Jakou knížku pro předškolačku?

15319
29.3.10 16:54

Jakou knížku pro předškolačku?

Potřebovala bych poradit, na trhu je záplava knížek, co se líbí vašim pětiletým capartům? U nás měla naposledy obrovský úspěch knížka Tři malé princezny , ráda bych něco podobného - obrázky i smysluplný text (je dost knih, které mě obsahem jaksi neoslovují). Taky aktuálně čteme O pejskovi a kočičce a spoustu jiných, ale ráda bych obnovila arzenál. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
175
29.3.10 17:01

Ahoj, my jsme se v poslední době dali do čtení mých oblíbených knížek z dětství - Mikeš, Ferda Mravenec, Brouk Pytlík, Křemílek a Vochomůrka… a musím říct, že oba kluky (8 a 3,5) moc baví. Taky bych potřebovala inspiraci na nějaké další knížky :think: . Většinou vyrážím do knihovny a snažím se vybrat něco tam. Přece jen knížky jsou dost drahé a ne vždycky mají ty, co vyberu úspěch. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.3.10 17:04

Slyšel jsem, že vloni na konci roku znova vyšla „Ronja, dcera loupežníka“ od Astrid Lindgrenové. No a na jaře jsem ji viděl i na DVD…

Jinak knížky Astrid Lindgrenové si moje generace nemůže nepamatovat… Pipi Dlouhá punčocha a tak… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
29.3.10 17:06

Máme od ní Já ještě nechci jít spát a měla úspěch, takže je fakt, že bysme se mohli pustit do další. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
29.3.10 17:09

Ty stejné autorky, co napsaly Tři princezny, napsaly Tři pirátky a cosi Pohádky. Doporučila bych ještě Pohádky o princeznách, knížky z řady První a Druhé čtení jako např. O pastelce bez barvy. Naprosto výjimečná je kniha Kouzelná baterka, prý se chystá dotisk, je rozebraná. Máme rádi taky knihy o kocouru Fiškusovi. Astrid Lindgrenová napsala kromě těch známých také kratší knihy jako Já chci taky do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.10 17:26

Ahoj,
Ježuch nadělil tuto a jsme moc spokojení:

http://www.svetdetskefantazie.cz/…eb-o-etikete

Kromě toho čteme už asi po sté Rumcajs, Manka, Cipísek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
29.3.10 17:29

Tak to je dobrý… To se vám ten Ježíšek pěkně naježil..... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
29.3.10 17:38

U nás v současné době frčí Viewegh - Krátké pohádky pro unavené rodiče 8-).

Předtím jsme četli Ferdu Mravence. Klasické pohádky Honzíka nebaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.10 17:48
Jura007 píše:
Tak to je dobrý… To se vám ten Ježíšek pěkně naježil..... :wink:

Já jsem to myslela tak, že už asi po sté čteme R, M, C v historickém vydání po mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
29.3.10 19:51

Inge, pokud ne klasické, zkus Teta to plete, to jsou klasické pohádky, ale vtipně popletené. Teta to zase plete už tak dobrý není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
29.3.10 20:05

Dcera měla moc ráda tyhle příběhy http://www.svojtka.cz/index.php?… Nejdřív jsem je kupovala jako samostatné knížky za pár korun v levných knihách a pak jsem objevila, že jsou i jako velká kniha příběhů. Jsou to příjemné vyprávění ze života, většinou i s poučením a moc hezkými kresbami uvnitř. Dcera leckteré díly uměla celé nazpaměť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
29.3.10 20:28

Je fakt, že nám se taky nejvíc osvědčily knížky, které jsem měla ráda jako malá.
Kupodivu se pětiletému synovi líbily i Děti z Bullerbynu nebo Karkulín ze střechy, což jsou sice skvělé knihy, ale spíš až pro školáky.
Pro mě je nekorunovaným králem dětských českých knih Eduard Petiška.Snad se dá ještě koupit třeba Martínkova čítanka nebo Birlibán - výtečné knihy pro pětileté.
Při nakukování v knihkupectvích se někdy děsím, co hrůzných „knih“ je k mání :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí