal. Nebo příjdou a sladkost strčí do ruky rovnou dětem :cert: , protože vědí, že když to dají mě, tak to schovám a dětem nedám.
Mám už skoro pověst extrémistické matky, jenom proto, že odmítám dětem dávat jako běžné jídlo sladkosti, opatky a klobásky.
Se bojím, že u nás už asi nezbývá nic jiného než se rozhádat s rodinou a přerušit kontakty. S tchýní by ještě možná byla řeč, ale svoji mamku znám a ona si vždycky bude dělat co chce.
Značně mi v tomto komplikuje život to, že stavíme dům a prostě občas potřebuju děti pohlídat, většinou soboty, kdy jdu manželovi pomoct nebo musíme k domu něco vyřešit.
Asi by bylo nejlepší se odstěhovat někam hrozně daleko, aby jsme viděli příbuzné tak jednou, dvakrát ročně a nemusela bych takové věci řešit.
Takže hlídá děti mamka a krmí je vším možným. Když dovezu s sebou nějaké normální jídlo a ovoce pro holky, tak ho skoro vždy vezu zpátky domů, protože děti to samozřejmě nechtějí jíst a mamka jim dá radši oplatek, aby nemusela poslouchat ten řev a aby nebyly chudinky hladové :zed: :cry: .

Moje příbuzná je taky pečlivá co se týče jídleníčku jejích dětí. Babi naštěstí má rozum, ale přeci jen, prostě aspoň něco těm dětem vždycky podsrčí. Já to tak neřeším, Jára si vezme kousek a zbytek schovávám, ale ona jde rovnou do ruda. Výsledkem je, že pak zejména chlapi se baví na její účet (včetně tatínka), když v její nepřítomnosti krmí … ani nechtěj vědět čím. prostě s čím by máma rezolutně nesouhlasila. Takže v tomto případě bych řekla, že si to tak trochu nadělala sama (ty schválnosti) tou svou nepříčetnou přepečlivostí …

… tím rozhodně nechci říct, že je to i tvůj případ!!! :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837

Etosho, nemáš to jednoduché :think:
Pokud se bude tvoje mamka chovat takhle, tak máš snahu marnou. Zrovna klobásky a uzeniny mi připadají pro malé děti (hlavně tu mladší) jako velké zlo.
Co by na mamku platilo? Nějaká statistika z internetu, tvůj táta, nebo pokud máte rozumnou dětskou doktorku, tak nějaká informace od ní přímo pro mamku… Pokud by nic z toho nezabralo, tak bych asi pohrozila tím, že holky vídat nebude. Já nemám ráda tyhle ultimáta, ale s kým není řeč, má smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
21.1.11 14:36

Emilie nemyslím, že jsem až takový poděs :lol:. Kdyby jedly normálně, tak neřeknu. Ať jim sladkost dají. Tady jde o to, že nejsou schopny respektovat naše rozhodnutí jako rodičů. Manžel mě v tom podporuje. Rozčiluje mě, že jim nahrazují normální jídlo nezdravýma věcma. Stokrát jsem říkala, i manžel, že jim místo lentilek mají dát hrozinky nebo brusinky, místo oplatku banán, mandarinku, jablko.
Během Vánoc jsem neřekla ani půl slova, že děti jedly sladkost. Prostě byly Vánoce, tak jsem to neřešila.
A největší vtip je v tom, že když jsme u mých rodičů třeba od pátečního podvečera do nedělního podvečera a v mamka hlídá třeba to sobotní odpoledne, tak v neděli kolem oběda už je nepříčetná, že holky nechtějí jíst, že vaří oběd 2 hodiny a ony to pak ani nedají do pusy a že už jim víckrát tu sladkost nedá. A vždycky mě lituje, jak to s nima mám těžké.
Akorát jí to vždycky vydrží jen těch pár hodin, než v neděli odjedeme a příští týden se to zas celé opakuje. V pátek jsem krkavčí matka, co dceram nic nedopřeje v neděli mě lituje, jak to mám těžké a že s těma děckama musíme něco udělat :wink: .

S tím hlídáním u nás to není z více důvodů reálné. To by bylo zas na složité vypisování a nechci vás tím zatěžovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.1.11 14:46

Etosho, sice mám doma docela jedlíka, ale přesto se vyjádřím.

Řekla bych, že tvoje holky jsou trošku ten „vybíravý typ“, který navíc toho jídla ani moc nepotřebuje (co si nevzpomenou na oběd, protože měly jiné moc práce - to znám, já jsem taky taková :wink: ). Místo toho, aby se to ale u vás zvládlo nějakým režimem (viz rady Romika a Eemii, kde je vidět, že to jde), tak je to ještě víc zhoršováno za strany příbuzných sladkostmi a uzeninami. Tyto by totiž podle mě samy o sobě zadělaly na problém i u dobře jedících dětí…

Podle mě je nejhorší, že tě babičky nerespektují. :cert: Jak tohle zvládnout neporadím, protože to neznám. :nevim: Já jsem dopředu řekla, co si přeji a co ne. S mámou problém nemám vůbec žádný (ta se celý život chlubila tím, že jsme do 3 let nevěděli, co je to čokoláda a já to mám teď po ní :mrgreen: ), tchýňce jsem to sdělila a ona mě respektuje natolik, že se mě i teď na některé věci ptá, jestli může dát či ne. :palec: (resp. náš respekt je oboustranný, takže já ani nepátrám a nezjišťuji, jestli je to za mé nepřítomnosti jinak)

Před Mikulášem jsem pro jistotu opět varovala, že žádné čokoládové figurky apod. a poprosila je, že jestli chtějí malýmu něco dát, ať to jsou mandarinky, banány, grap, pomelo atd. Tchýňka to vzala ve velkém a nadělila malýmu takolik různého cizokrajného ovoce, že jsme tady z toho měli Vánoce všichni a dokonce hledali na netu, co je co a jak se to vlastně jí… :lol:

Btw, synovi je přes 2 roky a jedinou sladkost, kterou dostává jsou Hami Zoo sušenky a to jen za odměnu za vyčůrání na záchod. :jazyk:

A rozhodně nesouhlasím s Emilií, že si to způsobuješ přílišným extremismem! Pokud někdo někomu dělá něco naschvál, tak je to u mě neskutečný pako!! Za výživu dítěte jsou zodpovědní jeho rodiče a nikdo nemá právo to narušovat (resp. narušovat tak i autoritu rodiče). Jasně, že není potřeba dělat hysterku, ale prostě být u příbuzných důrazná a nekompromisní.

Jako když třeba syn dostal v obchodě lízátko, tak jsem to nekomentovala, nechala mu ho, ukázala co s tím :mrgreen:, v autě sebrala s vysvětlením, že by si ho mohl za jízdy vrazit do krku a že mu ho dám potom a jelikož si nevzpomněl, tak už ho nedostal… :wink: Ale tohle se nestává každý den, že? Když se ho jinde ptali, jestli si dá arašídové křupky, tak jsem řekla za něj: „Ne, nedá!“ s takovým výrazem v obličeji, že nebylo potřeba ničeho dalšího. :jazyk: A teď mě třeba ukamenujte, jaká jsem mrcha… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.1.11 14:51

Pardon, jsem zapomněla na Vánoce. :roll: :mrgreen: To malej cukroví mohl, i když jsem ho před ním dost schovávala na úplně té nejvyšší skříni… :lol:

Btw, etosho, tvou maminku nechápu! 8-o Zažije si to s vnučkama na vlastní kůži a stejně si to „nepamatuje“. :roll: Fakt nevím, co poradit.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
21.1.11 14:57
Wiolla píše:

Řekla bych, že tvoje holky jsou trošku ten „vybíravý typ“, který navíc toho jídla ani moc nepotřebuje (co si nevzpomenou na oběd, protože měly jiné moc práce - to znám, já jsem taky taková :wink: ). Místo toho, aby se to ale u vás zvládlo nějakým režimem (viz rady Romika a Eemii, kde je vidět, že to jde), tak je to ještě víc zhoršováno za strany příbuzných sladkostmi a uzeninami. Tyto by totiž podle mě samy o sobě zadělaly na problém i u dobře jedících dětí…

Podle mě je nejhorší, že tě babičky nerespektují. :cert: Jak tohle zvládnout neporadím, protože to neznám. :nevim: Já jsem dopředu řekla, co si přeji a co ne. S mámou problém nemám vůbec žádný (ta se celý život chlubila tím, že jsme do 3 let nevěděli, co je to čokoláda a já to mám teď po ní :mrgreen: ), tchýňce jsem to sdělila a ona mě respektuje natolik, že se mě i teď na některé věci ptá, jestli může dát či ne. :palec: (resp. náš respekt je oboustranný, takže já ani nepátrám a nezjišťuji, jestli je to za mé nepřítomnosti jinak)

Před Mikulášem jsem pro jistotu opět varovala, že žádné čokoládové figurky apod. a poprosila je, že jestli chtějí malýmu něco dát, ať to jsou mandarinky, banány, grap, pomelo atd. Tchýňka to vzala ve velkém a nadělila malýmu takolik různého cizokrajného ovoce, že jsme tady z toho měli Vánoce všichni a dokonce hledali na netu, co je co a jak se to vlastně jí… :lol:

Btw, synovi je přes 2 roky a jedinou sladkost, kterou dostává jsou Hami Zoo sušenky a to jen za odměnu za vyčůrání na záchod. :jazyk:

A rozhodně nesouhlasím s Emilií, že si to způsobuješ přílišným extremismem! Pokud někdo někomu dělá něco naschvál, tak je to u mě neskutečný pako!! Za výživu dítěte jsou zodpovědní jeho rodiče a nikdo nemá právo to narušovat (resp. narušovat tak i autoritu rodiče). Jasně, že není potřeba dělat hysterku, ale prostě být u příbuzných důrazná a nekompromisní.

Jako když třeba syn dostal v obchodě lízátko, tak jsem to nekomentovala, nechala mu ho, ukázala co s tím :mrgreen:, v autě sebrala s vysvětlením, že by si ho mohl za jízdy vrazit do krku a že mu ho dám potom a jelikož si nevzpomněl, tak už ho nedostal… :wink: Ale tohle se nestává každý den, že? Když se ho jinde ptali, jestli si dá arašídové křupky, tak jsem řekla za něj: „Ne, nedá!“ s takovým výrazem v obličeji, že nebylo potřeba ničeho dalšího. :jazyk: A teď mě třeba ukamenujte, jaká jsem mrcha… 8-)

jejejej ..... vůbec jsem přeci nechtěla tou historkou říct, že si za to Etoscha může sama … jejejej …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.1.11 14:59
Emilie píše:
Wiolla píše:

Jako když třeba syn dostal v obchodě lízátko, tak jsem to nekomentovala, nechala mu ho, ukázala co s tím :mrgreen:, v autě sebrala s vysvětlením, že by si ho mohl za jízdy vrazit do krku a že mu ho dám potom a jelikož si nevzpomněl, tak už ho nedostal… :wink: Ale tohle se nestává každý den, že? Když se ho jinde ptali, jestli si dá arašídové křupky, tak jsem řekla za něj: „Ne, nedá!“ s takovým výrazem v obličeji, že nebylo potřeba ničeho dalšího. :jazyk: A teď mě třeba ukamenujte, jaká jsem mrcha… 8-)
jejejej ..... vůbec jsem přeci nechtěla tou historkou říct, že si za to Etoscha může sama … jejejej …

Já vím, že ne. :wink: Ale trošku naznačeno to bylo, protože jinak bys to nepsala, ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí