Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
rada bych se vas zeptala co davate svym drobeckum na svacinu a v jakym mnozstvi?
Vsude ctu, ze na svacinu se ma davat ovoce, ale ted zadny neni, tak davam neustale banan, banan x jablko, jablko mrkev. Ale davat dopoledne a odpoledne to stejny porad dokola me prijde divny. Jeste k tomu, malej sni klidne 2 banany nebo velkej banan s jablkem. Neni to moc? Do ted jsem se ridila heslem, davat tolik kolik sni, ale prijde me, ze je to uz trosku moc. Jak basti vase deti a hlavne co?
Jinak nas jidelnicek je nasledujici:
7.00 UM - 180 ml
10.30 UM - 180 ml
13.30 obed - maso, ryze, jahly, zelenina.....
17.00 svacina- jak jsem uz uminila
20.00 - kase do UM - 240 ml
Neprekrmuju ho?
Dekuji moc predem za odpoved.
Ahoj, já myslím, že ho nepřekrmuješ, když mu chutná… Můj syn je taky celou zimu na jablkách a občas do toho banán, prostě nic jiného čerstvého není, tak co. Naopak, děti do jednoho roku v podstatě jedí pořád to samé dokola, stejně jejich chutové buňky ještě ty jednotlivé chuti moc nerozeznají, člověk se zbytečně stresuje, že mu dává pořád totéž, ale je to zbytečné. Po ukončeném 8. měsíci můžeš přidat bílý jogurt, tak buď jednu svačinku nahradíš čistým jogurtem a na druhou mu dáš ovoce, anebo můžeš dát ovoce smíchané s jogurtem. Obččas pro změnu chuti můžeš přidat nějakou ovocnou přesnídávku, ale mě to přijde zbytečné-jednak skoro všechny obsahují cukr, je to drahé a nejsou v tom vitamíny. Osobně je používám jen když jsme mimo domov někde na výletě či ve městě.
K.