Maizena x pudink

255
3.9.08 11:44

Maizena x pudink

Zdravím všechny kuchařinky,
můžete mi prosím poradit? Je maizena rovnocenná náhrada pudinku (pokud jde o vlastnosti při vaření)? Osobně bych řekla, že ano, protože obojí je vlastně škrob. Ale raději bych znala i osobní zkušenosti.
Chtěla bych vyrobit ovocný dortík (klasika - svařená jablíčka s pudinkem + piškoty) i pro naší desetiměsíční Týnu (chudák, vždycky tak žalostně kouká, když ho s manžou jíme), ale pudinku bych se zatím ráda vyhnula.
Bude dortík držet tvar? UM byste přidávaly před svařením maizeny nebo po uvaření? Ptám se jak trubka, přestože nejsem úplně nanicovatá kuchařka… jen ta dětská jídla mi zatím moc nejdou. :oops:
Děkuji. :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

435
3.9.08 11:58

Já jsem dělala pudink ale ten z DM - alnatura a myslím, že uvnitř je obsažená tuším taky Maizena (nejsem si jistá), ale myslím že protože je to v Bio kvalitě, tak by v tom nemělo být nic špatného, zkus to zkouknout. S maizenou jako takovou zkušenosti nemám. Já jsem do tohohle „pudinku“ přidala sušené mlíčko až po uvaření, když to začalo chladnout a povedlo se. Tak ať se povede. M.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
926
3.9.08 12:41

A co je na normálním pudingu tak špatného, aby ho malá nemohla jednou za čas dostat? A Maizena má být zdravější varianta?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
208
3.9.08 12:44

Já koupila Gustin = kukuřičný škrob od Dr. Oetkera, klasický puding je to samé + barvivo. Někdy z něj dělám večerní kaši.
Maizenu jsem nikde nesehnala, co je ve složení?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.9.08 13:06

Maizena je totéž co pudink, akorát bez barviva. Takže to funguje úplně stejně, jako při použití pudinku. Mám vyzkoušeno. Katka

  • Nahlásit
  • Citovat
255
3.9.08 13:10

Evikk - nevím, jestli to má být zdravější varianta. Jen mi přijde zbytečné používat ochucovaný pudink, když by stejnou službu („zrosolovatění“ dortíku) udělal čistý kukuřičný škrob. A to je to, na co se ptám… Jestli aroma a asi i barvivo přidané do pudinku nemá nějaký výraznější vliv na vlastnosti při vaření. Pokud ne, pak by skutečně mezi pudinkem a maizenou kromě chuti nebyl žádný rozdíl. :-) Trochu mě mate to, že jsem v nějaké kuchařce četla, že „pudink“ uvařený z maizeny má tendenci se roztékat… tak já nevím. Jsem z toho zmatená jak lesní včela… :-)
Eillee - řekla bych, že Gustin je jen obchodní název; maizena je kuchařské označení kukuřičného škrobu.

Každopádně díky za názory. :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
94
3.9.08 17:04

Ahoj,

gustin=maizena=kukuřičný škrob :wink: K prvním narozeninám jsem malé dělala také dortík z rozvařených jablíček, do kterých jsem přidala trochu gustinu. Tvar držel pěkně a neroztékal se. Jen já jsem do něj nepřidávala UM, pouze jsem do té šťávy s jablky dala ten gustin.. Do klasické dortové formy jsem na dno dala piškoty a pak už jsem to jen zalila jablíčkovou směsí. Záleží jaká máš jablka, ale určitě bych to trochu osladila a můžeš přidat i trošinku skořice. Jinak si myslím, že aroma a barva určitě vliv roztékaní či neroztékání pudinku nemá…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama