Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, všichni,
tak mě napadlo udělat takový průzkum, co kdo poslouchá za hudbu a jestli někdo poslouchá to, co já.
Mám totiž pocit, že jsem mezi svými vrstevníky považována za nějakého exota, protože poslouchám třeba Edith Piaf, Charlese Aznavoura (toho fakt můžu denně
), dále staré pecky Toma JOnese, Joe Cockera, Dire Straits nebo Erica Claptona. A z těch mladších - Johna Mayera, Dave Matthewse a U2.
Já nevím, ale mám pocit, že jsem totálně zaostalá, když se třeba bavím se svou o 4 roky mladší sestrou a absolutně nevím, která bije, když se mě ptá, jak se mi líbí ta a ta písnička od té a té skupiny, CO JI TED FURT HRAJOU V RÁDIU? Rádio teda vůbec neposlouchám, MTV nemáme, tak jsem asi totálně out… ![]()
Anduli tak to jsme na tom podobne. Nemame radio, MTV, Ocko nic takze jsem taky uplny mimon. Taky mam moc rada U2, Joe Cockera, Philla Collinse, Eltona Johna, z tech novejsich Coldplay. Edith Piaf se mi taky moc libi. Moderni hudbe asi moc nerozumim, vylozene nesnasim ducarny, techno veci a takove ty disco hity na jednu sezonu. Jo a Hip Hop, Rap apod.., to jde taky uplne mimo mne. A mam rada stary cesky veci, takze exot ![]()
Momentalne nejradsi posloucham ticho
Radio neposloucham a TV-prijem nemame, takze to jde mimo me, ale to slo vzdycky. U nas se posloucha hodne rock, hlavne starsi veci, ja si obcas pustim Barryho Whita, Carmina burana a dost soundtracky k filmum, hlavne z tarantinovek. Kde ten chlap tu muziku bere ![]()
Jéé, Člověče, to jsem ráda, hned se cítím líp.
Techno taky nechápu, co to je za „hudbu“, je to jen rytmus, žádná melodie, poslouchat to 5 minut, tak už mám tik.
Jsem spíš romantická duše, no.
A ještě vyloženě nemusím takové ty hospodské amatérské kapely, metalistické, co přijdou ožralí na podium a začnou tam falešně řvát, falešně mlátit do kytary, fakt nechápu, jak tohle může někdo poslouchat.
(Doufám, že na emimi nechodí nějací metalisti, co si na mě někde počkají a zmlátí mě..
)
Tak ja nemam nic moc vyhraneneho… ale treba z tech starsich take rock - rockove kapely jako Led Zeppelin, Scorpion, Smoke, Sweet atd… ale take Leonard Cohen, Bryan Adams … z uplne opacneho konce Nedvedy … proste fakt dost siroka skala stylu… na kazdem se mi zalibi neco .. Jo a Norah Jones treba taky
Nejradši poslouchám africkou muziku, nemám oblíbeného interpreta, ale ty rytmy, prostě to je moje.
![]()
Beckie, já zas můžu latinsko-americké rytmy!
Klasika Gypsy Kings..
Ahoj baby,
taky nejsem vyhraněná, záleží na náladě. Při úklidu ráda poslouchám Led Zeppelin, Smashing Pumpkins, Sex Pistols. Když chci klídek, tak mám děsně ráda Karla Zicha (manžel to nemůže rozdejchat, prej jsem jak stará bába
), Alanis Morisette, Phila Collinse, Eltona Johna ![]()
A old school jako je Elvis Presley, Diana Ross, Leonard Cohen. Little Richard, Aretha Franklin, Jimi Hendrix a Jakson´s 5, tak to jede u nás každé ráno na probuzení.
Jo a ještě nesmím zapomenout Janis Joplin
![]()
Já poslouchám kde co, mám ráda tvrdší muziku, country, folk, nepohrdnu muzikály (třeba Krysař se mi moc líbí), taky černošská muzika, TUC-TUC taky nemusím.
Třeba Korpiklaani, Metallicu, Accept, české kapely…Kabát, Harlej, Čechomor,klidně i Nohavicu, Nedvědy, Hanu Hegerovou, Hapkovy věci,swing…
Prostě co mě zaujme.
Nemusím dechovku, ale ségra hraje v kapele a hrají třeba Hašlerky nebo Šlapeto, tak to se mi taky líbí, záleží na náladě.
Rádio taky nemáme, štvou mě tam reklamy ![]()
Nejradeji ted posloucham TICHO ![]()
radio neposloucham vubec,MTV je des,hitovkou jsou u nas detske pisnicky ale kdyz mala neni doma tak si rada poslechnu nejake starsi rocniky.
poslouchám všechno - od dětských písniček (tam aspoň znám slova
) přes 60.léta (Kubišová, Beatles, Simon&Garfunkel …), 90.léta a současnost, průžez všemi žánry i kontynenty, ale od cca 17ti jsem zatížená na reggae a hiphop a taky např na Nohavicu
. A díky břišním tancům, na který jsem chodila, mám ráda taky orientální hudbu (a když se nikdo nedívá, tak si u toho i zatancuju
), občas si pustím taky meditační indickou, nebo africký bubny, prostě průřez vším ![]()
co nemusím, tak to je dechovka, americký country, metal a techno snáším jen výjimečně a v malých dávkách ![]()
Jo a v souvislosti s pubertou taky někdy nostalgicky zavzpomínám u ZNC nebo Lucie ![]()
jé Hilda mi připomněla - málem jsem na Alanis Morisette zapomněla, tu taky můžu a Spirituál Kvintet nebo Ulrychovi (Javory)
a Gipsy Kings dtto
Anduli - tak s Edith Piaf jsi mi taky kápla do noty
(mám doma 4 cd). Jinak taky nejsem úplně vyhraněná. Kdyby někdo prohlédl mou sbírku, asi by řekl že jsem blázen - jsem spíš rocker. U mě se najdou Bryan Adams, Metallica, Kabát, Harlej, Crannberries, Doors, Lucie, Scorpion, Guns ń Roses, Nightwish, Olympic, ale i Hegerová, Nohavica, Bulat Okudžava, Nedvědi, Čechomor, Filipová,.....
Vyloženě nemusím takovou tu disko hudbu - tuc tuc, ani starší disko hity, rap, apod.