Co (ne)napsat do životopisu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4341
17.6.14 12:54

@cila Odbornost personalisty - předpokládala bych, že ve firmách je to člověk na svém místě. Ovšem při setkání s personalisty některých pracovních agentur jsem silně pochybovala, že ten člověk věděl, o čem je řeč. ( Jen můj osobní poznatek z x pohovorů přes personální agenturu. )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
17.6.14 13:14

@Reaskiller
Neříkám, že na tom nezáleží, ale lidí s podobným CV je XX. Proto je třeba se odlišit. Jsou věci, které do CV nenacpeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
17.6.14 13:14
@valkil píše:
Tak já mám normální civilní fotku jen obličeje, právě proto, že moc lidí to neposílá, tak abych byla něčím zapamatovatelná. Taky mám životopis na jednu A4, podrobněji rozepsanou mám jen poslední pozici + motivační dopis, který je na 1/2 stránky.
Ale stejně nic. Takových, co chtěj do administrativy do kanclu je okolo stoky na jedno místo :( (Praha)Ale je fakt, že jednou chtěli do call centra fotku, to mě pobavilo :)
U recepčních zas foto celé postavy :roll:

V naší oblasti sice není tolik uchazečů na jedno pracovní místo, ale pracovních míst je velmi málo, takže v konečném důsledku je šance na uplatnění také malá. Dobré je poptat se i v rodině a u známých, říci jim na jaké pozici by jste chtěla pracovat. Hodně totiž dělají i osobní reference. Někdy chybí praxe, ale pokud máte odpovídající vzdělání a např. profesně zaměřené kurzy, průběžné jazykové vzdělávání, brigády, stáže - to vše může hovořit ve váš prospěch. Případně zajít se životopisem osobně a setkat se s personalistou s předstihem - ne vždy to jde, především u velkých firem, ale u těch menších je šance slušná, že svým zájmem upoutáte pozornost. Navíc tam budete již víckrát, tedy budete „ta známější tvář“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
17.6.14 13:17

@zvidavajanca Da sa to :) fakt.. aj ja som si myslela, ze to nejde ale pohoda.. dokonca som tam zmienila aj kde som za poslednu dobu cestovala a kde som v zahranici pracovala :) presla som si par pozici na nete..kto ako inzeruje a obslehla napady a pospojovala som do mojho CVcka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
17.6.14 13:34

A co zkusit nějakou rekvalifikaci? Možná je zrovna na těch místech kam píšeš nával? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
4.11.15 08:31

Ahoj, oživuji diskuzi s dotazem, prosím:
Píše se do životopisu i mateřská dovolená? Ukončila jsem totiž zaměstnání hned po mateřské a nevím tedy jak to do životopisu napsat. Během šesti let co jsem byla na mateřské jsem byla pořád „zaměstnaná“ v jedné firmě a ukončila jsem pracovní poměr hned po mateřské. Děkuji moc za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
4.11.15 08:34

@SarkaNovo
Je to sprostý, protože žádné zkušenosti ti to nepřidalo :nevim: Nicméně zbavíš se tak 6 let, které nebudeš mít prázdné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
4.11.15 08:38

@SarkaNovo Trval ti pracovni pomer? Trval. Kdybys byla pul roku na nemocenske, psala bys to tam? Nepsala. Pokud chces zahnat spatny pocit, napis to do motivacniho dopisu, do zivotopisu materska ani rodicovska nepatri. V kazdem pripade personalista na pohovoru tvoji nepritomnost na pracovisti odhali jednou az dvema otazkami bez toho, aniz by se ptal na to, co se ptat nesmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3701
4.11.15 14:01
@Cuddy píše:
@SarkaNovo Trval ti pracovni pomer? Trval. Kdybys byla pul roku na nemocenske, psala bys to tam? Nepsala. Pokud chces zahnat spatny pocit, napis to do motivacniho dopisu, do zivotopisu materska ani rodicovska nepatri. V kazdem pripade personalista na pohovoru tvoji nepritomnost na pracovisti odhali jednou az dvema otazkami bez toho, aniz by se ptal na to, co se ptat nesmi.

Aha, děkuji. Napíšu to tedy do dopisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.20 11:13

Kolik kurzů a certifikátů uvádíte do svého CV? A jen kurzy, které se hodí přímo pro danou pozici o kterou žádáte nebo všechny které máte?
prosím anonymně, nemusí vědět, že jsem se rozhodla měnit práci

• Citovat
  • Upravit
2349
14.12.20 11:22
@Anonymní píše:
Kolik kurzů a certifikátů uvádíte do svého CV? A jen kurzy, které se hodí přímo pro danou pozici o kterou žádáte nebo všechny které máte?
prosím anonymně, nemusí vědět, že jsem se rozhodla měnit práci

Hele, vtipný, jsem zrovna nezávisle založila diskusi na stejný téma (jenom, aby tu nedošlo k mýlce, jsme dvě odlišný uživatelky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.20 11:43
@Pruhovaný_mýval píše:
Hele, vtipný, jsem zrovna nezávisle založila diskusi na stejný téma (jenom, aby tu nedošlo k mýlce, jsme dvě odlišný uživatelky)

Promiň, toho jsem si vůbec nevšimla. Kolik kurzů uvádíš máš ty?

• Citovat
  • Upravit
2349
14.12.20 12:14
@Anonymní píše:
Promiň, toho jsem si vůbec nevšimla. Kolik kurzů uvádíš máš ty?

Vůbec se neomlouvej, založily jsme to zcela nezávisle. Mám jich tam 6, ale asi budu trochu redukovat :zed: myslím, že 4 by měly stačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
14.12.20 12:18
@Anonymní píše:
prosím anonymně, nemusí vědět, že jsem se rozhodla měnit práci

jen ty, které s prací alespoň nějak souvisejí, anebo by mohly jinak poukázat na to, že uchazeč danou pozici zvládne.

Běžně jsem se setkávala s tím, že lidi do CV na administrativní pozici psali různé barmanské a baristické kurzy (ne, nejadnalo se o pozici sekretářky, kde by mohla oslnit budoucího šéfa svým přehledem o kávě :lol: ), kurz vázání květin, certifikát lyžařského instruktora…apod. :nevim:

Pak asi jinou kapitolou budou zkušenostmi nabušení borci, kteří mají sice kurzy relevantní, ale mají jich už třicet…tak by to asi vypadalo taky dost divně, vybrala bych nejpodstatnějších cca 5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.21 10:57

Životopis - jak neodradit zaměstnavatele hned ze startu?

Krásný den všem!
Jsem na mateřské s druhým dítětem a začínám si hledat práci. Nicméně moje situace není asi úplně standardní a netuším, jak to vše formulovat do CV tak, abych si úplně neodepsala všechny šance. :cert:

Stručně:
Vystudovala jsem fyziku na VŠ. Následně jsem tohotéž roku začala pracovat (v oboru) a k tomu studovat doktorát. Do roka jsem ovšem otěhotněla a nastoupila na rodičák. Poté jsem studium přerušila a následně neúspěšně ukončila (nebyly rodinné podmínky ke studiu). Smlouvu v práci jsem měla na dobu určitou a po mateřské mě znova nevzali. Nepracovala jsem tam ani rok.

Po mateřské jsem pracovala všelijak - jako uklízečka, pomocná síla, skladnice…necelé 2 roky (vše brigádně). U toho jsem si dodělala pedagogické vzdělání. Pak jsem sehnala práci jako asistentka pedagoga, ale brzy po nástupu jsem (po dlouhém snažení) znova otěhotněla a šla rovnou na rizikové, takže jsem vlastně pracovala jako AP pouze 4 měsíce.

Teď budou mladšímu dítěti 2 roky a já jsem v rozvodovém řízení. Jsme v neúnostné finanční situaci, proto si potřebuji najít práci dřív, než jsem plánovala. Novou práci hledám od cca ledna, do té doby se musím dát zdravotně dohromady a sehnat školku pro mladší dítě a zajistit další organizační věci…

Teď sedím nad CV a přemýšlím:
Jak a zda uvést díru v podobě brigád na nekvalifikovaných pozicích?
Uvádět neúspěšný pokus o doktorské studium?
Uvádět nějaké koníčky, když momentálně žádné nemám? Opravdu žádné, nemám ani televizi :D Popř. uvést jako koníček jen rodinu, děti, vaření, domácnost…? To je asi hloupost, že? Nebo napsat koníčky, které jsem měla dřív, ale už na ně dlouho není vůbec čas, peníze. Věnovala jsem se jim naposledy před prvním dítětem.
Uvádět rodinný stav? Případně co pak na pohovoru říct? Neodrovná mě pravda?

Zkouším jak pozice ve školství, tak v původním oboru. Upřímně - nejdůležitější jsou pro mě finance a jistá flexibilita v pracovní době, abych mohla zajišťovat kompletně vodění i vyzvedávání dětí ze školy a školky a zároveň pokryla výdaje na soukromou školku (do státní v okolí mi takto malé dítě nevezmou), bydlení, dopravu, jídlo…
Jako uklízečka sotva pokryju výdaje za soukromou školku…Hlídání ze stran rodiny nemám.

Máte prosím nějaké tipy, jak se s tím poprat?
:kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat