Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
U nas včera večer hraběnčiny řezy a teď už tu není nic… Dala bych si ke kávě…
Já se chystám na kynuté buchty s domácími povidly. U dětí úspěch zaručen.
A já bych si dala domácí kynuté povidlové buchty ![]()
Jinak nejčastěji peču hrníčkovou buchtu s ovocem, bábovku, perník a štrůdly
Stejně peču vesměs pro slepice a těm je to šumák jsou rádi za cokoliv ![]()
@Michaella27 my děláme hraběnčin koláč, možná je to to samé a fakt vynikající ![]()
@29 píše:
Já se chystám na kynuté buchty s domácími povidly. U dětí úspěch zaručen.
Já se stavím… prosííím ![]()
@Evelína91 bublaniny mě moc nejedou
Ovoce i dám nejraději čerstvé… sakra to je dilema
@Michaella27 mohla bych poprosit o recept??? Nerada jen tak zkouším z netu ![]()
Ale ráda bych zkusila ověřené
děkuju ![]()
@29 du se podívat jestli máme povidla
jestli jo, znám vítěze, a ještě udělám s tvarohem mňam, díky ![]()
V troubě ořechová bábovka a pak poleju čok polevou a našlehám šlehačku.:-*
Výborný moučník, dělám ho málokdy, ale vždycky se po něm zapráší:
Eskymo řezy
Potřebujete:
Těsto: 20 dkg polohrubé mouky, 7 dkg cukru krystal nebo krupice, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1,5 dl mléka, 75 ml oleje, 1 lžíci kakaa, máslo a hrubá mouka na vymazaání a vysypání plechu
Krém: 1/2 l mléka, 2 kokosové pudinkové prášky, 15 dkg másla, moučkový cukr podle chuti, 20 dkg zakysané smetany (krémovité), 15 dkg čokolády na polití
Postup: Ze všech surovin vymíchejte těsto, a rozetřete ho na vymazaný a vysypaný plech (velikost 30×40 cm). Těsto bude hodně nízké. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 – 18 minut.
Uvařte si hustý pudink a do studeného zašlehejte máslo, smetanu a podle chuti cukr. Natřete na vychladlé těsto a polijte čokoládou.
@Parchant
Hraběnčiny řezy
450g hl. mouky, 200g másla změklého, 200g cukru moučky, 4 vejce, 6g prášku do pečiva, 600g jablek, cukr na jabka, skořice.
Mouku, maslo, cukr, prdopeč a žloutky na vále zpracujeme v těsto. 1/4 těsta dame do lednice. Jablka oloupeme a nastrouháme. Vymažeme si plech a vysypeme. Těsto dáme na něj a vyválíme na něm, aby bylo rozproztřené po celém plechu. Vyšleháme si sníh z bílku. Dáme na těsto jablka, cukr, skorici. Na to rozprostřeme sníh a nastrouháme na hrubým struhadle těsto z lednice. Dáme péct na 170 stupňu asi 35 min. Ale hlidej si to. Musi to byt nahoře světle hnede/ruzove to testo. Je to rychle, jednoduche a vyborne.
@Petra Z píše:
Já se chystám na toto
jen musím pro tvaroh
http://varecha.pravda.sk/…-recept.html
já už si ho koupila ráno a jdu na to ![]()
Já zrovna peču v troubě
ovesné vločky s pohankovými a rozinkami proložené banánem a jablky nahoře bílý jogurt s javorovým sirupem. Tím asi chutě nikomu neudělám
![]()
@Carrinka píše:
já už si ho koupila ráno a jdu na to
Holky, píšou tam 1 žítko, nevíte co to je za ingredienci? ![]()