Co má společného prst a rohlík?

21848
28.4.14 12:08

Co má společného prst a rohlík?

Holky, takovej blbej dotaz, ale můžete mi říct, co má společnýho rohlík (tukový, Penam, 43 gramů) a prst, resp. nějaká lidská část těla, kterou jde ovládat mobil s kapacitním typem displeje?? :lol:

Displej mi reaguje jen na části těla, třeba u tabletu mám stylus (ten reaguje jen na tablet, na mobil ne, i když je to stejná značka). A teď jsem zjistila, že i na rohlík 8o Chleba doma nemáme, takže nevyzkouším, ale prosím vás - to má rohlík taky nějakej náboj, nebo znáte někdo nějakej logickej důvod, proč jde kapacitní displej ovládat rohlíkem?? :lol:

Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
28.4.14 12:12

Není v tom rohlíku zapečenej prst? :mrgreen: Mně displej rohlíkem ovládat nejde, ale rohlík mám je suchej na strouhanku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.4.14 12:12
@Gina108 píše:
Není v tom rohlíku zapečenej prst? :mrgreen: Mně displej rohlíkem ovládat nejde, ale rohlík mám je suchej na strouhanku :think:

Tak to doufám že né :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.4.14 12:14

@Krkael no já hledám nějakej logickej důvod, jak tě napadlo zkoušet ovládat displej rohlíkem :lol: :lol:

Rohlík snad žádný náboj nemá, já tedy ani netuším, jakým stylem ovládání funguje, ale co třeba párek? Taky to jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.4.14 12:15
@Kakika píše:
@Krkael no já hledám nějakej logickej důvod, jak tě napadlo zkoušet ovládat displej rohlíkem :lol: :lol:Rohlík snad žádný náboj nemá, já tedy ani netuším, jakým stylem ovládání funguje, ale co třeba párek? Taky to jde?

Párek jsem nezkoušela, ale máme doma klobásu, můžu zkusit :D :lol:

Logickej důvod to nemá, ale malá mi rohlíkem klikla na reklamu a já díky ní prohrála zápas ve slovním fotbale :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.4.14 12:15
@Kaja-kaja píše:
Zkusila jsem chleba a jde :pankac: :pankac:

No tak mě napadá společnej jmenovatel „kvas“… Máte doma někdo kvasnice?? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.4.14 12:16

Pro Čecháčky - kvasnice = droždí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439

„Díky tomu, že rezistivní displeje mají pružnou svrchní vrstvu, je možné je ovládat téměř čímkoli a to je proti kapacitním displejům jejich hlavní výhoda. Vůbec nezáleží, jestli se displeje dotýkáte holým prstem, rukavicí, stylusem nebo jakýmkoli klacíkem. Další výhodou rezistivních displejů je pak nízká cena, nízká spotřeba energie, vysoká reakční rychlost a větší přesnost.“

"Kapacitní dotykový displej pracuje s přirozenou vodivostí lidského těla. Skleněný panel, který je jinak izolant, je v tomto případě potažen tenkou transparentní vodivou vrstvou například indium tin oxidu (ITO).

Jakmile se dotknete displeje, naruší se elektrostatické pole displeje a mezi jeho povrchem a špičkou prstu vznikne kapacita, která uzavře elektrický obvod. Tyto změny jsou měřitelné jako změny kapacitního odporu. Místo dotyku je určeno použitím různých technologií a lokace tohoto místa je odeslána řadiči, který jej dále zpracuje.

Právě nutnost použití prstu nebo jiného elektricky vodivého předmětu je hlavní nevýhodou kapacitních displejů. Stačí si vzít rukavice a už vám displej nebude fungovat. Dá se to řešit pomocí speciálních kapacitních stylusů nebo speciálně upravených rukavic, které mají ve špičkách prstů všitou plošku z vodivých vláken, která přenese proud mezi displejem a prstem."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@Kaja-kaja píše:
A já si tě představovala jak zkoušáš rohlíkem odemknout displej :lol:

Né to né :lol:

BTW zajímalo by mě, kolik přečtivších si zkusí napsat něco rohlíkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
28.4.14 12:17
@Krkael píše:
Párek jsem nezkoušela, ale máme doma klobásu, můžu zkusit :D :lol:Logickej důvod to nemá, ale malá mi rohlíkem klikla na reklamu a já díky ní prohrála zápas ve slovním fotbale :cert: :mrgreen:
:lol: :lol: já padnu :lol:

Mám doma kvásek, ale že by se mi chtělo ho matlat po tabletu :mrgreen: Jdu zkusit ten chleba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.4.14 12:17
@Fjodorka píše:
„Díky tomu, že rezistivní displeje mají pružnou svrchní vrstvu, je možné je ovládat téměř čímkoli a to je proti kapacitním displejům jejich hlavní výhoda. Vůbec nezáleží, jestli se displeje dotýkáte holým prstem, rukavicí, stylusem nebo jakýmkoli klacíkem. Další výhodou rezistivních displejů je pak nízká cena, nízká spotřeba energie, vysoká reakční rychlost a větší přesnost.“

"Kapacitní dotykový displej pracuje s přirozenou vodivostí lidského těla. Skleněný panel, který je jinak izolant, je v tomto případě potažen tenkou transparentní vodivou vrstvou například indium tin oxidu (ITO).

Jakmile se dotknete displeje, naruší se elektrostatické pole displeje a mezi jeho povrchem a špičkou prstu vznikne kapacita, která uzavře elektrický obvod. Tyto změny jsou měřitelné jako změny kapacitního odporu. Místo dotyku je určeno použitím různých technologií a lokace tohoto místa je odeslána řadiči, který jej dále zpracuje.

Právě nutnost použití prstu nebo jiného elektricky vodivého předmětu je hlavní nevýhodou kapacitních displejů. Stačí si vzít rukavice a už vám displej nebude fungovat. Dá se to řešit pomocí speciálních kapacitních stylusů nebo speciálně upravených rukavic, které mají ve špičkách prstů všitou plošku z vodivých vláken, která přenese proud mezi displejem a prstem."

No tos mi neřekla nic novýho ale :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.4.14 12:18
@Kakika píše: :lol: :lol: já padnu :lol:Mám doma kvásek, ale že by se mi chtělo ho matlat po tabletu :mrgreen: Jdu zkusit ten chleba…

Chleba prej funguje, píše @Kaja-kaja :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
28.4.14 12:20
@Kaja-kaja píše:
A jde i zabalený banán :pankac:

No tý jo. Tam kvas asi nebude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2992

Kvasnice nemám a ani rohlík ale chleba mi funguje na mobil taky :think: ale nic jiného jako lžička vatovava tycinka nefunguje. Záhada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694

Tak jo, chleba fakt funguje, klacík ne :lol: a napadlo mě, jestli to nemůže být obsahem vody v předmětech :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí