Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, tak pokud jsi těhotná, tak je pálení žáhy úplně normální a upraví se to až po porodu… Rostoucí děloha tlačí žaludek nahoru a natrávené jídlo se vrací ze žaludku do jícnu… Můžeš si koupit antacida, třeba Rennie, ale mně to moc nepomháhalo… ![]()
Pokud těhotná nejsi, měla bys ze stravy vyloučit kořeněná jídla, víno, kávu apod. Ty Rennie můžeš samozřejmě zkusit taky. Asi bych se poradila s doktorem. Ahoj,M.
ahojky tehotna nejsem ale nechce se mi tam honem bezet myslis ze by to mohlo byt vazny jo
ahojky tehotna nejsem ale nechce se mi tam honem bezet myslis ze by to mohlo byt vazny jo
Měla jsem s pálením žáhy problémy jak před těhu tak v při něm (to bylo naprosto příšerné), mudr. říkala něco o šptané záklopce na žaludku či kde (lékaři ať prosím omluví mou terminologii, odborné názvy neznám) a hnala mě na vyšetření sondou. Tam jsem ale nešla, pro mě děsná představa. Nějak jsem to holt řešila Anacidem, mlékem a tak. V těhotenství jsem do sebe lila jeden pytlík s Anacidem za druhým, nemohla jsem málem nic jíst, nejhorší bylo sladké (které teda normálně vůbec nemusím, ale v těhu a při kojení jsem požírala na kila…), když jsem si třeba lehla, tak mě úplně bolelo na hrudní kosti a v krku jak bych měla pilník, no fakt příjemné… Po porodu to úplně přešlo, dva roky žádný problém a už mi to občas zas začííná
tak uvidíme, co z toho vyleze…
Pokud máš opravdu pocit, že je to moc, zajdi si na vyšetření, jestli je všechno ok, tím nic nezkazíš.
no nemam to tak ze by me palilo za kosti nebo to bylo priserne, spis neprijemne
V lékárně koupit Maalox nebo Rennie. Mně líp zabírá Maalox, Rennie má lepší chuť a může se ho sníst za den víc tablet.
A ještě lépe zabírá Omeprazol nebo Helicid - může předepsat i obvodní lékař.
Taky záleží na stravě, musíš vyzkoušet, Mně pomáhá černý čaj a horší to ovesné vločky (od EMCO, instantní) a taky hodně pečiva naráz.
Měj se.
ahoj, tak já slyšela rozžvýkat pár mandlí na kašičku a spolknout. Ale ještě nemám vyzkoušeno.
@Anonymni píše:
V lékárně koupit Maalox nebo Rennie. Mně líp zabírá Maalox, Rennie má lepší chuť a může se ho sníst za den víc tablet.
A ještě lépe zabírá Omeprazol nebo Helicid - může předepsat i obvodní lékař.
Taky záleží na stravě, musíš vyzkoušet, Mně pomáhá černý čaj a horší to ovesné vločky (od EMCO, instantní) a taky hodně pečiva naráz.
Měj se.
Ahoj ja tedy Omeprazol beru a ze by nejak zabiral?? to rict nemohu teda ![]()
holky taky vas nekdy pali zaha? co na to? me dost casto od ceho nevite?