Co kupujete místo sladkostí?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Malému sladkosti nedávám.Poze denně 1ks této sušenky:
http://www.logicky.cz/…ezamove.html
neobsahují žádný ztužený tuk,slazeno třtinovým cukrem.
Podle mě je zbytečné dítě učit na sladkosti a jiné sušenky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mala je „buchtova“ - staci ji upect domaci piskot treba se zakysanou smetanou a ovocem nebo neco podobneho a muze se po tom umlatit, vsemu rika dort
Nebo kupuju v pekarne kolacek, obcas i koblizek
Ale susenky fakt nedavam, krome Brumika s marmeladou, krupek a piskotu, prijde mi, ze v takovych klasickych susenkach s naplni neni nic dobreho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někteří mě nejspíš nepochopili nebo si to špatně přečetli,protože já právě od samýho začátku pátrám po něčem,co není sladká bomba.Třeba na styl těch kukuřičných křupek nebo piškotů atd.Zkrátka něco co je dobrý ale zároveň to není něco šileně sladkýho,pro dítě v tomhle věku nevhodnýho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nas mala moc sladke neji.Kupuju ji od Hami susenky,pak tycinky z lisovaneho ovoce a nesolene kukuricne krupky,obcas Racio chlebicek ale bez polevy.Ze sladkosti dostane cca. 1-2krat tydne Haribo medvidka a nebo kousek kvalitni cokolady.
Ale mala je celkove nejedlik,tak ani to sladke nechce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agi20 Ale třeba ten Brumík má stejnou energetickou hodnotu jako piškoty, tatranky dokonce nižší a stužené tuky v nich nejsou.
Ale chápu jak to myslíš. Ještě našemu chutnají takové ty sušenky co se dostávají ke kafi - lotus http://www.chemievjidle.cz/…-bakeries-cz
A ještě tyhle chlebíky http://www.chemievjidle.cz/…tek-novy-vek
- Citovat
- Upravit
Já Brumíky dceři dávám.Myslím,že je dostává i celkem často.Možná bych to mohla trošku omezit.Ale to je zas poslední dobou jediný sladký co tak dostává.Jinak teda třeba tvarohovou buchtu ji taky dávám. @lucenka když rozkliknu ty odkazy tak mi to neukazuje fotku,takže nevím jak to vypadá.Nevím jestli tam má být fotka nebo ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agi20 ups to se omlouvám, nevšimla jsem si, že po rozkliknutí tam není fotka.
Tak teď obrázky
Jsou z prvních stránek co jsem našla, nám je nosí tchán sušenky
Ten chlebík nemůžu najít, ale je to tahle firma http://www.e-novyvek.cz a kupovala jsem je v dm.
- Citovat
- Upravit
Agi, třeba ty piškoty a brumíci jsou dost sladká věc
a to složení je u většiny i dětských věcí naprosto nevhodné. To je u všeho, co je trvanlivé, jinak by to nevydrželo. Na cesty jsem místo sladkostí brávala ve vakuové mističce nakrájené ovoce a na kolečka nebo proužky nakrájený rohlík nebo chleba. Sušenky jsem v tom roce a něco kupovala od Naturu ty Bio, měly nejlepší složení a taky Hami Safari. Ale to bylo v tašce jako nouzovka na cesty, když došlo ovoce. Nebo do auta, když byl řev, nedávala jsem tyhle věci pravidelně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka To nevadí
Každopádně děkuji za tip v tom dm se mrknu. @Háta_x Já jsem sušenky dceři koupila od Nestlé,Hami safari taky měla a taky dostala nějaké sušenky z dm a ty jí taky nechutnali.Ale nejvíc si oblíbila ty Sunárka,který už ji teď moc nechutnají.Jinak vím,že piškoty jsou sladký ty právě teď neměla dlouho jelikož jsem si na ně nevzpomněla.Ale teda Brumíky dostává celkem často
Hlavně jsem si sama vědoma toho,že zrovna to Brumíkovský těsto není to nejlepší
Právě proto hledám nějakou náhradu nebo dobrý řešení aby to bylo dobrý a zároveň zdravý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agi20 píše:
@Petorka a jak starý dítě máš?Já bych měla strach dát dceři třeba ty gumový bonbóny…nevím třeba jsem přehnaně opatrná ale asi bych měla strach,že se mě tím ještě začne dávit.Jinak jednou ji babička koupila karamelový lízátko tak po tom se mohla taky utlouct.Nejspíš ji ho i já sama někdy koupím ale často ho mít určitě nebude.
No dceři jsem to začala dávat cca v 1,5 roce, kdy se učila na nočník a čurala tam v pohodě, ale bobek prostě ne a ne a šlo to do kalhot, tak jsem zkusila formou odměny a zafungovalo to, za každý „správně“ směrovaný bobek do nočníku dostala tak 3-5 kousků těch vexta bombonků. Nepostřehla jsem, jak staré (malé) dítko máš ty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A už to vidím, budou 2 roky, no tak to jsem začla dávat zhruba v tu dobu a v pohodě, záleží, jestli už má nějakou tu stoličku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Agi20 tohle taky vypadá celkem slušně, obrázek vpravo http://www.chemievjidle.cz/…co-stores-cr
- Citovat
- Upravit
Malej moc na sladký není a ani nemlže tak díky bohu, ale napíšu co dává švagrová svým dětem. Domácí termix z tvarohu, kakaa, tvaroh s ořechy, nastrouhaným jablkem, skořicí a medem, sladí všechno medem, nastrouhaná mrkev s jablky, ořechy a medem, piškoty spojované domácí marmeládou. Piškoty s banánem spojené troškou nutely, taky hodně dává jogurty ochucené marmeládou, nutelou atd. Hodně peče, dělá puding, krupicové, rýžové, ovesné kaše, dělá palačinky, peče perníky- ty jsou výborný, bere je s sebou když jde někam s dětma, místo piškotů a křupek. Sladkosti skoro nekupují, jo taky jsou děti zvyklé jíst domácí ovocné zavařeniny. Je fakt že je určitě lepší dát děcku něco doma vyrobeného než kupovaného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petorka Tak stoličky už beruška má,tak až seberu odvahu tak to dceři zkusím koupit
@lucenka Tak to se mi taky líbí hned zítra pro to asi do Tesca skočím.Tak snad konečně něco dobrýho a zdravýho zároveň
Děkují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co třeba ten kinder mléčný řez dělat doma?Víš co v tom je, nemusíš ho dělat tak sladký.Malá ho miluje.Já ho dělám na plech, je z toho kupa kousků, tak je dám do folie a do lednice.Zmizí ale brzo neb je užírám i já a tatínek ![]()
- Citovat
- Upravit