Auto z bazaru, co teď..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24320
19.11.11 13:13

To ze to neprojeli je tvoje blbost stim neudelas nic.
Co ten papir o stavu vozidla??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
19.11.11 13:15
kattkka píše:
To ze to neprojeli je tvoje blbost stim neudelas nic.
Co ten papir o stavu vozidla??

Souhlásím, projetí si musíš vynutit sama, to není jejich povinnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ali84
19.11.11 13:16

DonnaMonella zkus se mrknout na stránky www.autoopravy.eu . Je tam poradna, kam můžeš dát dotaz. Majitel stránek má docela dost zkušeností, co se týká oprav a nákupů z bazarů, tak by ti s tim mohl poradit. Případně, pokud by byl v odstoupení od smlouvy problém, napíše ti co oprava obnáší a kolik by to stálo.

• Citovat
  • Upravit
2458
19.11.11 13:17
Dadulina píše:
papavlinka33 píše:
Myslim ze ze zakona mas na ojetem aute zaruku autobazaru na skryte zavady 6 mesicu, problem je kazdy si pod pojmem skryta zavada predstavuje neco jineho, musi to byt definovane ve smlouve. Argumentovala bych tim ze je to skryta zavada, ze by to mel posoudit znalec a ohanela bych se pravnikem to na ne plati. Hadala bych se do krve, udelala jsi chybu ze jsi se neseznamila s technickym stavem vozidla, ale oni si musi uvedomit ze udelali taky chybu v tom ze te chteli napalit. Ta smlouva ma take urcite podminky a pokud nebyli splneny z jejich strany muzes od ni odstoupit.
V bazaru nic takového nevyhádáš, ptž oni jhsou právě těma smlouvama jištění!

no to me neznas, ja vyhadala, na ojetine se nam po tydnu rozsvitila kontrolka zavady motoru, dojela jsem tam a oni ze je to lamdasonda dohtomady oprava 5000 i s praci, ja se hadala ze to je skryta zavada a oni ze ne pac je to zavada zpusobena beznym uzivanim vozu, mluvila jsem primo s majitelem bazaru a vyhadala jsem si ze se za tyden lamdasonda oddelat neda. Konrolka musela svitit uz predtim, jen to vymazali ale neopravili tak cekali az to nekdo koupi a opravi na sve naklady, a po tydnu se rozsvitila znovu. Takze to opravili na jejich naklady. Hadat se, hadat se, otravovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
19.11.11 13:19
papavlinka33 píše:
Dadulina píše:
papavlinka33 píše:
Myslim ze ze zakona mas na ojetem aute zaruku autobazaru na skryte zavady 6 mesicu, problem je kazdy si pod pojmem skryta zavada predstavuje neco jineho, musi to byt definovane ve smlouve. Argumentovala bych tim ze je to skryta zavada, ze by to mel posoudit znalec a ohanela bych se pravnikem to na ne plati. Hadala bych se do krve, udelala jsi chybu ze jsi se neseznamila s technickym stavem vozidla, ale oni si musi uvedomit ze udelali taky chybu v tom ze te chteli napalit. Ta smlouva ma take urcite podminky a pokud nebyli splneny z jejich strany muzes od ni odstoupit.
no to me neznas, ja vyhadala, na ojetine se nam po tydnu rozsvitila kontrolka zavady motoru, dojela jsem tam a oni ze je to lamdasonda dohtomady oprava 5000 i s praci, ja se hadala ze to je skryta zavada a oni ze ne pac je to zavada zpusobena beznym uzivanim vozu, mluvila jsem primo s majitelem bazaru a vyhadala jsem si ze se za tyden lamdasonda oddelat neda. Konrolka musela svitit uz predtim, jen to vymazali ale neopravili tak cekali az to nekdo koupi a opravi na sve naklady, a po tydnu se rozsvitila znovu. Takze to opravili na jejich naklady. Hadat se, hadat se, otravovat.

Tak to v tom případě si nepodepsala papír o stavu vozidla a nebo to byla právě nejaká vada která v tom papíře vypsaná nebyla… jinak bys podle mě měla horko těžko šanci neěco vyhádat… Bohužel taky máme tu zkušenost s koupí nepoužitelného auta ale jezdilo teda dýl než se na ty závady přišlo :zed: Do ted za to platíme :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.11 13:20

jako opravu taky vzal na sebe celkem hned, mně naúčtujou jen za práci cca litra.. aspoň něco.. myslím, že tím přiznali ale svou vinu dostatečně.. uto furt ale nemáme ještě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
19.11.11 13:21
DonnaMonella píše:
jako opravu taky vzal na sebe celkem hned, mně naúčtujou jen za práci cca litra.. aspoň něco.. myslím, že tím přiznali ale svou vinu dostatečně.. uto furt ale nemáme ještě

No tak vidíš… Radši bych být tebou potom zajela nejlepé za nějakým známějším mechanikem a nechala ho celé prohléhnout.Hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.11 13:22

kdybych ten papír nepodepsala, jakože se ještě podívám, ale myslim, že ne, tak co? když oni tvrdí se svym mechanikem, že je to moje vina prostě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.11 13:23

no to zajedu ještě k několika, neboj :) holky díky za rady a info..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.11 13:24

Nebo dalo by se rovnou s cetelemem spojit a stornovat smlouvu úvěrovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
19.11.11 13:26

Nejdřív se chytnu za hlavu - vy jste šli do prvního bazaru a koupili hned na první návštěvě auto a bez kontroly nezávislým mechanikem? :zed:

A teď co by se dalo dělat - nemáte známého mechanika? Nebo poblíž značkový servis toho typu auta? Že by se na něj podívali (až ho teda dostanete zpět,jestli o něj ještě budete stát nebo vypovíte smlouvu) a sepsali nějakou zprávu o stavu vozidla a příčině vady. Zkuste se taktéž u značkového servisu zeptat, jestli by vám podle VIN nezjistili (pokud auto bylo dřív servisované ve značkovce), jaký byl poslední stav kilometrů - mohli byste se dočkat hodně velkého překvapení (ale usnadnilo by to odstoupení od smlouvy).

Nezkoušeli jste kouknout do poradny v DTestu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
19.11.11 13:28
Dadulina píše:
papavlinka33 píše:
Dadulina píše:
papavlinka33 píše:
Tak to v tom případě si nepodepsala papír o stavu vozidla a nebo to byla právě nejaká vada která v tom papíře vypsaná nebyla… jinak bys podle mě měla horko těžko šanci neěco vyhádat… Bohužel taky máme tu zkušenost s koupí nepoužitelného auta ale jezdilo teda dýl než se na ty závady přišlo :zed: Do ted za to platíme :pocitac:

podepsala a bylo tam napsano ze motor i jeho soucasti odpovidaji stari a ujetym kilometrum, stari vozidla byli tri roky a to neodpovidalo poskozeni daneho dilu. Ten dil byl poskozeny a zavada nebyla odstranena pred prodejem vozidla a nebyla uvedena v tom listu o stavu vozidla, uhadala jsem to pac jim prislo lepsi zacvakat 5000 nez se semnou hadat a mit kvuli tomu tahanice se znalcem a pravnikem, ja jsem ten typ co kdyz ma pravdu tak neustoupi nikdy, klidne bych toho pravnika i znalce zaplatila,neslo ani tak o penize ale o princip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
19.11.11 13:35

To auto jsme kupovali s manzelem, on se docela vyzna a projeli jsme ho, prozkoumali, prostudovali dokumentaci a i tak se objevil problem, znate to rikali jsme si tri roky stare auto to bude ok a ono prd. Takze i kdyz auto zkontrolujes a projedes nemusi to znamenat ze si tim pomuzes. Bohuzel jsou u nas porad v kurzu ruzni slendriani a co se tyce ojetin da se rict ze vdycky je to zajic v pytli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.11 13:37

kolik může stát to zkontrolování km v servisu ford?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
19.11.11 13:40
DonnaMonella píše:
kolik může stát to zkontrolování km v servisu ford?

Záleží, na koho natrefíš. Správně by to dělat neměli, ale když pěkně poprosíte a vysvětlíte, jaký je problém, tak by vám pomoct mohli. Jak staré je to auto?

Ještě jsem našla tohle - http://www.zkontrolujsiauto.cz/…orii-vozidla , ale nevím, na kolik je to důveryhodné.
A ještě toto pro informaci - http://www.dtest.cz/…ny-tachometr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel