Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
včera jsme se s manželem dohadovali jestli je pití štávy zdravé?
Pijeme Jupí která si myslím že je nejzdravější. Co pijete vy a co vaše děti?
Díky za názory
Ahojky.
No to jste měli s manžou dobrý téma, co?
![]()
No mi taky kupujeme Jupí - jak kdy, ale nejlepší a nejzdravější je přímo doma dělaná. Ještě že mám mámu, která ná s zásobí.
![]()
Ahoj, my taky pijeme Jupí. teda já spíš vodu:-) Ale zbytek rodinky šťávičku. Taky myslím, že je to jedna z nejlepších šťáv na trhu.
Asi je důležitý přečíst si složení, co vlastně pijete. My vodu nebo čaje.
My pijeme stavy JO, jsou chutove skvele a bez chemie. A je jich velky vyber, ale jsou celkem drahe (na stavu). Kolem 80 kc za o,75 L.
bubina
Taky pijeme YO, už pro tu chuť, s jupí se nedají srovnat… Ale cena je teda darda ![]()
A k tomu vařím jablečnou a bezinkovou šťávu a budu i jinou, až bude na zahradě i jiné ovoce… A v zimě máme čaje s medem.
L.
Já a malý pijeme vodu (jsem na něho zvědavá v zimě, čaje moc nemusí a ředěné džusíky taky ne) a zbytek rodiny má slazené limonády.
My teda taky pijeme Jupí nebo Yo, holky mi vodu vůbec nechtějí a černý čaj nemůžou kvůli zácpě. M.
A nemáte někdo nějaký dobrý recept na domácí štávu?
A ne moc složitou pro začátečníka ![]()
Lesi, hoď sem prosím recept na tu jablečnou šťávu, máme přebytky a mošt jim moc nejede… díky moc Majka.
Na litr jablečného moštu bez pěny (z odšťavňovače šťávu ještě cedím přes plínu) dám kilo a půl cukru a podle chuti kyseliny citrónové (od jedné lžíce klidně po celý sáček). Směs přivedu k varu (promíchávám) a hned plním do láhví právě po YO, zavíčkuji a položím aby se víčko chytlo.
Z litru mám tuším tři nebo čtyři láhve - doba přípravy tak dvacet minut? Prostě než se začne vařit takové množství směsi.
Je fakt dobrá a je výborná i do dětského bylinného čaje.
Podobně jsem dělala i bezinkovou (letos prvně) - 20 květů (cca 300g) na dva litry vody, nechat přes noc odstát v okyselené vodě. Pak jsem to přecedila, vymačkala a svařila s cukrem a podle chuti dokyselila (potřebovala víc kyseliny než ta jablečná)… Výborná a naprosto srovnatelná s YO - jen jsem ji teda měla o něco kyselejší, víc nám chutnala…
L.
Krome YO jeste pijeme citronovou stavu, teda moje 3 leta dcera pije jen citron s vodou. Kupujeme stavu z cerstve vymackanych citronu bez konzervantu, dcera to miluje a pije to dokonce i primo z lahve.
Bubina
Tak já piju čaj nebo neperlivou vodu a Terezka kojeneckou vodu. Čaj jsem ji zkusila dát jednou a otřásla se odporem.
Kdybych dávala šťávu, tak bych ji hooodně naředila.
Přišel mi mailem test dětských nápojů, jestli někdo chcete poslat, napište e-mail.