Auto z bazaru, co teď..

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19.11.11 12:35

auto z bazaru, co teď..

Minulý týden v úterý jsme koupili na splátky auto v bazaru místním. Ptala jsem se na technický stav a prý vše v pořádku. Ani se neprojeli se mnou, prodali „zajíce v pytli“, spěchali. Já vyjela po nákupu z bazaru, auto jelo normálně až k nám domů. Po půlhodince jsme vyjeli ven, po deseti minutách se začala pálit spojka, zastavila jsem a volala bazaru. Auto si odtáhli, prohlédli a že prý jsem spojku spálila já, že je vše moje vina, mam vrátit ŘP apod. Úvěr máme od Cetelemu. Bazar každý den tvrdí, že dneska nebo zítra, ale pořád nic. Hrajou jen o čas do úterý? Na co mám nárok, jestli vůbec nějaký mám, nejraději bychom totiž auto vrátili a smlouvu stornovali. Přátelé mi tvrdí, že auto mělo skrytou vadu, ale pán majitel hraje na to, že jsem auto totálně oddělala já, prý jsem měla cítit, že je auto zabržděné. Já ale opravdu nic necítila a jakmile pak po 5 km ano, zastavila jsem a volala. Bylo to ještě hodinu teprve po odjezdu z bazaru. Jsem nešťastná, dělá ze mě s prominutím blbou krávu řidičku, mam přitom najeto víc jak 100 tisíc km, včetně dodávky a nikdy se mi nic nestalo. Byla to skrytá vada, mám právo na odstup nebo jsem to zkazila vše a musím si to vyžrat teď? :(
Je možné, že bych auto oddělala během 20 minut jízdy, cca 5 km, já??? Nebo už spojka mohla být v háji a já jen vychytala její „smrt“??? Lze vždy cítit, že je auto lehce zabržděné??? Mně se teda zdálo, že jede v pohodě, tak fakt nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
19.11.11 12:42

Zkus si počíst třeba tady.

Nebo ještě tady.

Držím palce, aby to dopadlo dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
19.11.11 12:45

Uz pri nakupu jsi udelala spoustu chyb.
1,kupuju li auto v bazaru vezmu si znameho ktery tomu rozumi poripade i automechanik.
Jiste ne vse jde videt a ne vse uvidi i automechanik.
Za dalsi auto si projedu nez ho koupim.
Autobazar se snazi prodat takze ti rekne ze technicky stav je dobry.
A to ze jsi najela sto tisic z tebe jeste nedela dobreho ridice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.11 12:48

To sice ne, ale snad bych poznala, kdyby jelo „zabržděně“ už z bazaru, ne? :(

Příspěvek upraven 19.11.11 v 12:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.11 12:49

a vím o svých chybách, ale já tu hledám spíš radu, co s tím teď.. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.11.11 12:53

Já zatím řidičák nemám, ale muž jel párkrát se zataženou ručkou a svítila ta kontrolka, nevím, zda auto jelo jinak, ale rozhodně jelo. A když nevíš, jak to auto jezdí běžně, tak bys nějakou mírnou změnu ani nezaznamenala, brala bys to jako že takto jezdí.
Co ta kontrolka, ta se normálně po nastartování rozsvítila, když byla ručka zatažená úplně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.11 12:55

Nebylo zabržděné ručkou.. vzadu byly, prý kvůli delšímu stání, zatuhlé zadní brzdové kotouče bo destičky, nevím… a ano, je pravda, že u nového auta bych to ani tolik nebrala, když ještě nevím, jak jezdí „normálně“, že?

auto jelo normálně do zařazení 4. kvaltu.. pak se podělalo až teprve.. do té doby, dokud jsem řadila jen do trojky, tak jelo ok.. ať mi prosím někdo vysvětlí, co jsem já měla vědět a udělala špatně? :/ jak jsem během takové chvilky já mohla rozbít auto, spálit do mrtě spojku apod.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
19.11.11 13:02

Nikdy nedat na slova prodejce NIKDY!! POjud si podepisovala papir při koupí o stavu auta, což si asi musela, protože u ojetých se tohle podepisovat musí(prodejci se tak chrání), tak máš bohužel smůlu a neuděláš stím nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
19.11.11 13:03

a zničit může i nové auto behěm 10 minutové jízdy… tím nechci říct že za to můžeš… ALe prodejci v bazarech jsou hold svině. Bohužel… máme stím zkušenost i my…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
19.11.11 13:04

a ještě dodatek.Jetsli tam ta závada byla už před koupí tak si to poznat nemusela, ptž obvykle ti prodejci to auto dají do takového stavu aby to najelo pár kilometrů z bazaru pryč a zaroveň tak aby je to vyšlo co nejlevněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
19.11.11 13:05

Myslim ze ze zakona mas na ojetem aute zaruku autobazaru na skryte zavady 6 mesicu, problem je kazdy si pod pojmem skryta zavada predstavuje neco jineho, musi to byt definovane ve smlouve. Argumentovala bych tim ze je to skryta zavada, ze by to mel posoudit znalec a ohanela bych se pravnikem to na ne plati. Hadala bych se do krve, udelala jsi chybu ze jsi se neseznamila s technickym stavem vozidla, ale oni si musi uvedomit ze udelali taky chybu v tom ze te chteli napalit. Ta smlouva ma take urcite podminky a pokud nebyli splneny z jejich strany muzes od ni odstoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
19.11.11 13:06

Acho jo, ženská … auto z bazaru je ta největší hloupost. Spojka se ti nezačala pálit ale nejspíš prokluzovat, to bys měla poznat ještě při zkušební jízdě, než jsi pekáč koupila, kolik to má údajně nalítáno, víš ? Stočené kilometry nepoznáš, souhlasí ti VIN motoru s velkým techničákem? I to se dá lehce oblafnout. Auto zabržděné,pokud jsi nejela s aspoň trochu zataženou ručkou, je možné že má ucpané přívody benzínu do spalování, pak si můžeš nechat rozebrat motor, zkontrolovat chody všech válců, žhavení … tohle nepozná x chlapů, natož ženská, která o autech ví kulový.

Auto jsi za 20 min opravdu neoddělala, jen když nevíš co je ,,normální,, chod motoru , tak nemůžeš ani poznat, že je něco špatně.

A mám pocit, že s reklamací nemáš šanci uspět, příště nekupuj ojetinu z bazaru. Přes to všechno, držím palce.

• Citovat
  • Upravit
682
19.11.11 13:09
papavlinka33 píše:
Myslim ze ze zakona mas na ojetem aute zaruku autobazaru na skryte zavady 6 mesicu, problem je kazdy si pod pojmem skryta zavada predstavuje neco jineho, musi to byt definovane ve smlouve. Argumentovala bych tim ze je to skryta zavada, ze by to mel posoudit znalec a ohanela bych se pravnikem to na ne plati. Hadala bych se do krve, udelala jsi chybu ze jsi se neseznamila s technickym stavem vozidla, ale oni si musi uvedomit ze udelali taky chybu v tom ze te chteli napalit. Ta smlouva ma take urcite podminky a pokud nebyli splneny z jejich strany muzes od ni odstoupit.

V bazaru nic takového nevyhádáš, ptž oni jhsou právě těma smlouvama jištění!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.11 13:10

tak prosím lidi, co já teď mam dělat? oni to s emnou ani neprojeli :/ fakt nevim co teda udělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
19.11.11 13:11
DonnaMonella píše:
tak prosím lidi, co já teď mam dělat? oni to s emnou ani neprojeli :/ fakt nevim co teda udělat…

POdepisovala si papír o stavu vozidla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel