Co kupujete místo sladkostí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1005
14.5.12 10:26

Co kupujete dětem?

Maminky chtěla bych se zeptat co kupujete svým dětem místo sladkostí?Já dceři kupovala piškoty,kukuřičný křupky,Sunarka sušenky ale tohle všechno přestala jíst.Jediný co si ještě ráda dá je Brumík a lentilky.Ale ty ji kupuji jen občas.Rozhodně je nemáme na denním pořádku.Proto by mě zajímalo,co dáváte vy dětem kromě těch variant co jsem tady vypsala?Nechci ji zahrnovat hromadou sladkýho.Vůbec netuším co jinýho koupit.Jiný dětský sušenky jíst nechce maximálně ty Sunárka ale to už jí právě taky přestává chutnat.Jinak co se týče ovoce.Dostává banán ale třeba nastrouhaný jablko nechce.Sem tam si kousne,když jím třeba jablko já.Ale jinak jiný ovoce moc nechce.Takže,že bych jí učila milovat místo sladkýho ovoce u nás zatím rozhodně nehrozí.Jen ještě dodám,že dceři za pár měsíců budou 2 roky.Už mě dochází nápady :) Jak jsou na tom Vaše děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3241
14.5.12 10:34

Jakékoliv ovoce - hlavně miluje kiwi, pomeranče (takové kyselejší) - ale to u vás asi nehrozí, pak občas ovocný tvaroh Matylda nebo Lipánka - tak to třeba vyzkoušej… Jinak vyloženě jako sladkost má piškoty nebo Nestlé sušenky, nic jiného jí nedávám, tak nevím. Kamarádka dává ten Brumík lodička, ale nevím, jestli to není až moc přeslazené… :nevim:

EDIT: Jo a ještě jsem si vzpomněla - taky dává kamarádka, existují kukuřičné křupky s příchutí (já jsem to netušila předtím), malá u ní jedla jahodové a chutnaly jí.

Ještě edit 2: Napadl mě ještě puding.

Edit 3: Teď jsem viděla v Penny maminku s batoletem a kupovala mu ten rýžový pufovaný chlebík s čokoládovou polevou, mělo to tvar medvídků (ale to je vedlejší).

Příspěvek upraven 14.05.12 v 10:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
14.5.12 10:36

Ono je to opravdu s chutěmi dětí různé. Drera má ráda jak čokoládu (tu jí dopřávají jen občas babičky) nebo ovoce a kompoty. Syn má rád perník, mléčný řez a oba milují termix a nanuky (jen ty smetanové nebo tvarohové). Jo a když jim děda usuší křížaly to mlsáme všichni společně. Ovoce mají rádi oba. Máme malou zahrádku, kde pěstuju maliny, ostružiny, jahody, měsíční jahody, jablíčka, rybíz, borůvky a třešně, takže když mají chuť jdou se „napást“.

• Citovat
  • Upravit
Billi
14.5.12 10:40

@Agi20 já tak velkého prcka zatím nemám, ale to, že nechce sladké, bych brala jako výhodu. Neučila bych ji na nic. Naopak bych zkusila to ovoce. Píšeš, že ho nechce, ale je malá a ještě se to může naučit. Mně jedna moudrá žena řekla, že když dítě něco nechce, není to tím, že by mu nechutnalo, ale je to nová chuť a má ze dát opakovaně (nejméně 3×) a dítě si zvykne (testováno na mně prý úspěšně :lol: ). Začala bych s tím právě co nejdřív. (Pokud si to představuju jak Hurvajz válku, tak se omlouvám).
U nás to fungovalo celé moje dětství tak, že jsem měla na talířku vždy nakrájené ovoce/zeleninu a na chuť jsem dlabala to. Chci to praktikovat i na syna.
Jinak kamarádky hodně kupují Raciolky a jim podobné alternativy.

• Citovat
  • Upravit
81477
14.5.12 10:41

nic. do roka jedl křupky, pak už je nechtěl, sušenky nevedem. semtam dostane rozinky. jinak mei jídly syrovou zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
14.5.12 10:54

u nás nesmírně jedou tyčinky ze sušeného ovoce. No.1.

ale moje děti baští skoro vše. kukuřičnékřupky (ale jemně solené), pekkos, ty kupuju po kilech. baští je oba. obyčejné, ty „zdravé“, my nejedli…

pak máslové sušenky, celozrnné máslové z DM, pak polomáčené sušenky,
starší pak i ty lentilky, čokoládu, fidorku, gumové medvídky apod. a jiné, ale tomu je 4,5. mladšího se snažím držet zkrátka..

ale když by nechtěli sladké, necpala bych jim to, tohle u nás jede za odměnu a na ucpání pusy, když je potřeba je chvíli uklidnit..

jo, ještě mladej miluje mandarinku. ty může sníst třeba tři denně, kdybych ho nechala.. pak banán, i grep s cukrem,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
14.5.12 11:00

to dostává taky třeba Matyldu,jogurty a tvarohy mě jí hezky.Spíš se mi jednalo o to co ji dát na chuť.Je mě jí líto když chodí a říká koko.Cokoliv ji podám např.ty sušenky,křupky atd.tak na všechno řekne nechci. @Maddlen Jinak s těma ochucenýma křupkama o těch vím.Synovci je jedli,tak jsem je zkusila dát i dceři a nechtěla je. @Billi Věř mi,že jsem ráda,že nemám doma dítě,který by si neustále vynucovalo sladký.Jako když vidí,že někdo jí čokoládu tak si o ni řekne ale jinak naštěstí žádnýho závisláčka na sladkým nemám.To vidím třeba i na pitím.Malá má nejradši jen čistou vodu.Sem tam si dá čaj ale spíš tu vodu.Dětské šťávy třeba od Hami nikdy pít nechtěla.Co se ovoce týče nedávno jsem ji zkoušela dát na ochutnání jahodu.Dopadlo to tak,že se na ni podívala a opět řekla nechci.Ani ji neochutnala.A tak je to se vším.Jediný ovoce co sní je ten banán do jablka si kousne chvilku žvýká,vezme si z toho tu šťávu a pak to začne plivat.Jinak teda,když bylo ještě období dobrých mandarinek a pomerančů,tak po tom se mohla utlouct.Ještě jsem zvědavá jak bude reagovat na broskve a nektarinky.Syrovou zeleninu taky nechce.Asi před měsíce jsem ji dala do ruky červenou papriku tak tu jako jedinou kousek snědla.Ale jinak prostě nic.Pořád tady chodí a něco by si dala ale právě,že už nevím co jí dát.

Příspěvek upraven 14.05.12 v 11:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.5.12 11:01

u nás ze sladkého vedou bebe, mléčný řez a brumík. už zkusil i tatranku a taky mu chutnala. Ale on je popelnice a sní všechno :)

• Citovat
  • Upravit
2787
14.5.12 11:03

Já kupuju bombonky od JOJO - Vexta, taky nerada zahnuju sladkostmi. Někdy dostane dcera jednu kinder čokoládku, ale většinou jsou to nějaké ty Vexty nebo jiné gumové bombony. Mám štěstí, že to zrovna nějak nevyžaduje, když má chuť na lízátko, vím 100%, že si 3× lízne a strká to tátovi :palec:
Jinak má ráda sunarky sušenky, co miluje je hroznové víno, nebo jablíčka, jahody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
14.5.12 11:06

@lucenka Tohle když bych dala malé tak mi to taky krásně sní.Ale to je právě to co moc nechci.Jako sem tam ty lentilky dostane nebo toho Brumíka i ten mléčný řez už občas dostala.Ale spíš ji chci učit na věci co nejsou tak strašně sladký.Vím,že třeba i ty piškoty jsou sladký ale u toho se zas tak nebojím jí to dát jak třeba u čokolády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
14.5.12 11:09

@Petorka a jak starý dítě máš?Já bych měla strach dát dceři třeba ty gumový bonbóny…nevím třeba jsem přehnaně opatrná ale asi bych měla strach,že se mě tím ještě začne dávit.Jinak jednou ji babička koupila karamelový lízátko tak po tom se mohla taky utlouct.Nejspíš ji ho i já sama někdy koupím ale často ho mít určitě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
14.5.12 11:38

Mám podobně starou dcerku.Je popelnice a snědla by vše co ji dám.Když by si ona sama měla vybrat něco na mlsání, jsou to lentilky, mléčný řez nebo gumové bonbony(jí jen takové ty dlouhé ovocné pendreky od Haribo)
Jinak ze zdravějších variant jí rozinky nebo sušené brusinky.Ostatní sušené ovoce - meruňky,švestky, ananas jí nejde pokousat.
Potom jogurtové raciolky nebo ty velké rýžové chlebíčky.
Kukuřičné křupky moc nemusí, ale v Globusu mají kukuřičné takové velké tyčinky.Jsou neochucené, tak ty sní.
Potom bebe sušenky nebo máslové sušenky.

• Citovat
  • Upravit
5301
14.5.12 11:47

Malej 20 měsíců dlabe téměř vše od syrové zeleniny a ovoce, křupky, rýžové „polystyreny“, křehké kukuřičné chlebíky, obyčejné bebe sušenky, ale nejraději má domácí sušené ovoce a ovocné placky, gumové bonbony taky občas dostane dám kousnout kousek a zvládne to bez problému pokousat a rozcucat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
14.5.12 11:52

Nic, sladkosti jsou zbytečný. Dam třeba domácí tvarohovou buchtu 1kousek, nebo štrůdl minimálně sladký. Na cesty kupuju ty klasické Bebe červené. Jinak ovoce. Lentilky teď ochutnala poprvé a leží tu, sem tam dostane Kinder čokoládu za odměnu a víc nežádá. Je tak zvyklá od mala. I jogurty baští bílé, teď občas i lipánek vanilkový. Součástí jídelníčku jsou hrušky, jablka, banány, hrozno, meloun, kiwi, pomeranč… co je, i zelenina, kterou miluje. Vzhledem k tomu, že dodržuju jídelníček snídaně- svačina-oběd- svačina- svačina- večeře, tak ani nemá čas mít na něco chuť :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
14.5.12 12:53

Ahoj,
tak dáváme Bebe sušenky, Bebe dobré ráno, máslové sušenky, raciolky obalené v jogurtové polevě, pak dělají kukuřičné křupky s polevou. A dávám dětem musli tyčinky v jogurtu, ty u nás stále vedou a moc jim chutnají. Jo a ještě kupuji v dmku tyčinky se sušeným ovocem a to celkem taky jedí. Tatranky apod. vůbec nekupuji, to jim fakt cpát nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí