Co kočárek EXPANDER Enduro?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
23.10.19 11:05

Dobrý den,

Bydlíme na vesnici a jsme poměrně aktivní rodina, která ráda navštěvuje přírodu, jezdí na výlety nebo chodí na procházky se psem a dost cestujeme. Tudíž jsme hledali kočárek, který by splnil naše požadavky: zvládl terén (lesní, polní cesty) - žádný extrém, dobře se s ním manipulovalo, vyšší podvozek, lehká konstrukce a snadné skládání do auta, také prostorná hluboká korba, neboť čekáme miminko na zimu.

Tak jsme se po dlouhém rozhodování rozhodli kočárek Expander Enduro objednat - trojkombinace v barvě Caramel. Dodací lhůta byla cca 3 týdny. Bohužel za nás tedy velké zklamání. :,( A kočárek vracíme zpět. :roll:

Když to shrnu v několika bodech:
1.) použité materiály korba, vajíčko i sporťák - látka i „koženka“ jsou super; nikde netrčí žádné nitě, zipy jsou v pořádku, patentky na uchycení také v pořádku, také síťky byly zcela bez problémů - prostě tady nemám žádné výtky
2.) hluboká korba - krásně prostorná, lehká na manipulaci, ALE po nasazení do podvozku katastrofa. vůbec není stabilní, strašně se viklá a upřímně se obávám, že po pár měsících používání by byl „upínací systém“ tak vyviklaný, že by nám korba někde z podvozku upadla :zed:, nehledě pokud by jsme vyjeli na nějaké polní cesty, tak by se korba neustále „třepala“
3.) vajíčko - opět pěkné prostorné, lehké, ale na to že to je autosedačka, tak opět použité plasty jsou šíleně nekvalitní :roll:, na nějaké krátké přenášení asi OK, ale delší cestování rozhodně nedoporučuji :think:
4.) sportovní kočárek - upřímně, ten bychom asi ani nepoužili, opět laciný plast, uchycení do podvozku stejný problém jako v případě hluboké korby - viklá se :zed:, všechno je to z takového laciného měkkého plastu a při jakékoli manipulaci (polohování atd.) mám pocit, že mi musí něco zůstat ulomené v ruce :zed:
5.) podvozek - no to je největší kámen úrazu celého kočárku, opět zmíním viklající se, uvolněné plasty, které se ihned při první manipulaci oškrábali; co se týká tuhosti podvozku (houpání), tak je strašně zatuhlý a to i přes veškerou snahu nastavit tlumiče, tudíž „houpání miminka“ u tohoto kočárku rozhodně neočekávejte, možná po čase používání :nevim:; rukojeť - opět viklá se, praská v ní, člověk by se bál v terénu zabrat, aby mu nezůstala v ruce. 8)
6.) jediná pozitiva, která jsme s manželem po několika odzkoušení shledali jsou - s kočárkem se dobře manipuluje - zvládnete jízdu i obraty jednou rukou (ovšem jen na rovném povrchu), podvozek je příjemně vysoký a dobře se skládá a rozkládá a kočárek moc hezky vypadá na první pohled :palec:

Nevím, zda jsme měli smůlu a natrefili jen na „nekvalitní vzorek“, ale za mě kočárek doporučit nemohu. :roll: a jsme opravdu velmi zklamaní, protože jsme se na něj těšili. :,( Bohužel mě mrzí, že jsme byli tak zaskočení a poslali ho zpět, aniž bych všechny zmíněné negativa natočila nebo nafotila. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
23.10.19 11:11

@Nikii.V Kupte si baby Jogger City Elite nebo premiér. Jinak korba se malinko hýbe vždy je to jakoby další druh odpružení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.10.19 11:18

@Eliskaxox Děkuji :).. Já bych tedy spíše preferovala čtyřkolku, ale podívám se na něj. :palec:
K pohybu korby - no byli jsme se na kočárky podívat také v kamenných obchodech a nikdy mi nepřišlo, že by se takto viklali. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.10.19 11:23

@Nikii.V Tak teda takové postřehy já osobně vůbec nemám a zas takový „kšunt“ mi to nepřijde :? Jako ano, asi nějaké nedostatky má, ale za ty peníze u trojkombinace, bych nečekala nějaké velké zázraky. Své postřehy a problémy co jsem shledala na kočárku jsem tu vypisovala už v předešlých zprávách ;) přeji šťastnou ruku v dalším výběru kočárku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
23.10.19 11:31

@123Ter Jak jsem psala, možná jsme měli jen smůlu na špatný kus :nevim:.. Před koupí jsme samozřejmě také postřehy četli a hledali různé informace, proto jsme se na kočárek také těšili, ale bohužel. Chci pro svoje miminko pohodlí a hlavně bezpečnost a tento kočárek mě o tom nepřesvědčil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
23.10.19 11:39

@Nikii.V díky za vyčerpávající recenzi, mohla bys jí ještě zkopírovat sem , prosím :kytka: díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5363
23.10.19 15:05

@Nikii.V Věř mi že tohle jsou úplně jiné typy kočárků než co si viděla v obchodě. Koukni do skupinky na Facebooku Baby Jogger czech a tam uvidíš co s tím holky zdolávají. Navíc pokud koukáš na peníze, tam koupíš v top stavu použity a trojkombinace tě vyjde do 11tis. To jsou top kočárky co vydrží 5 děti. Jsou pro děti velmi prostorné, projedes s nima skoro cokoliv a hlavně jsou o 4-5 kg lehčí než Expander.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
23.10.19 18:07

Já si myslím že paní měla špatný kus protože já s kočárkem žádné problémy nemám a to fakt bydlíme na polosamote a většinou jezdím po polích a do lesa a jak jsem říkala ještě se u nás kope kanalizace tak není asfalt na silnici a jen kamení, kočárek úplně bez jediného problému a to vyjíždím několikrát denně skoro rok v těchto podmínkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
23.10.19 19:53

No tak teď jste mi nasadily brouka do hlavy, už jsem byla pro kočárek rozhodnutá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.20 10:39

Máme vyzkoušenou zatím jen hlubokou korbičku a autosedačku.
Za mě už bych autosedačku nebrala. Je dost fórová a myslím si, že kdyby došlo na nejhorší, tak to prckovi asi moc nepomůže. Nehledě na to, že po vyndání vložky je tvrdá a nepohodlná.
Jinak kočárek je prostorný a když kolečka vyfouknete, tak ani nedrncá.
Bohužel nám teda dost vrže ať už plast a nebo péra, což je celkem dost slyšet 😒
Při skládání se vždycky ušpiní madlo o kolečka, ale s tím se asi dalo počítat. Objednala jsem si ho přes internet a bez zkušeností s kočárky.
Po téměř osmi měsících jsem od ostatních mamin zjistila, že každý kočárek má své mouchy, jen ten náš prostě vrže. Je to strašný 😁

• Citovat
  • Upravit
21
7.3.20 11:17
@Anonymní píše:
Máme vyzkoušenou zatím jen hlubokou korbičku a autosedačku.
Za mě už bych autosedačku nebrala. Je dost fórová a myslím si, že kdyby došlo na nejhorší, tak to prckovi asi moc nepomůže. Nehledě na to, že po vyndání vložky je tvrdá a nepohodlná.
Jinak kočárek je prostorný a když kolečka vyfouknete, tak ani nedrncá.
Bohužel nám teda dost vrže ať už plast a nebo péra, což je celkem dost slyšet 😒
Při skládání se vždycky ušpiní madlo o kolečka, ale s tím se asi dalo počítat. Objednala jsem si ho přes internet a bez zkušeností s kočárky.
Po téměř osmi měsících jsem od ostatních mamin zjistila, že každý kočárek má své mouchy, jen ten náš prostě vrže. Je to strašný 😁

Kočárek používáme 3 měsíce a za nás zatím spokojenost, ale je pravda že je celkem hlučný. Bydlíme ve městě a máme tam dost kostek, tak to je fakt dost slyšet. A vrže trošku taky :?
Zase ale plusové body přikládám za pružení kočárku :potlesk: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.8.21 12:30

Kočárek expander enduro

Dobrý den chtěl bych se podělit o zkušenosti s tímto kočárkem. Kočárek jsme kupovaly jako nový v jedné prodejně v Liberci za cenu 13500 v trojkombinaci. Máme ho od října 2020 co se nám narodil syn. Bohužel musím říct že za tu cenu je kočárek naprostá hrachovina. Je vidět že kočár je vyroben v nízké kvalitě, už po rozbalení jsem koukal na nýtové spoje kde některé byly docela volné ( hlavně v uchycení rukojeti), dále jsem koukal že přední kolečka po zajištění polohy nejsou rovně a po pojíždění do předu a do zadu při uspávání to kočář pořád stačí k jedné straně. Obojí jsme neřešily, řekly jsme si že je holt taková doba že se vyrábí nekvalitně. Poté se ovšem začaly obevovat jiné závady za půl roku používání jsme totálně sjely zadní pneumatiky ( lezlo z nich plátno) a to nejsme žádní cestovatelé - jelikož byla zima tak nase projížďky byly spíše u nás po vsi. Tuto závadu jsme se rozhodli reklamovat ale nebyla výrobcem uznána ( asi jako když si proslapete boty ). Tak jsme kupovali nové pneumatiky a duše jelikož už nám jedno kolečko prasklo úplně. Další závada nastala chvíli na to a to u brzdy - jelikož jsou kolečka celoplastova tak došlo k vymackani plastových zoubků které jsou zevnitř když sundate zadní kolecka ( na prodejně vám to ukáží) tudíž při jízdě dochází k cvakavemu zvuku jak naráží železná tyčka od brzdy do tech vymackanych zoubků ( oprava proběhla doma za použití brusky a zarovnání) no a dostáváme se do závěru předevčírem jsem přišel na to že máme poničenou přední pneumatiku ( asi tím jak to kolečko nejede rovně). Bohužel nevím jestli jsme si vytáhly černého Petra a máme vadný kus ale na to že kočárek nemáme ještě ani rok tak jsem velice zklamaný. Investice za pneumatiky a duše byla cca 800 a zbytek opravuju sám. Tímto jsem se podělil o zkušenosti a obrázek ať si udělá každý sám. Přeji pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
31.8.21 17:16
@Káťa19 píše:
@Nikii.V díky za vyčerpávající recenzi, mohla bys jí ještě zkopírovat sem , prosím :kytka: díky moc

taky prosím sem :kytka: @Grunwald

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.1.23 09:38

@Grunwald dobrý den, bohužel pneumatiky se nám sjeli také. Mohu se prosím optat, kde jste kupoval nové? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí