Co pro nás bude výhodnější?

Anonymní
13.9.11 10:05

Co pro nás bude výhodnější?

Ahoj všem :mavam:

Předem se omluvuju za anonym, chodím sem často a nechci aby ti, co mě znají osobně věděli, že plánuju mimčo.

Né že bych chtěla vyloženě ždímat náš spravedlivý stát, ale přece jen člověk hledá varianty, které jsou výhodnější a které pomůžou uživit rodinu.

Jsem zaměstnaná od 5.4. 2011 na DPČ (výpovědní lhůta 15 dní), práce je to nezáživná, ale vem chlup na dlani když tam neni.. prostě se mi v oboru nepodařilo sehnat nic tak, abych stíhala i školku. No ale to je vlastně fuk. Jsem rozvedená, mám přítele, se kterým plánujeme miminko (snažíme se první měsíc). Až (když) otěhotním, nechci nadále zůstávat v práci z několika důvodů (nesmím si sednout, stojím hodiny v kuse, stres a další důvody). Pracuju 60hod/měs s průměrným platem 2300kč. Protože nemám ani minimální mzdu a dítě je celodenně ve školce, musím si doplácet do minima zdravotního pojištění, což dělá cirka 800 (samy si tedy spočtete, kolik mi z výplaty zbyde). A teď k jádru pudla. Když dám v těhotenství výpověď dohodou a půjdu se nahlásit na ÚP, budu dostávat nějakou podporu v nezaměstnanosti?
Když zůstanu v práci a půjdu na PN, tak mi bude její výše vypočtena z výplaty, stejně jako MD… Když budu nezaměstnaná, budu dostávat ode dne porodu 7600, je tak? Jde i potom přehrát MD na jeden den na otce dítěte? Nebo jiná varianta.. budu na ÚP, ne na neschopence, tu si nechám napsat 6 týdnů před a po porodu a budu moct zvolit variantu čerpání RD?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.9.11 10:06

Zakladatelka

Ještě pro doplnění, nevím jestli je to důležité.. do konce února jsem byla na 3leté RD a březen až 4.4. nezaměstnaná, nehlášená na ÚP, pouze na pojišťovně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex