Co místo HA?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
836
19.8.14 14:08

A co telisko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
19.8.14 14:22

Ahoj holky, chtela bych poprosit o nějaké bližší info o metodě plodných/nepl. Dnu.. Jsem bez HA uz rok a pul a misto toho kondomy, obcas si prostě „jen dáváme pozor“.. Mimčo by ještě mohlo nějaký ten rok počkat, ale kdyby se to stalo teď, trága by to nebyla :).
Cyklus mám pravidelný cca 26,27 dní.. Zhruba vím, že ovu je uprostřed a nejbezpečnější je sex těsně před ms.. Ovulaci sama na sobě nijak nepozoruji.. Nemáte nějaké info k tomu, jak se ty dny zjišťují? Vím, že na to jsou nějaké teploměry, testy, snad i sklíčka, ale víc nemám tucha. Any gynekoložka moc sdílná nebyla - že jsou to mraky vyhozených peněz a nejistý výsledek.. Za rady těch zkušenějších budu ráda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
19.8.14 14:26

Také jsme používali metodu plodných a neplodných dnů, nic to nestojí, jen si koupíš teploměr, pokud ho doma už nemáš. Hodnoty si pak můžeš vyhodnocovat sama, nebo na serveru womenzone můžeš zadat do tabulky, a ta ti řekne, které dny jsou plodné. Metoda je ale spolehlivá, jen když se budeš měřit každý den. A několik prvních měsíců trvá, než dokážeš dopředu odhadnout, kdy máš plodné dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.8.14 14:42

Počítání plodných dnů se bojím hlavně proto, že mám MS nepravidelnou cca 35 dnů a ovu ne v polovině cyklu ale těsně před MS (toto vím dle otěhotnění jestli to je tak pokaždé to netuším :think: ) a to tělísko je co přesně? to si zavádím sama? kolik to stojí? Díky :kytka:

Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.14 15:08
@avm3 píše:
Sama se o to teď zajimám, protože HA už nechci ani vidět a dozvěděla jsem se, že hlídání si plodných dnů je nejspolehlvější metoda antikoncepce… tak do toho asi půjdu.

Na tuto metodu sázel muj deda a nakonec má moje maminka 9 sourozenců. Tak opatrne :-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.8.14 15:47
@Anonymní píše:
Na tuto metodu sázel muj deda a nakonec má moje maminka 9 sourozenců. Tak opatrne :-D

Já znám taky takové děti co jsou následkem toho že si to rodiče špatně spočítali :mrgreen: tak raději něco jistějšího :think:

zakl.

• Citovat
  • Upravit
25161
19.8.14 19:00
@Anonymní píše:
Já znám taky takové děti co jsou následkem toho že si to rodiče špatně spočítali :mrgreen: tak raději něco jistějšího :think:zakl.

Ne počítat, ale pečlivě měřit BT…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25161
20.8.14 09:51
@Anonymní píše:
Na tuto metodu sázel muj deda a nakonec má moje maminka 9 sourozenců. Tak opatrne :-D

To věřím, že dřív to tak mohlo být. Ale při měření BT a správném sledování je to spolehlivé. NE 100%, ale to není nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
24.8.14 03:22

Ahoj holky, posledních pár dní taky zvažuji vysazení HA. Po porodu druhé dcerky jsem dostala HA Lamya a musím teda říct, že je to pěknej hnus. Jsem strašně zavodněná, jako bych nabrala 20 kg, přitom na váze hubnu, změna nálad jako na houpačce, nechuť k sexu, špinění, bolest břicha a dokonce i vyrážka a to ji beru čtyři měsíce :nevim:. Třetí dítě už nechceme a počítání plodných a neplodných dnů u mně nepřipadá v úvahu, protože mám odjakživa nepravidelnou MS délka cyklu měsíc i půl roku :?. Po patnácti letech cpaní do sebe různých hormonů jako je HA, další na podporu menstruace, ovulace a čekání co mi sedne jsem akorát nakynula, začaly mi růst chlupy, nejhorší je to na obličeji, prostě jsem se zařekla že už další chemii nechci, jen se nějak nemůžu odhodlat přestat, co kdyby. Tělísko nechci, ani mi ho doktor nedoporučuje, tak si říkám, jestli by se dalo spolehnout na Pharmatex v kombinaci s kondomem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elight
28.8.14 10:18

Zvažovaly jste některá třeba Lady-Comp nebo pearly? Já jsem právě HA vysadila kvůli výše zmíněným obtížím a taky hledám spolehlivou náhradu :/ Ty hračky od Naturcomp se mi celkem líbí a jsem líná si ty plodný dny počítat sama. V kombinaci s přerušovanou metodou mi to připadá jako nejschůdnější cesta bez hormonů/bariér…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

Těhotenský test 2v1