Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahojky muze exekutor zabavit detske ucty ci det. Vkl. knizky kdyz majitelem je dite a zak. Zastupce je dispondentem dale jsem cetla ze pri zablok.uctu exekutorem po dobu 6mes. Kdy tam neprijde zadna platba je ex. Pozastavena. Jake mate zkusenosti?
Vkladní knížky nebo stavební spoření, které jsou na jméno dětí, zabavit nemůžou.
Toto jsem našla na internetu
![]()
Diky ja prave nekdo rika ze zabavit nemuzou jinej zas ze muzou
S tím účtem s myslím že to pravda nebude. Otec má účet kterej se zřizoval když se brala půjčka, kterou ale splácím já, je na moje auto, jenže mě by v té době nic nedal tak si to vzal on. No a pak se stalo to že otec začal blbnout, dělá dluhy kam se podívá, naši se rozvedli. No a dali mu exekuci na tenhle účet a já jsem nucená už víc jak dva roky nopsit splátky přímo do banky, dají to přímo na splátku a nejde to z účtu protože by to okmažitě finančák sebral a splátka by byla v čudu. Tak s myslím že prostě tam ta exekuce sedí mnohem dýl než půl roku.
Ty se na to neptáš poprvé. Nevím, jaké máš problémy, ale co se obrátit na občanskou poradnu? Koukala jsem, že jsi z Jičína (nebo od Jičína), tam poradnu máte, pomáhají i s exekucemi.
Někde smí, někde nesmí.. Nevím, je tu na to x diskuzí, tak zkus pohledat.. ![]()
ahoj holky, přidávám se do této diskuze, vím, že mi exek může zabavit televizi, tiskárnu apod elektronické věci… Ale může i pračku? Když mám malé děti a potřebuju ji pro ně?
Anonymní píše:
ahoj holky, přidávám se do této diskuze, vím, že mi exek může zabavit televizi, tiskárnu apod elektronické věci… Ale může i pračku? Když mám malé děti a potřebuju ji pro ně?
Podle mě když jsou v domácnosti děti nemůže zabavit ani lednici, sporák. O zabavení televize jsme se jednou bavili ve škole a tam to je snad tak, že když jsou děti větší a TV slouží i k jeho rozvoji,tak taky ne,stejně tak jako nemůže zabavit oblečení, věci osobní potřeby atd… ale pak záleží na daném exekutorovi jak se k tomu postaví… ![]()
Anonymní píše:
Tady jsem našla článek, je sice z roku 2009, a myslím, že to je stejné:
http://www.mesec.cz/…uci-zabavit/
On mi tu označil tiskárnu, televizi, oba notebooky,ač jeden není prokazatelně můj a je napsaný na někoho jiného a pak pračku… Ale já si právě myslím, že tu pračku by rozhodně neměl, když tu mám malé děti a potřebuju ji na praní pro ně…
Musela jsem mu podepsat papír a že mi dává čas do pul čtvrtý sehnat ty peníze, což je dost nemožné
a pak že prostě přijede a věci si odveze…
Anonymní píše:
On mi tu označil tiskárnu, televizi, oba notebooky,ač jeden není prokazatelně můj a je napsaný na někoho jiného a pak pračku… Ale já si právě myslím, že tu pračku by rozhodně neměl, když tu mám malé děti a potřebuju ji na praní pro ně…
Nemůže Ti přeci zabavit něco, co není prokazatelně tvoje a ohledně té pračky bych asi někam zavolala, ale kam ![]()
haha exekutoři ti mužou všechno,já měla v bytě měsíc podnájemníka a co myslíte byt jsem měla plně vybaven řádná podnájemní smlouva no jo ale exekutor uznal že ty věci nejsou moje musím se sněma soudit a v mém bytě si exekutor udělal sklad těchto věcí jak teda mích tak podnájemníka už 3 měsíce byt nesmím užívat a nejspíš ještě rok nebudu moct.A co zabavyli ?? všechno 2 pračky lednici baroví pult který je napevno přidělán ke kuchyňské lince prostě kromě plovoucí podlahy tak uplně všechno.
nemolka píše:
haha exekutoři ti mužou všechno,já měla v bytě měsíc podnájemníka a co myslíte byt jsem měla plně vybaven řádná podnájemní smlouva no jo ale exekutor uznal že ty věci nejsou moje musím se sněma soudit a v mém bytě si exekutor udělal sklad těchto věcí jak teda mích tak podnájemníka už 3 měsíce byt nesmím užívat a nejspíš ještě rok nebudu moct.A co zabavyli ?? všechno 2 pračky lednici baroví pult který je napevno přidělán ke kuchyňské lince prostě kromě plovoucí podlahy tak uplně všechno.
Cože? A i potom co jsi doložila, že to je tvoje zařízení?
Junkyska píše:Anonymní píše:Nemůže Ti přeci zabavit něco, co není prokazatelně tvoje a ohledně té pračky bych asi někam zavolala, ale kam
ale mužou dokonce už ani nemusí ten člověk být na trvalem bydlíšti je uplně jedno kde ho ten exekutor zastihne tam zabavuje a jako své věci mužete předložit exekutorovi jen učtenky se svím jménem.