Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Davam tenke teplacky a tricko s dlouhym.Ale treba dnes tilko a kratasy, na slunicku byl fakt hic a ani ten vetrik tomu moc nepomohl ![]()
@Miisiii při dnešním počasí, kdy ten vítr byl teplý, jsem nedávala nic navíc, jen jsem dala takovou čepičku, aby byla tenká, plátěná, ale přes uši. Horší je to, když je vedro, ale fouká studený vírt, to nevím ani, co mám obléct sobě.
Ahoj, tak to řešíme už dlouho. U nás fouka fakt denně. Mám rok a půl klucinu. A v tom teple mu dávat pořád vesty, který jsou kolem krku je na nic. A čepice je taky tepla…sice přes usi
. A klobouček to moc nezachrání. Někdy ani nejdem ven…
A cemu presne ma vadit ten vitr, pokud je vedro??
Aby dite „neofouklo“?
U prtat do rokabych dala tenouckou bavlnenou capku pres usi a jinak bych to neresila.
@unuděná mě napadá leda zánět středního ucha, proto dávám tu čepku přes uši, jinak jsem z teplého větru žádnou újmu nikdy nepozorovala.
@oktyna píše:
Ahoj, tak to řešíme už dlouho. U nás fouka fakt denně. Mám rok a půl klucinu. A v tom teple mu dávat pořád vesty, který jsou kolem krku je na nic. A čepice je taky tepla…sice přes usi. A klobouček to moc nezachrání. Někdy ani nejdem ven…
To jako nejdes ven s rok a pul starym capartem, protoze venku fouka?! ![]()
To jako nejdu s,,capartem,,
.To že to třeba řešíme může být tím, že trpí na ty záněty…
@oktyna píše:
Ahoj, tak to řešíme už dlouho. U nás fouka fakt denně. Mám rok a půl klucinu. A v tom teple mu dávat pořád vesty, který jsou kolem krku je na nic. A čepice je taky tepla…sice přes usi. A klobouček to moc nezachrání. Někdy ani nejdem ven…
![]()
Oblíkat dítě stejně jako sebe - + tu čepku přes ouška pokud mu to vadí. Jak by bylo tobě v tom vedru s vestou?
@oktyna Fy Rockino dělá čepice letní přes ouška pro takhle malé děti, také máme.
Jasne, že jo. Vestu nemyslim tu vyloženě teplou ale sustakovou. No jo holt jsem prvnicka, tak se ptam ![]()
@Miisiii když je teplo, nedávám nic.. i ten vítr je teplý, dítku neublíží.
Pokud je vítr teplý, tak nedávám nic. Dítě norálně v kťasech a body s krátkým. Na hlavě klobouček nebo kšiltovka, uši neřeším. Pokud fouká studeněji, tak volné lehké kalhoty, které se dají v příadě potřeby vyhrnout a přes body s krátkým buď nějakou „šusťkovou bundičku“ nebo lehké bavlněné tričko s dlouhým rukávem a průběžně svlíkám, oblíkám, vyhrnuju.
Nicméně po uplulém víkendu mám pocit, že jsem asi maka magor, neb moje děti byly jen v krátkém rukávu a kraťasech, ale 80 % dětí chodilo v dlouhých klhotách, dlouhých rukávech a batolata na kočátře k tomu měli kolikrát jako bonus ještě nohy zabalené do jarního fusaku nebo deky. A to včera bylo před polednem na přímém slunci fakt docela hnusně, ale potkávala jsem kočárky utemované nánožníkem.