Co má svačiny do školky?

3023
3.9.18 08:42

Priprav mu co rad snida a porid si krabicku s rozdelovacem nebo dej 2 a je to. Dala bych ovoce i nejaky rohlik, chleba s necim, kdyby nahodou byl hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
3.9.18 08:52

Udělala bych ten chleba a krajela ho až na místě, celý plátek vydrží cestu, a nakrájíš ho až přidejte do školky nebo poprosit učitelky aby ho nakrájely, to by je snad nezabilo, když se s nimi domluvíš :nevim: je to těžké něco radit, když píšeš že malej skoro nic nejí. Náš si před odchodem dá sklenici mléka, k tomu zakousne kousek buchty, jogurt nebo aspoň mysli tyčinku a za nějaké 2 hodiny potom má ve školce na svačinu chleba s pomazánkou apod. Ještě mi napadá třeba banán ten z ovoce asi nejvíc zasytí, když si dá takové jablko tak spíš bude mít ještě víc hlad :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
3.9.18 08:55

Dám opéct toustový chleba, namažu, dám šunku, rozkrojím a udělám z toho sendvič. Pak ještě do menší krabičky krájím ovoce nebo zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16123
3.9.18 09:00

Pokud nemá žádné zdravotní omezení (diabetik apod.), tak bych to prostě nechala plynout. Ráno bych trvala na třech soustech (aby tedy alespoň něco snědl) a jestli ti pije mléko/kakao, tak bych doplnila energii nápojem. A dopoledne mu dej do krabičky víc možností (dělají se dnes krásné krabičky s přihrádkama) a časem se uvidí, na co jak reaguje.
Mým dětem v tom období 2-3 roky jsem dávala na výlety pečivo s čímkoliv, kukuřičný chleba (malá má Knuspi jako dobrotu, kterou si kouše), ovoce (banán je sytý a dodá spoustu energie), zeleninu na kolečka nebo na proužky, jogurtové nebo kefírové mléko taky zasytí (k tomu jsem brala brčko) - někdy jsem jim kupovala i ty malé Actimely a dávala k tomu ustřižené kratší brčko. Pokud nemá rád sladké pečené, dá se udělat i slaný koláč nebo třeba vychlazená nádivka na proužky (rohlíky, vajíčko, šunka, sýr, petrželka).
Hlady ti neumře, je to na dopoledne a pak má oběd, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12591
3.9.18 09:10

A co udělat z listového těsta takové ty šneky? Naplnit šunkou, sýrem… Dělává se i se špenátem (nevím, zda malý jí) nebo na sladko s nutellou. Mně to přijde jako dobrá obměna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16123
3.9.18 09:17
@bjetuschka píše:
A co udělat z listového těsta takové ty šneky? Naplnit šunkou, sýrem… Dělává se i se špenátem (nevím, zda malý jí) nebo na sladko s nutellou. Mně to přijde jako dobrá obměna.

Já se teda kupovanému listovému těstu dost vyhýbám (složení fakt nic moc a půlka se rozdrobí okolo), domácí se mi nechce dělat. Ale dělávám slané rohlíčky plněné šunkou a sýrem normálně z domácího kynutého těsta - není to tak mastné a hlavně to tak nedrobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76306
3.9.18 09:17

@Terez001 já bych dávala ovocné a jogurtové kapsičky, + banán, nějaké sušenky, rohlík - pochybuji, že máš čas péct listové šneky :think: když chodíš do práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
3.9.18 09:27
@zrcadlo píše:
Já se teda kupovanému listovému těstu dost vyhýbám (složení fakt nic moc a půlka se rozdrobí okolo), domácí se mi nechce dělat. Ale dělávám slané rohlíčky plněné šunkou a sýrem normálně z domácího kynutého těsta - není to tak mastné a hlavně to tak nedrobí.

Jak které,třeba Babické je dobré,dobře se zpracovává a nedrobí se. Je chlazené a je dvakrát dražší než ty mrazené,které jsou často i v akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.9.18 09:27

@Kriss Tina náš malý nastupuje do jeslí v listopadu a první ,na co máš upo :andel: zornili,že jídlo má být připravené tak,aby mohlo dítě hned jíst/být krmeno,takže chleba nakrájený na kostičky(ale i s kůrkou),ovoce oloupané a nakrájené(kromě banánů) a teplé připravené jen na ohřátí. Jsou tam ve dvou na deset dětí mezi 1 a 3 roky,takže to docela chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
3.9.18 09:28

Já bych normálně nakrájela kostky chleba s máslem a šunkou do krabičky s rozdělovačem nebo jak už tu padlo,požádat o nakrájení učitelku. Cestu to přežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
3.9.18 09:30

@Aduš8 tojo tak jak píšu nakrájet to tam po příchodu, když si vezmeš nějaký nozik do kabelky tak klidně v šatně otevřít krabičku a chleba nakrájet :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.9.18 09:33

@Kriss Tina tak v dnešní době už dělají takové vymoženosti,že není těžké to připravit už doma. Oni to stejně nejdéle při jídle rozpatlají po té krabičce sami :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6196
3.9.18 09:36

Já to dceři střídala: jogurt (dávala jsem 200g holandii) + kukuřičné křupky / rýžové chlebíčky, půlka rohlíku s máslem / lučinou + nakrájená zelenina, kapsička + domácí koláč nebo třeba piškoty, banán + kukuřičné křupky. K snídani mívala v těch dvou letech jen mléko, takže jsem se taky snažila dávat větší svačiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
3.9.18 09:42

Nás už se to naštěstí netýká ale když čtu ty příspěvky tak mě napadlo koupit takový ten rozdělovač na léky a do toho přímo nakrájet ty kostičky chlebu.. Nic se ti nespatla dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
3.9.18 10:25
@admenL píše:
Nás už se to naštěstí netýká ale když čtu ty příspěvky tak mě napadlo koupit takový ten rozdělovač na léky a do toho přímo nakrájet ty kostičky chlebu.. Nic se ti nespatla dohromady.

To dítě to z toho fakt nevydoluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko