Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím Vás všechny!
Jsem na tomto fóru nováček. Nedaří se nám otěhotnět. Problém je v tom, že sama bohužel nemenstruuji. Moje první MS přišla po injekci a od té doby HA popř. opět injekce na vyvolání. Proto bych se Vás ráda zeptala. Jelikož jsme s vyšetřeními na začátku, tak co nás v nejbližší době čeká? Jediné, co máme za sebou je spermiogram, který nedopadl vůbec dobře
a vyšetření HSG, kde mi bylo sděleno, že mám vejcovody průchozí. Netuším, kde je problém
. Budu ráda za všechny Vaše odpovědi, rady a názory!
Ahoj pokud jsi na úplném začátku, tak bych si v prvé řadě nechala tělo, ať se zase naučí fungovat normálně a samo. Zkusila bych třeba nějaké bylinky na úpravu cyklu, ale určitě žádné hormony.
A až to tak bude, tak zjistit, zda ovuluješ a pokusit se otěhotnět „normálně“. Jako např. ovulační testy, nebo měření bazální teploty.
Pokud nic z toho nepůjde, tak až potom CAR.
Ale zatím jsi na začátku, takže teď fakt jen nechat tělo, ať se srovná.
Děkuji za radu! Bylinky určitě zkusím. Četla jsem něco o kontryhelu, meduňce a pelyňku. Snad to pomůže a moje tělo bude normálně fungovat. Hormonům se také bráním, ale když nebude zbytí ![]()
o cvičení jsem tu četla v diskuzi, ale jen tak, že jsem to zaregistrovala. Můžu poprosit nějaký odkázek na ní? Děkuji!
http://www.zenska-neplodnost.cz/home
Tady máš odkaz na kapky, které prý taky hodně pomáhají. Jinak je dobrý jak píšeš kontryhel.
Na Mojžíšovou bohužel žádné stránky neznám, ale na netu určo něco najdeš sama ![]()
no tu Mojzisovou ja si nasla na netu a cvicila dle toho, ale pak jsem zjistila, ze to nebylo primo to prave cviceni…
nejlepsi je navstevovat primo kurzy nebo aspon 2-3× to cvicit s nakym fyzioterapeutem..ja ziju v zahranici,tady to bohuzel neni zname..ale pri minule navsteve v CR jsem byla 2× u fyzioterapeuta a pak jsem si jeste koupila DVD a cvicim to kazdy den…tam je dulezita ta pravidelnost a spravnost…
něco jsem na netu už našla : http://www.sexuologie-brno.cz/…_cviceni.pdf. ale tady je právě ta otázka, jestli to člověk dělá dobře, což asi na 90% si myslím, že ne. Zas na druhou stranu. Když se budu takto „protahovat“ denně, tak si nemyslím, že by to bylo na škodu. I když to nebude zcela správně. Určitě začít chodit k fyzioterapeutovi je namístě!
Ono půlku úspěchu Mojžíšové dělá cvičení (správně prováděné, chybami člověk škody napáchat může) a druhou mobilizace zkušené fyzioterapeutky, jedno bez druhého nemá moc význam. Seznam fyzioterapeutů např. tady:
http://www.volny.cz/…s/seznam.htm
Jinak záleží na tom, jak moc špatný ten spermiogram je, jestli opravdu hodně a snažíte už se dlouhou dobu, s odborníky bych to určitě řešila, stejně jako tu ovulaci. Pokud jsi po vysazení HA méně než rok, srovnat se to ještě může.
HA neberu teď v září 2 roky. Za celý svůj život (24) jsem to dostala sama od sebe 3×. Což i považuji za zázrak, že vůbec. Právě, že se snažíme přes rok a stále nic, tak jsme to začali s DR. řešit. zatím jen takto, jak jsem psala výše. Na HSG jsem byla včera, takže za 14 dní po návštěvě DR. počkám, co mi řekne za další postup. Vyšetření spermatu jsme dělali u kožní, tak si i říkám, jestli to mělo ten správný efekt. moc toho ennapsala jen, že fertilita je nízká
a že se jich hýbe 8 (nevím jednotku nenapsala)!!ale jestli to je vážně z tolika milionu pouhých 8 ks, tak se obávám, že mimi nepřijde asi nikdy ![]()
Zasla bych do caru a nechala se poradne vysetrit oba dva. Treba to spermio nebude tak katastrofalni a treba tu ovulaci bude stacit jenom trochu popichnout, ale je lepsi mit v tom jasno. Bylinky jsou krasna vec, ale pokud cely zivot prirozene nemenstruujes, chtela bych znat pricinu, muze to byt prkotina a muze to byt neco, co bez doktoru nevyresite ![]()
máš pravdu, přeci jenom to jsou doktoři, co mají léta praxe a zkušeností. Mnohým holkám a ženám pomohli. naděje umírá poslední (i když tuhle frázi nemám ráda, tak si jí přesto často opakuji). Jednou se to zkrátka musí povést! Děkuji za povzbuzení!
lamara píše:
něco jsem na netu už našla : http://www.sexuologie-brno.cz/…_cviceni.pdf. ale tady je právě ta otázka, jestli to člověk dělá dobře, což asi na 90% si myslím, že ne. Zas na druhou stranu. Když se budu takto „protahovat“ denně, tak si nemyslím, že by to bylo na škodu. I když to nebude zcela správně. Určitě začít chodit k fyzioterapeutovi je namístě!
to jsou presne ty cviky, ktere jsem cvicila ze zacatku a to neni to prave orechove…jednak jsem je cvicila spatne a za dalsi…prave cviky Mojzisove zahrnuji 10 cviku a je tam strasne dulezite to poradi a pak dva doplnujici..
jinak urcite cviky Mojzisove neublizi, ba naopak muzou pomoct, dokonce se doporucuji i u IVF…nejlepsi samozrejme je chodit zaroven k fyzioterapeutovi a kombinovat to s mobilizaci…ale ja tuhle moznost bohuzel nemam. A urcite to nenahradi navstevu u dr.
lamara, ty zavery toho spermiogramu mi prijdou hodne zvlastni…manzel byl taky na spermiogramu a zahranovalo to vysledky na celou A4…urcite bych Ti taky poradila jit do CAR, kdyz se snazite pres rok…s klasickymi jak rikam „obvodakovyma gyndarama“ ja moc dobrou zkusenost nemam, v CARU Te budou hezky sledovat a budes vedet,ze to nekam smeruje ![]()