Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky ![]()
jak jsem uz psala, mala nam bojkotuje mliko a tak nevim, co vymyslet ke snidani. Davam jogurt, chleba s Lucinou, maslem, sunkou a nic vic me nenapada. Dodrzujeme hypoalergenni stravu vzhledem k manzela ekzemu.
Diky predem za napady,
Simona&Kristy(14 mesicu) ![]()
Ahoj,
co takhle čerstvé ovoce - banán, teď jsou skvělé švestky, meloun, jablíčko s mrkví… můžeš dát i kukuřičné nebo rýžové lupínky, křupky, rýžové chlebíčky, k tomu zeleninku do ruky, třeba okurku, papriku, kus neslaného eidamu, na chlebík žervé… nebo z něj pomazánku… možností je spousta, akorát ta šunka mi přijde jednak zbytečná a druhak krajně nevhodná do hypoalergenní stravy, zvlášť v případě ekzému v rodině je to velký risk a zbytečnost.
Zuzana s Pepim od Letních miminek
Myslím, že Simonka myslela snídani, díky které by dostala malá dostala „nenápadně“ mléko a v průběhne tak zvládly denní přísun mléčných výrobků.
Asi bych dávala ráno ten chleba s Lučinou a čajík, dopolko jogurt + do něj čerstvé ovoce, oběd normálka + nastavit mlékem (br.kaše, brok.omáčka se sýrem). Odpolko čerstvé ovoce, jiný jogurt či občas pribináčka či trochu mléčné kaše (aby nebylo stále to samé), večer mléčná kaše.
Za týden bych to mléko zkusila znovu. Jestli má záchvat, když vidí lahev mlíka, zkusit dát mléko do cestovního hrnku apod. či zkusit to mléko ochutit a např. na lžičce jí to dát ochutnat. Kdyby ji to zaujalo, dát jí to z obvyklé lahvičky či z něčeho, co neodmítne…
Snad krizi v nepití mlíčka brzy zvládnete!
E.
A co třeba mléčný banánový koktejl? To je ale spíš asi na svačinu než na snídani
…
Já dělám malé domácí termixy (tvaroh + dom. marmeláda, pokaždé jiná, někdy s corn fleks, někdy s banánem, se skořicí…). Není to tak přeslazené jako kupované termixy a je to stejně dobré.