Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Milá anonymní, zavařenina pokud je dobře chycená, vydrží dlouho. Manželova babička má zavařeniny z roku 1978!!!!! Ale v žádném případě je nejíme. To jen, jak jsou staří lidi šílení… Já dám hodně na vizáž. Pokud nemáš tmavou místnost, tak ti je sluníčko vyšisuje. To můžeš zamezit třeba černou netkanou textilií, kterou zavařeniny přikryješ. Ale k vlastnímu dotazu… Já si myslím, že nejlepší je spotřebovat zavařeniny do další sezony. U některých mi to vychází, že třeba zavařuju 1× za dva roky… Takže té tvé bych se vůbec nebála…
Myslím, že jí klidně můžeš použít, pokud není na pohled špatná (seschlá v horším případě plesnivá), po otevření to poznáš i na chuť, jestli třeba neštípe na jazyku
My běžně měli zavařeniny i 3 roky, některé možná dýl, protože jsem na nich nenašla cedulky
ale to jsem bydlela ještě s našima, teď už nezavařuju a dostáváme zavařeniny od tchýně, mámy nebo babiček, takže jich tolik neni a sní se za rok max. dva
Ahoj
Myslim ze tva zavarenina je jako skoro nova
Podle Zdencine babicky…
Takze pokud neni od pohledu skareda,plesniva,na chut nejaka zkvasena ci co,tak neni co resit.NMyslim ze dva roky zavarena,dobre chycena zavarenina je jako nova!!!
Dobrý den,
měla bych na vás menší otázku, možná hloupou, ale zajímalo by mě jak dlouho vydrží zavařenina? Myslím kompoty, např. borůvky, jahody atd.. Vydrží déle jak jeden rok? Mám zavařeninu dva roky starou a nevím jestli se dá ještě použít. Nevypadá, že by byla zkažená.
Děkuji za vaše názory.