Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@suongd Právě, beru HA teď 6. rok v kuse a právě si říkám, že pořád jen tělo uměle o něčem přesvědčuju a tak… proste mi to začíná vadit. Já bych dítě brala třeba hned, partner chce ještě pár let počkat, ale doufám, že tka příští rok, max popříští to bdue aktuální - ale kdyby se nedej bože stalo dřív - a to se může i při HA, tak se svět neboří (snad)
. Ale právě najíždím na,,zdravější živ. styl" - jídlo, pohyb atd, tak se zamýšlím i nad tímto… Kondomům bych též věřila, ale nejsou příjemné ani jednomu z nás,
tak koukám po dalších alternativách
@Ladie píše:
Phatmatex (účinnost při správném použití jako kondom).Příspěvek upraven 03.02.14 v 12:36
Promin, že se do toho motám, ale ty pharmatex používáš? A přijde ti dobrej? Já jenom, že jsem zkoušela krém i čípky a přišlo mi, že mě to nějak znecitlivělo, vůbec jsem si sex neužila… Po pár pokusech jsem to zahodila, neměla jsem na to nervy, tak by mě jenom zajímalo, jestli to tak měl i někdo další ![]()
Symptotermalni metoda
pokud se to dobre naucis, je to spolehlive…
Taky to teď řeším.
Po porodu jsem najela na svou starou HA, ale jak jsem teď nebyla rok zvyklá ji brát, tak permanentně zapomínám tabletku zobnout a beru ji až druhý den třeba a tak. Takže i tak s manželem používáme kondom. Tak co už, asi přestanu brát.
Jinak u vás, když nemáte rádi kondomy bych asi přemýšlela nad tím tělískem
akorát bych se informovala, jak to s tím je, když pak chceš další děti třeba..
@radkka jojo, používali jsme globule a byli moc spokojení. Vůbec jsme ho s manželem necítili.
Ale třeba kamarádčina manžela to štípalo, takže je to individuální.
Taky jsem pred cca rokem resila to same. Napred jsme najeli na kondomy a ted uz jen prerusujem. Zatim uspesne uz cca rok…
@Ladie píše:
@radkka jojo, používali jsme globule a byli moc spokojení. Vůbec jsme ho s manželem necítili.
Ale třeba kamarádčina manžela to štípalo, takže je to individuální.
Aha, tak jsem na to asi nějaká přecitlivělá ![]()
Ten Pharmathex vypadá docela slibně, proberu s přítelem a uvidíme…ještě s ena to poptám svého dr, až se tam zas někdy vypravím. Jenom se ještě zeptám - u toho pharmathexu - zůstává ten krém,,vevnitř", nebo při sexu třeba vytéká ven nebo tak? Nemám ráda třeba lubrikanty nebo tak, mám pak pocit, že jsme všude hrozně upatlaná, ulepená…
@hanzy píše:
Taky jsem pred cca rokem resila to same. Napred jsme najeli na kondomy a ted uz jen prerusujem. Zatim uspesne uz cca rok…
Tak na preruseni bych ja osobne proste nespolehala…
Kamarádka řešila něco podobného a scháněla se po něčem uplně bez hormonů. Nejdřív zkoušeli kondomy ale partnerovi to nevyhovovalo a pak sehnali Femcap a jsou s nim prej maximalně spokojeny. Zkus si to najit na internetu ![]()
@suongd ja taky ne, pokud by otehotneni byla moje nocni mura. Ale v soucasne dobe jsem uz ve veku a situaci, kdy by to zas takova tragedie nebyla… Az budu mit jedno/dve deti a nebudu chtit dalsi, asi na tohle spolehat nebudu… I kdyz jak rikam, praktikujem to uz rok a zatim spolehlive…
Zdravím, Před otěhotněním jsem brala HA Lindynette cca 7 let, úplně v pohodě. Pak jsem vysadila, otěhotněla, porodila a teď ji beru zase, ale nemám skoro vůbec chuť na sex
v 7 denní pauze to cítím že mám o hodně větší chuť… proto uvažuji o nějaké jiné ochraně, kondom nechci, to mi docela vadí…jaké jsou jiné možnosti? druhé dítě plánujeme cca za rok a na přerušovaný sex spoléhat nechci to je takové výjde nevýjde ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím, Před otěhotněním jsem brala HA Lindynette cca 7 let, úplně v pohodě. Pak jsem vysadila, otěhotněla, porodila a teď ji beru zase, ale nemám skoro vůbec chuť na sexv 7 denní pauze to cítím že mám o hodně větší chuť… proto uvažuji o nějaké jiné ochraně, kondom nechci, to mi docela vadí…jaké jsou jiné možnosti? druhé dítě plánujeme cca za rok a na přerušovaný sex spoléhat nechci to je takové výjde nevýjde
Sama se o to teď zajimám, protože HA už nechci ani vidět a dozvěděla jsem se, že hlídání si plodných dnů je nejspolehlvější metoda antikoncepce… tak do toho asi půjdu.
@Anonymní píše:
Zdravím, Před otěhotněním jsem brala HA Lindynette cca 7 let, úplně v pohodě. Pak jsem vysadila, otěhotněla, porodila a teď ji beru zase, ale nemám skoro vůbec chuť na sexv 7 denní pauze to cítím že mám o hodně větší chuť… proto uvažuji o nějaké jiné ochraně, kondom nechci, to mi docela vadí…jaké jsou jiné možnosti? druhé dítě plánujeme cca za rok a na přerušovaný sex spoléhat nechci to je takové výjde nevýjde
Ano, měla jsem naprosto totožný problém jako ty.
Já tedy přístoupila na kondomy a nakonec mi to až tak neva. Chuť je o 100% lepší.
Jinak v tvém případě mě napadá už jen tělísko ![]()