Pečené koleno - prosím poraďte

234
6.8.08 21:04

pečené koleno - prosím poraďte

Ahoj kuchařinky, potřebovala bych poradit jak připravit vepřové koleno.Manžel ho v hospodě miluje, chtěla bych ho zkusit upéct doma,ale bojim se že se mi neudělá ta křupavá kůže

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

2011
6.8.08 21:10

Ahoj, tak já když dělám koleno, tak ho nejdřív ovařím, cca 30 min, pak osolím, okmínuju, popřípadě potřu hořčicí. Do pekáče dám vodu, cibuli a česnek a peču

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
330
6.8.08 21:19

Ahojky, tak moje rada je: koleno uvařit v papiňáku s kořením a nasolené (obdobně jako když děláš polévku: pepř, nové koření, bobkový list, cibuli, česnek)- vaříš cca 40-60minut, dle velikosti kolena.
Pak ho normálně podélně nařízneš nejlépe až ke kosti nebo rovnou vykostíš a namarináduješ a dáš péct - peče se už jen asi 20-30 minut - než se ti vytvoří ta pravá vypečená kůžička. Co se týče marinády tak já míchám grilovací koření, sůl, hooodně česneku a trošku krémské hořčice. V podstatě nepodlévám, jen pekáč vymažu a dám tam jen deci vody.

Výhoda toho, že to nejdřív uvaříš, je že to koleno není pak tak vysušené z pečení a nebo třeba na povrchu spálené a uvnitř nedopečené.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
9130
6.8.08 21:20

Ahoj,
ja jsem koleno delala asi dvakrat, nejdriv jsem ho dala varit do vody s kulickovym peprem, bobkovym listem a novym korenim.
Pak jsem ho dala do pekacku, okminovala a namazala hortici a pekla, ke konci jsem to prepla na chvilicku na gril.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
234
6.8.08 21:41

holky dík.To mě nenapadlo ho nejdřív povařit.Zítra jdu na to tak uvidim

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3471
6.8.08 21:56

Ahoj,
já koleno buď vařím v papiňáku s divokým kořením, nebo peču potřené česnekovou pastou. Ale před jakoukoliv úpravou ho vykostím. :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
16293
7.8.08 07:30

kdysi jsem posílala recept i s fotkama sem:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

doporučuju :o)
Jiřina

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
435
7.8.08 09:14

Tak já k tomu poradím podlévat černým pivem, to je teprv mňamka :roll:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2752
7.8.08 23:02

Tak já ho tedy rovnou vrznu na pekáč, naříznu, udělám pár řezů, kam dám kousky česneku, pokmínuji, posolím a peču. Za cce 90 minut bývá hotové (poznám to tak, že jde od kosti).. Křupavá kůrčička je. Uznávám, je to tedy recept pro „lenochy“…Je fakt, že to vaření před pečením asi kolínko opravdu tak nevysuší a navíc to koření při vaření tomu dodá prima chuť.. Asi taky někdy vyzkouším.
Ale i to „moje“ kolínko manželovi chutná, hlavně když je čerstvý křen :twisted: -

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
341
8.8.08 20:32

A když se dává prvně ovařit, tak dej nejdřív vařit vodu a koleno vlož až do vody, která je vařící. Maso se zatáhne a nevyvaří se do vody, jako když se dělá polívka… Dá se to i v papiňáku, prostě nejdřív dám vodu vařit a pak hodím koleno a tlakáč uzavřu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
mary-ann
6.3.12 14:34

pečené koleno

dobré je ho před tím úplně do měkka uvařit ve vodě a půl litru piva s pár bobkovými listy. Poté ho dát teprve na střední teplotu na hodinu péct pomazané kašičkou vytvořenou z lžíce medu, dvou lžic oleje a grilovacího koření. Zatím je to nejlepší koleno, co kdy můj muž prý jedl.

A nebo do vody, ve které se koleno vaří přidat pár kuliček jalovce a nakonec ho pomazat kašičkou z oleje, hořtice, mletého jalovce, tymiánu, soli, česneku a pepře.

  • Nahlásit
  • Citovat
308
6.3.12 20:37

Tak já ho vůbec nevařím,jen si ho vykostím,dám do pekáče,posypu gril.kořením,cibulou a upeču

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
saint.paulka
6.4.12 10:53

Vykošťuji po přípravě. Mám zato, že „od kosti“ je chutnější. :)

  • Nahlásit
  • Citovat
24837
6.4.12 10:58

Já peču vykoštěné koleno, kůži nakrojím, posypu grilovacím kořením, trochu posolím, přidám nakrájenou cibili, česnek a podlévám černým pivem.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
hidari
18.4.12 00:09

k tomu kolenu

Ještě je dobré to koleno po ovaření nechat vychladnout. Potom je maso pevnější není tak blátivé a na vychlazeném mase je potom lepší křupavá kůžička. To je léty vyzkoušený recept.

  • Nahlásit
  • Citovat

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama