Grilování - marinády

483
26.8.08 13:16

grilování - marinády

Ahoj holky, prosím o radu, chtěli bychom grilovat na oslavu narozenin, krkovici nebo libový bůček. Máte nějaký fakt dobrý recept na marinádu? Znám jen grilovací koření a naložené v oleji. Chtěla bych změnu. Díky všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
435
26.8.08 13:27

já dávám buď provensálské koření, olej

nebo

kečup, grilovací koření, worchestrovku, sojovku, oregano podle chuti

nebo

kupuju už ty marinády připravené v pytlíku - pivní s cibulkou, rajčatová atd, ty jsou taky moc dobré, hlavně na paličky:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
26.8.08 13:33

Super jsou hotové od Avokáda tomatová, pikantní medová obě jsou lehce pálivé. Vždycky jsem si nakládala maso do svého - olej, sojovka, provensálské a pak grilovací či steakové, které bylo doma, ale s hotovýma není práce, jen naklepat a potřít, nemusí to nechat moc dlouho marinovat, stačí 2 hodiny, ale taky jsem jednou grilovala hned a bylo to dobré. Bála jsem se, že to bude dost suché, protože grilujeme na táccích a ze začátku se to připíkalo, ale bylo to dobré a maso šťavnaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3284
26.8.08 13:35

ahoj, já ráda používám koření „zlaté kuře“ + trochu grilovacího + plnotučná hořčice + olej … obměny podle nálady :wink: lze přidat klidně i pivo 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Abi
26.8.08 13:40

Ahoj, já vždy kouknu, co doma máme a naposledy se mi osvědčila tato: olej, grilovací koření, koření gyros, kari koření, trochu chilli a rozmačkaný česnek. Nejlépe nechat naložené v lednici přes noc. Potírali jsme tím pak i cuketu a byla výborná.

• Citovat
  • Upravit
1762
31.8.08 15:05

Tak já mám v poslední době v oblibě jogurtovou (jogurt, česnek, koření) a medovou (med, hořčice, trochu koření, sojovka, česnek). Obě fakt výborné, pokaždé je dělám od oka a dávám trochu jiné koření a vždy byly moc dobré, ale hrozně zmažou rošt.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129
1.9.08 10:08

Ahoj holky, my jsme letos dělali doma mega gril párty a na kuře jsem použila koření na Paellu a na vepřové maso koření Gril Mexiko. Zákrad je maso okořenit a pak pokapat trochou oleje a skládat na sebe do misky. Já z profesionálního hlediska doporučuji stránky www.gurmeko.cz , kde nakoupíte nejen směsi koření, ale i jednodruhové koření za super ceny… Pro milovníky ryb tam mají naprosto geniální zelené koření na ryby. To je naprostá pecka!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
17.6.11 11:08

Ahoj holky,dnes večer budem grilovat kuřecí křídla.Mám jednu jedinou marinádu ale chtěla bych zkusit něco nového nemáte nějaké receptíky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
17.6.11 11:35

ahojky! Já dělám jednoduchou ale výýýbornou:
Naložím je s gril. kořením, osolený, v troše oleje a přidám kečup a hodně namačkanýho česneku! udělá to super krustu a jsou výborný. Pokud máte rádi pálivý, dát tam ještě chilli. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
17.6.11 11:43
Dice píše:
ahojky! Já dělám jednoduchou ale výýýbornou:
Naložím je s gril. kořením, osolený, v troše oleje a přidám kečup a hodně namačkanýho česneku! udělá to super krustu a jsou výborný. Pokud máte rádi pálivý, dát tam ještě chilli. :wink:

díky už mám opsáno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.7.15 10:50

Holky, prosím, poradíte marinádu na kuřecí stehenní řízky na gril?? nic kupovanýho, nikam už se nedostanu, ale něco domácího.. díííky!!! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
13.7.15 11:00

Do oleje rozmíchat trochu kečupu, česnek, sojovou omáčku a koření. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
13.7.15 11:03

@malinika a jaký koření? :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
13.7.15 11:25

Záleží, kdo to bude jíst. Jestli jen dospělí a nebo i děti. ;) Pepř, bylinky (tymián, rozmarýn, bazalka, oregáno…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
13.7.15 11:43

Smíchat olej, med a česnek - výborné, udělá zlatavou křupavou kůžičku, chutná i dětem; manželovi tam přidávám ještě mleté chili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí