Co myslíte Atopic?

• Fotoalbum (6)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
274
15.2.25 21:21
@starostlivamaminka píše: Více

Tak to jdu taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
15.2.25 22:42

@starostlivamaminka na té fc strance jde právě dohledat i různé tipy na jídlo. Ale třeba dneska to byla vepr. svíčková a hranolky. Včera losos a těstovinový salát a bezvajecnou testovinou a vegan majolkou. Nebo hodne dušené vepřové s rýži. A taky si peču buchty bez vajec a mleka. Nebo chleba s parkem, šunkou, slaninou. Hodne zeleniny a ovoce. A ujíždím na perničkach z lidlu. Jako je strašně moc možností, ale člověk si opravdu musí promyslet nákup co koupit, ať má co jíst. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24109
16.2.25 08:26

To vypadá takto hrozně na začátku :lol: a fakt to není tak hrozný. Na fb jsou fajn skupiny ABKM, intolerance laktózy, celiakie…tam poradí a jsou tam i inspirace. My v těch dietách jedeme už dlouho fakt to není žádná hrůza.

@Kačka9543 opruzeniny budou k horečce. Děti je měli i když rostli zuby. To se zase zlepší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
16.2.25 09:19
@anavi13 píše: Více

Když jsme byli očkovaný proti hexe, tak jen zvýšená tt, ale teď po těch Pneumokokách to byl průjem, horečka asi tedy i ekzém a opruzeniny :roll: a to nám chtěla píchnout všechno naráz což u mě teda neexistuje, musí to mít nějaký odstup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
16.2.25 09:22

Holky, tak jsem vyzkoušela zinkovku a už musím říct, že je trochu zlepšení. Nechci to nějak zakřiknout, ale vypadá to tak. Uvidíme jak se to bude vyvíjet :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24109
16.2.25 09:47
@Kačka9543 píše: Více

Očkování je zátěž pro tělo. Při horečce je průjem i normální. Děti ho mělo hlavně z těch sirupu. Jako není to klasický průjem. Spíš jen pár řídkých stolic. Pak už je opruzenina raz, dva. Nepoužívej chvíli vlhčené ubrousky, ale vodu a bude to pryč. Ekzém vyřešíte. To bude mít příčinu někde jinde než v očkování. Jen se to po tom zhoršilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
18.2.25 10:43

Kůže je lepší

Tak holky, po 3 dnech mazání Zinkovou mastí, si myslím, že se nám to zlepšilo :srdce: nevím tedy co to je, protože Atopickýmu ekzému dělá dobře promazání :nevim:. Jinak jsem koupila Fenistil a kapeme jelikož to svědí jak čert malou. Bude to asi i tím jak je kůže suchá. Až zmizí úplně červené fleky začnu mazat něčím hydratujícím pro Atopickou kůži.
Všem děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
22.2.25 17:10

Ahojte, vracím se zpět jen pro info. Ekzém se vrátil. Byli jsme na očkování proti Hexe 2 dávka a vrátilo se nám to možná ještě horší :,( ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.25 17:42

Prosím anonym, zdraví. U nás v rodině jsme všichni slabší/silnější atopici, tak syn má bohužel taky předpoklady.. Ekzém může zhoršit i stres - nemyslím jen psychický, ale i zátěž těla při nemoci, menstruaci atd - což očkování taky je (co se dá dělat, no, očkovat se stejně musí). Syn to má horší i v mrazu. Nám u něj odmalička zabraly ovesné koupele (kupované i domácí, povařila a rozmixovala jsem vločky), nekoupat každý den, nepoužívat žádné přípravky, mýdla, oleje atd. A hlavně mazat krémem bez parfemace Biodermou Atoderm, ale fakt poctivě, minimálně 5× denně, nebo na to pamatovat pokaždé při přebalování. Časté promazávání je fakt základ, to mi kladli i u doktora na srdce, ať kůže celkově není suchá. Jakmile ji syn má suchou, za chvilku je ekzém zpátky. Někdo si chválil Excipial, manžel má dobrý AD lotio acut, to má taky myslím složení i pro mimča. A kupodivu na ty ložiska synovi zabral konopný krém Robátko od Cannadermu. Jinak jestli jí to chudinku svědí, nebála bych se těch kapek Fenistilu na noc. Ale za sebe, kdyby se to déle nelepšilo, nebo rozjíždělo víc, kromě dočasných zhoršení třeba takhle po očkování, že bych zašla na kožní, třeba i pro kortikoidy, člověk to samozřejmě moc nechce dávat, ale když by to mělo opravdu zabrat a pak mít klid… No je to nepříjemné trápení :?

• Citovat
  • Upravit
23.2.25 14:36

@Kačka9543 to mě mrzí 😔to je asi tím očkováním 🤔my bysme měli po neděli poprvé očkovat, měli jsme to tak předem domluvené, ale pak se projevil ekzém a byli jsme na kožním, kde nám to nedoporučuli, takže se budu s naší dr. domlouvat na odložení. My jsme teď přes týden fungovali jen s promazavanim zinkovym olejem a polisanem, koupali jsme v ovesné koupeli od Aderma a promazali i masti od stejné značky. Tělíčko se daří držet v rámci možností, ale na obličej asi zase dneska po víc jak 10 dnech použijeme kortikoid.
A povedlo se vám sehnat dřívější termín na kožním?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
23.2.25 16:48
@Anonymní píše: Více

No my jsme objednaný na kožní, ale až za 3 měsíce. Bohužel jsem od 3 kožařů poslouchala, že mají plno a nejbližší termín mi dali na začátek května :( i když to měla a má akutní. A ten Atopický ekzém nezmizel? Doktorka nám říkala že většině miminkům do 2 let zcela zmizí. Ptala se i na zvířata zda nemáme a jestli někdo v rodině měl Atopický ekzém. Což z mé ani partnerovo strany ne. Ach jo tak maličký a takové trápení :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
23.2.25 16:54

Myslím si taky, že očkování to zhorší. Teď 7.3 jdeme zas na očkování další dávku na pneumokoky, tak se strachuju, jak to bude vypadat potom :(. A ty ovesné koupele mají trvat jak dlouho? Tělíčko má Kristýnka taky docela v pohodě, mažu teď Infadolanem ( to nám řekla dětská doktorka),ale na ten obličej mi přijde, že nepomáhá+ jak slintá, tak se to namočí a má to opět rudé a dnes jsem si všimla, že jí to i trochu mokvá. Nepovedlo se nám sehnat. Přemýšlím i že bychom zašli na pohotovost, tam by nás museli vzít. Myslím si, žeje to akutní :nevim: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.2.25 18:25

@Kačka9543
My koupeme 2× týdně a vždy v té ovesné a mažeme 3× denně. Ráno mažeme zinkovym olejem a v poledne a večer mažeme buď tím polisanem nebo tou adermou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
23.2.25 19:08

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
274
27.2.25 18:35

Zdravím,, tak si představte. Nakonec jsme sehnali kožní v Praze. Dokonce jsme mohli přijet už dnes, když to bylo akutní :andel: a je takhle malá. Výsledek je takový, že to je Atopický ekzém + začínající infekce. Dostali jsme ATB mast a kortikoidy z těch úplně nadšená nejsem, ale jestli jí to má pomoc, tak budu jedině ráda.
Mohu se zeptat? Jaké máte vy zkušenosti s kortikoidama? Mám z toho docela obavy :(
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek