Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte děvčata.
Mám dotaz. Malá má už více jak týden rýmu a i kašlala (to je teda lepší) ale té rýmy se nemůžeme zbavit..
Zkoušeli jsme ten libenar (dávají se jako vzorky v tom clinic boxu) ale že by nějak pomohl, to mi nepřijde.
U doktorky jsme dostali nějakou hnědou vodičku (dělanou v lékárně) mám s ní 3× denně vytírat tyčinkou nosík, ale to taky nějak nepomáhá..
Co se dá v lékárně pořídit na takového prcka?Aby to bylo účinné..je mi jí líto, když chrochtá u jídla .. Sám je člověk nešťastnej když má rýmu a to se může vysmrkat, ale jak pomoci tomu prckovi?(jo a odsáváním nic nevyleze)
![]()
Záleží jak to má…jestli myslíš, že je zahleněná, ale hleny nejdou ven, tak bezpečně pomůže Mucosolvan, ten hleny ztekucuje. Já trpěla na sinusitidy, hlavně právě z toho, že jsme nemohla vysmrkat a jak mi ORL doktor nasadil Mucosolvan (nebo Ambroxol, Bromhexin, to je to stejné), lítaly mi sople z nosa, jen jsem se předklonila, abych si zavázala boty
Může to i miminko.
POkud je to spíš, že nemůže dýchat kvůli oteklé sliznici, tak můžeš zkusit Nasivin kapky pro kojence např. nebo jestli se dělá i něco ve spreji (nejsem teď v obraze), tak raději ve spreji a teřba aspoň na noc nebo když cucá mlíko jí šplíchnout (to by se ale nemělo přehánět, spíš jen fakt v nouzi a ne víc jak 3-4 dny).
Doporučuju stříkat Vincentku nebo použít klidně i ten Libenar a snažit se prostě odsávat, pokud ty hleny tam jsou. To poznáš podle poslechu, jak dýchá.
no, právě tu obyč. ale nevytáhneme s ní ani malinko. Někdy během dne je dobrá, ale pak zase pěkně chrochtá…Každopádně děkuji za tip ![]()
Presne tak jsme to taky meli,chrochtal,porad pusinu otevrenou,ale soplik mu netekl,nekdy behem dne se to zlepsilo,ja mu kapala ten Libenar,nebo vytahovala soplik stetickou namocenou v tom Libenaru,taky zvlhcuju vzduch,to nam pomaha.Doktorka nam rekla at si zajdem do lekarny
,mel hodne zadni rymu,nekdy blinkal hleny,nastesti to slo ven,ted jen zvlhcujem vzduch.
Ahoj,tak mi máme rymu uz 3 tydny,je to práve zadní ryma a odsavackou nic nevytahnu(mam na vysavac) chrci to vnem,obcas kasle,kdyz blinka,tak i hleny a i ve stolici ma hleny,takze mu to vzadu steka,ale nosem nic nejde…
no ja vytiram nosik Vincentkou a na noc ted par dnu kapu Nasivin.Me doktorka rekla,ze se toho nijak moc zbavit nejde,ze to prejde samo.Za dobu od porodu mame tu rymu uz po treti ![]()
Tak preju at se toho brzo zbavite!!
tak určitě je dobrá odsávačka na vysavač a nám hodně pomáhá vincentka sprej do nosu junior a nebo sterimar a odsávat většinou tak do týdne někdy o něco dýl je klid ![]()
tak já bych teda jako první koupila odsávačku na vysavač..
to vytáhneš soplů a soplů
![]()
top obyč hadičkouvou nevytáhneš nic a navíc to spíš chytneš taky tu rýmu..
no a my měli libenar a ten nic moc, pak jsme koupili nasivin ale ten se může jen určitou dobu..
ale ted máme sterimar s mědí a je dobrej..
![]()
Nasivin pro kojence, nam teda pomahal. Davala jsem ho hlavne na noc, aby se maly vyspinkal.Vincentka a spol. rymu nejak nevyleci, ani nezmirni, jen zvlhci sliznici,a le od uspaneho nosu nepomuze, teda aspon mam. Ja ted treba stikam malemu kazdy vecre v tomhle obdobi vincentku, jako prevenci.
Kdyz nas malej ma zadni rymu,ani odsavackou na vysavac nic nevytahnu…
no my presne tak, uz mame tu osklivou zadni rymu skoro dva mesice
. Odsavacka na vysavac odsaje neco jen po prichodu z venku nebo z vanicky, pak vydrzime spat tak do tri a cele rano uz se jen kroutime, chrcime a ja jsem uplne bezmocna. Vytirani nosiku kapesnicky, vincentka, Nasivin, nic nepomaha k uplnemu uvolneni. Tohle dlouho nevydrzim. Zvlhcujeme vzduch, i v noci mirne vetrame, tak mozna ze to je zase moc, vim ja? No je to boj, doufam ze aspon s jarem to prejde. Fuuuuuj je to !