Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Pokud je vítr teplý, tak nedávám nic. Dítě norálně v kťasech a body s krátkým. Na hlavě klobouček nebo kšiltovka, uši neřeším. Pokud fouká studeněji, tak volné lehké kalhoty, které se dají v příadě potřeby vyhrnout a přes body s krátkým buď nějakou „šusťkovou bundičku“ nebo lehké bavlněné tričko s dlouhým rukávem a průběžně svlíkám, oblíkám, vyhrnuju.
Nicméně po uplulém víkendu mám pocit, že jsem asi maka magor, neb moje děti byly jen v krátkém rukávu a kraťasech, ale 80 % dětí chodilo v dlouhých klhotách, dlouhých rukávech a batolata na kočátře k tomu měli kolikrát jako bonus ještě nohy zabalené do jarního fusaku nebo deky. A to včera bylo před polednem na přímém slunci fakt docela hnusně, ale potkávala jsem kočárky utemované nánožníkem.
@Svistice Jojo,taky jsem nestacila zirat.Moje deti behaly temer nahate po zahrade (vcetne te nejmensi),strikaly po sobe vodou a stejnak byly uhrate.
@unuděná Ta já je zas úplně nahaté nechávám, nerada, neb jsme blbé fototypy, takže to tričko přes ramena prostě mají, abych je nemuse zbytečně patlat furt krémama od hlavy až k patě. Ale ty deky/fusaky a dlouhé tepláky jsem fakt nepobírala. Je fakt, že maminky těch dětí měly dost často dlouhé džíny -já bych v nich včera zhebla a skončila s úpalem.
@Svistice @unuděná : holky, konečně někdo, kdo má stejný názor.
Kluk lítal po zahradě jen v bodyčku a „zaléval“ kytičky. Čímž se zlil akorát sám.
Ale co jsem potkala venku za nabalené děti. Od mimin po nějaké 3-4 leté. Jako by venku bylo tak o 15-20°C míň. ![]()
@Svistice píše:
Pokud je vítr teplý, tak nedávám nic. Dítě norálně v kťasech a body s krátkým. Na hlavě klobouček nebo kšiltovka, uši neřeším. Pokud fouká studeněji, tak volné lehké kalhoty, které se dají v příadě potřeby vyhrnout a přes body s krátkým buď nějakou „šusťkovou bundičku“ nebo lehké bavlněné tričko s dlouhým rukávem a průběžně svlíkám, oblíkám, vyhrnuju.Nicméně po uplulém víkendu mám pocit, že jsem asi maka magor, neb moje děti byly jen v krátkém rukávu a kraťasech, ale 80 % dětí chodilo v dlouhých klhotách, dlouhých rukávech a batolata na kočátře k tomu měli kolikrát jako bonus ještě nohy zabalené do jarního fusaku nebo deky. A to včera bylo před polednem na přímém slunci fakt docela hnusně, ale potkávala jsem kočárky utemované nánožníkem.
no tepláky a triko s dlouhým rukávem bych ještě pochopila, ale v sobotu v poledne, kdy jsme byly všichni venku v krátkým triku a bylo mi vedro, jsem potkala asi tříletou holčičku v mikině - ale ne obyč, ale v takové té tlusté chlupatce
a vedle ní matka v tílku ![]()
O víkendu měli děti na sobě dlouhé kalhoty a ričko. Odpoledne s krátkým rukávem k večeru nebo při větším větru s dlouhým rukávem. Zvládli by to i míň oblečení, ale bojím se havně o menší, i při malém nachlazení jí začíná trápit astma.