Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, dneska jsem 40 DC, Týden mám již pozitivní TT a dneska ráno jsem na toaletním papíře objevila pár kapek krve… Bojím se, že to nevyjde.
Mátě někdo stejnou zkušenost na počátku těhu?
a jaká to byla krev? opravdu červená, nebo spíš hnědá?
já mezi pozit. těhutestem a 10TT zašpinila cca 4×. Z toho dvakrát toho bylo i relativně dost (ale spíš hnědě) a je to ok… může to být od toho, jak se ti zvětšuje děloha a prokrvuje se aby se mimísovi dobře dařilo.
Takže záleží na tobě, pokud je to dohněda, tak bych se asi nestresila a teprve pokud to bude třeba i druhý den, tak šla na gyndu.
Pokud je červená, tak bych šla hned, však oni ti hlavu neutrhnou…maximálně tě pošlou domů, že je s tím možná nic moc nenadělají…
Každopádně se vyprdni na nějaké akce, pěkně se natáhni, nohy nahoru a klíííd… mě to to první špinění „zastavilo“…
držím palce, ať to není nic závažného ![]()
Díky, řekla bych, že je to červenohnědé. Mám strach z toho, že mívám cyklus 34-40 dné a dnes je to 40 dní. Někde jsem četla, že pokud to zena dostane, že to znamená, že se plod neudržel…
jako samozřejmě i tahle možnost tu vždycky straší
ale taky to může být to špinění od zavrtávání vajíčka…
bohužel tady toho moc nevymyslíme a pokud vím, tak ani doktor s tím mnoho neudělá, pokud se udržet nemá ![]()
a jak máš pozitivní testy? duchy nebo solidní dálnice?
Čárka je slabší než kontrolní, ale je krásně vidět a od pondělka sílila…
Já špinila dvě první „menstruace“ v těhotenství. Poprvé dokonce tři dny (až jsem si myslela, že to nevyšlo). Takže to chce klid. Občas i někdo menstruuje. Jestli tě to děsí, tak vyraž k doktorce.
Taky jsem špinila, dostala jsem Utrogestan, byly to takový červený nitky, po nasazení Utrouše v poho. A dopadlo to krásně, viz metřík
![]()
Měla jsem jít ve středu, ale volala jsem mu a mám přijít zítra v 11. Ale až zítra ![]()
neboj, ono s tebou opravdu o mnoho víc dnes než zítra neprovede…a kdyby se to zhoršilo, tak můžeš dřív vyrazit vždycky ![]()
takže si hlavně odpočiň, nechoď nikam kam nemusíš, nic netahej, a fakt se natáhni k telce, jestli máš tu možnost ![]()
Nemám, za chvilku vyrážím do práce…
Dneska toho se mnou moc nebude…
tak se hoď na den marod, že tě třeba třeští hlava nebo tak, nebo máš práci kde to nejde?
tak se aspoň opatruj co to jde a dělej toho co nejmíň můžeš, ono to třeba mimísovi nemusí nic udělat, ale špinit můžeš i po námaze a zbytečně se pak budeš nervit…
Díky, já nemám namáhavou práci, sedím…a marod se hodit nemůžu, jsme na celou pobočku 4! To víš, dovolené…
tak aspoň že tak, ta námaha fakt dělá divy,a ani nemusí být nijak dramatická, já jednou dost špinila po cca 10km procházce na Šumavě…a to jsem zvyklá chodit ![]()
tak ať ti to v práci uteče a vyval se doma na gauči aspoň potom…
určitě, já se sem teda večer nedostanu, ale hned ráno kouknu jak to s tebou vypadá ![]()