Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, prosím o radu, chtěli bychom grilovat na oslavu narozenin, krkovici nebo libový bůček. Máte nějaký fakt dobrý recept na marinádu? Znám jen grilovací koření a naložené v oleji. Chtěla bych změnu. Díky všem
já dávám buď provensálské koření, olej
nebo
kečup, grilovací koření, worchestrovku, sojovku, oregano podle chuti
nebo
kupuju už ty marinády připravené v pytlíku - pivní s cibulkou, rajčatová atd, ty jsou taky moc dobré, hlavně na paličky:-)
Super jsou hotové od Avokáda tomatová, pikantní medová obě jsou lehce pálivé. Vždycky jsem si nakládala maso do svého - olej, sojovka, provensálské a pak grilovací či steakové, které bylo doma, ale s hotovýma není práce, jen naklepat a potřít, nemusí to nechat moc dlouho marinovat, stačí 2 hodiny, ale taky jsem jednou grilovala hned a bylo to dobré. Bála jsem se, že to bude dost suché, protože grilujeme na táccích a ze začátku se to připíkalo, ale bylo to dobré a maso šťavnaté.
ahoj, já ráda používám koření „zlaté kuře“ + trochu grilovacího + plnotučná hořčice + olej … obměny podle nálady
lze přidat klidně i pivo ![]()
Ahoj, já vždy kouknu, co doma máme a naposledy se mi osvědčila tato: olej, grilovací koření, koření gyros, kari koření, trochu chilli a rozmačkaný česnek. Nejlépe nechat naložené v lednici přes noc. Potírali jsme tím pak i cuketu a byla výborná.
Tak já mám v poslední době v oblibě jogurtovou (jogurt, česnek, koření) a medovou (med, hořčice, trochu koření, sojovka, česnek). Obě fakt výborné, pokaždé je dělám od oka a dávám trochu jiné koření a vždy byly moc dobré, ale hrozně zmažou rošt.
Halka
Ahoj holky, my jsme letos dělali doma mega gril párty a na kuře jsem použila koření na Paellu a na vepřové maso koření Gril Mexiko. Zákrad je maso okořenit a pak pokapat trochou oleje a skládat na sebe do misky. Já z profesionálního hlediska doporučuji stránky www.gurmeko.cz , kde nakoupíte nejen směsi koření, ale i jednodruhové koření za super ceny… Pro milovníky ryb tam mají naprosto geniální zelené koření na ryby. To je naprostá pecka!!!!
Ahoj holky,dnes večer budem grilovat kuřecí křídla.Mám jednu jedinou marinádu ale chtěla bych zkusit něco nového nemáte nějaké receptíky?
ahojky! Já dělám jednoduchou ale výýýbornou:
Naložím je s gril. kořením, osolený, v troše oleje a přidám kečup a hodně namačkanýho česneku! udělá to super krustu a jsou výborný. Pokud máte rádi pálivý, dát tam ještě chilli. ![]()
Dice píše:
ahojky! Já dělám jednoduchou ale výýýbornou:
Naložím je s gril. kořením, osolený, v troše oleje a přidám kečup a hodně namačkanýho česneku! udělá to super krustu a jsou výborný. Pokud máte rádi pálivý, dát tam ještě chilli.
díky už mám opsáno ![]()
Holky, prosím, poradíte marinádu na kuřecí stehenní řízky na gril?? nic kupovanýho, nikam už se nedostanu, ale něco domácího.. díííky!!! ![]()
Do oleje rozmíchat trochu kečupu, česnek, sojovou omáčku a koření. ![]()
Záleží, kdo to bude jíst. Jestli jen dospělí a nebo i děti.
Pepř, bylinky (tymián, rozmarýn, bazalka, oregáno…)
Smíchat olej, med a česnek - výborné, udělá zlatavou křupavou kůžičku, chutná i dětem; manželovi tam přidávám ještě mleté chili