Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já jsem dnes pekla toto: http://www.mamincinyrecepty.cz/…c-s-tvarohem a dopadlo to teda výborně…je to lehké, vypadá to krásně a moc to chutná mě i přítelovi…před chvílí si pochutnal i opravář ![]()
Já se chystám dnes na toto:
Koláč ze zbylého vánočního cukroví
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 hrnky mleté směsi 1 hrnek hl. mouky +1 PrDoPeč 2 pol. lžíce cukru+1 vanilkový 2 vejce, tolik mléka, aby bylo těsto vláčné, možno přidat i kyselé mléko, kefír, podmáslí apod. a může a nemusí být trocha rumu můžeme a nemusíme přihodit do těsta např. čokoládu na vař., kokos, ořechy, kand. ovoce, ale opravdu jen dle chuti, protože, tohle všechno máme v pomleté směsi
POSTUP PŘÍPRAVY
Ano čtete dobře, pokud vám už cukroví „poleze“ krkem a nikdo o něj ani nezavadí, tady je recept.
Všechno cukroví (pečené i nepečené) pomeleme na masovém mlýnku. Na 2 hrnky pomleté směsi dáme:
Upečený moučník pocukrujeme nebo polijeme např. citr. polevou.
Jednou jsem do těsta přilila trochu kávy a moučník byl taky skvělý.
Pokud jsem měla namleté směsi více než dva hrnky, které potřebuji, tak jsem si porce dala do sáčku do mražáku a kdykoliv i během roku vytáhla. Moučník je celkem rychlý nemusí se šlehat jen se v míse zamíchá vařechou.
@renda81
7vajec
8lžic cukru
4lžíce kakaa
2lžíce oleje
10 lžic polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
Krém:
2kostky tvarohu
1/2 kostky másla
Smetanu (přiměřeně
tak půl kelímku)
Cukr podle chuti
Vajíčka ušlehat do pěny a pak postupně přidáš zbytek. Na dva plechy dáš peč. papír a půlku těsta na jeden plech a půlku na druhej. Pečeš na cca 180 stupňů. Krém dáš pak mezi obě placky. Výborné je to pak přelít čokoládou. ![]()
@Sasanka30 píše:Žloutek.
Holky, píšou tam 1 žítko, nevíte co to je za ingredienci?
@29 Máme stejný nápady, taky se na ně chystám. Už mám zadělané těsto.
![]()
@Sasanka30 píše:
Holky, píšou tam 1 žítko, nevíte co to je za ingredienci?
Tak teď nevím, jestli je to myšleno vážně??
žloutek
@Carrinka dej vědět, jaká je…
dítě nechce do krámu
prý jen do parku, tak koupím zítra ![]()
@renda81 nemáš za co
jsou výborné
ale je lepší ai vyšlehat žloutky a dát je dohromady s ostatním a až je těsto hotové, tak tam dát sníh z bílku. ![]()
Já dnes peču toto: Jablečný závin:
280g hl. mouky, 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 125g měkkého tvarohu, 125g tuku, 1 vejce, 1-2 lžíce světlého piva, 1 vejce na potření.
Náplň: 1 kg jablek, 4 lžíce strouhanky, vanilkový cukr, cukr krystal, 1 lžíce skořice, 4 lžíce sekaných ořechů, 2 lžíce spařených rozinek, 2 lžíce rozpuštěného másla.
Jablka nestrouhám, ale krájím na plátky.
Je to takový štrůdl, ale těsto je trochu jiné a navíc je tam tvaroh a světlé pivo ![]()
@Elen8 já to dávala do malého pekáčku ať to není tenké
takže malý stačí ![]()
@Mišalí super děkuji myslela jsem si, hmm tak pro více lidí dvojitou dávku
co se dá dělat
na kinder řez jsem slyšela samou chválu, tak jsem zvědavá. Četla jsem že je to i dost podobné Míša řezu?
@katren píše: Žloutek.
Do toho taky jdu, díky za recept
díky, no to mě nenapadlo
![]()